ICO boetes voor spam-happy bedrijven £600.000 mensen

0
35

Nul

De BRITSE Information Commissioner ‘ s Office (ICO) heeft een boete van vier bedrijven voor spammen hun klanten met ongewenste teksten en gesprekken.

Op donderdag, de gegevens waakhond zei dat Barrington Vorderingen Beperkt, Newday Beperkt, Goody Markt UK Limited, en TFLI Beperkt weten te genereren honderden klachten van de consumenten worden overspoeld met spam.

De overlast marketing kosten ze echter als zij moeten gezamenlijk een boete betalen van € 600.000 en voor hun activiteiten.

Port Talbot op basis van Barrington Vorderingen Limited is verantwoordelijk voor meer dan 15 miljoen geautomatiseerde gesprekken en was niet in staat om te bewijzen dat het bedrijf had opgedaan toestemming van elke persoon om contact met hen — en als gevolg daarvan, is een boete van £250,000.

Newday Limited, gevestigd in Londen, is een boete van £230.000 pixels voor het versturen van meer dan 44 miljoen ongevraagde e-mails bevordering van de financiële producten. Een onderzoek gevonden dat Newday gebruikt voor andere bedrijven voor het verzenden van deze e-mails naar mensen die zich hadden ingeschreven voor die bedrijven, maar had niet gecontroleerd voor toestemming.

Goody Markt UK Limited, een verzekering vergelijking site van Liverpool, moet vork uit 40.000 pond voor het verzenden van 111,367 spam teksten aan de consument. Een data broker heeft gekocht van de consument de gegevens van een ander bedrijf voor hun rekening.

De ICO heeft ook gaf het bedrijf om te stoppen met illegale marketing direct of het gezicht van een gerechtelijke actie.

Macclesfield op basis van TFLI Limited is een boete van £80,000 voor het verzenden van ten minste 1,19 miljoen spam teksten promoten van een website, het aanbieden van leningen. 793 mensen geklaagd over de communicatie, welke mogelijk werd gemaakt door het gebruik van persoonlijke gegevens verkregen van andere bedrijven.

Spam en ongevraagde marketing in dergelijke volumes zijn afgekeurd door het agentschap, en als elk van deze bedrijven niet veilig de overeenkomst van elke ontvanger om te worden benaderd door hen, dat zij verbroken hebben de BRITSE wet.

Zie ook: van Carphone Warehouse, een boete van £400,000 over 2015 data-inbreuk

“Bedrijven kunnen niet wegkomen met het niet volgen van de voorschriften die zijn bedoeld om mensen te beschermen tegen de irritatie en in sommige gevallen nood hinderlijke oproepen, e-mails en teksten te veroorzaken,” zei Andy Curry, ICO Enforcement Group Manager. “Ik dring er bij iedereen last van overlast marketing te melden aan ons. Uw rapporten help ons actie te ondernemen tegen bedrijven die net zoals wij hebben een boete van vandaag, een einde te maken aan de problemen die ze veroorzaken.”

Eerder deze week, het ICO een boete van Carphone Warehouse £400,000 voor het niet adequaat beschermen van informatie voor de consument, die leidde tot een schending van de beveiliging in 2015 die blootgesteld gegevens van meer dan drie miljoen klanten en duizenden medewerkers.

De boete is een van de grootste uitgegeven door het ICO in het agentschap van de geschiedenis.

Vorige en aanverwante dekking

Zero-day kwetsbaarheden kapen volledige Dell EMC Data Protection Suite Laat het Versleutelen wordt TLS-SNI-01 validatie CoffeeMiner kaapt openbare Wi-Fi-gebruikers’ browsersessies naar mijn cryptocurrency

Verwante Onderwerpen:

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters

0