ASIC keurt zeven crowdsourced financiering ‘gatekeepers’

0
30

Nul

De Australische Securities and Investments Commission (ASIC) heeft uitgegeven de eerste batch van het Australian Financial Services (AFS) vergunning vergunning, waardoor zeven bedrijven om op te treden als tussenpersonen in staat om een crowdsourced financiering (GSK) diensten.

Geïntroduceerd in November 2016, de GSK-regeling is in werking getreden op 29 September 2017. Onder de Bedrijven Amendement (Crowd-Sourced Wet Financiering 2017, niet-beursgenoteerde naamloze vennootschappen met minder dan AU$25 miljoen in activa en omzet kunt maken van de aanbiedingen van gewone aandelen dat aan particuliere beleggers via een intermediair platform met behulp van een GSK bieden een document met een verlaagd niveau van openbaarmaking ten opzichte van een prospectus.

Met de toekenning van deze nieuwe vergunningen, in aanmerking komende openbare bedrijven kunnen gebruik maken van de GSK-regime om kapitaal aan te trekken in eerste instantie via de online platforms van de Grote Start, Billfolda, Birchal Financiële Diensten, Equitise, Global Funding Partners, IQX beleggingsdiensten, en Op de Markt Bookbuilds, met meer bedrijven worden toegevoegd aan de lijst in de toekomst.

“ASIC is de beoordeling van aanvragen als een kwestie van prioriteit, geschikt intermediairs die nodig is om een licentie voor fondsenwerving onder het nieuwe regime zou kunnen beginnen,” ASIC-commissaris John Prijs zei in een verklaring donderdag. Tussenpersonen hebben een belangrijke gatekeeper rol die de sleutel tot het opbouwen en onderhouden van beleggers vertrouwen in de crowd-sourced fondsenwerving.”

Volgens de corporate regulator, de GSK-regime is ontworpen om startups en kleine tot middelgrote bedrijven met een nieuwe manier om toegang te krijgen tot kapitaal te ontwikkelen en te groeien.

GSK aanbiedingen zijn onderworpen aan minder regelgeving eisen dan andere vormen van publieke fondsenwerving.

Lees ook: Australische startups aangespoord om te kijken naar Azië in het kielzog van Trump

Onder de nieuwe regeling in aanmerking komende bedrijven kunnen verhogen tot AU$5 miljoen in een periode van 12 maanden, waar de vorige wetgeving beperkt de reikwijdte van de eigen vermogen crowdfunding aan de groothandel of de gevorderde beleggers die een inkomen hebben van minstens AU$250.000 dollar per jaar of AU$2,5 miljoen in activa. Particuliere beleggers zullen ook in staat zijn tot investeren AU$10.000, – per bedrijf per jaar na afloop van de voorgeschreven risico-erkenning, en een vijf-dagen bedenktijd.

Tussenpersonen moeten ervoor zorgen dat ze een applicatie op hun platform dat mensen in staat stelt om applicaties in reactie op open GSK heeft; voorgeschreven controles worden uitgevoerd met betrekking tot de identiteit van het aanbieden van het bedrijf en de toepassing van de nieuwe GSK-regime, evenals informatie over de bestuurders van de onderneming, met inbegrip van de vraag of ze “bewust bezig met misleidende of bedrieglijke gedrag”; en adequate regelingen voor het beheer van belangenconflicten, volgens ASIC ‘ s handleiding [PDF] voor de GSK-tussenpersonen, die zich sterk richt op het in stand houden van het vertrouwen van beleggers.

Bovendien, de gids adviseert dat belangrijke informatie, zoals de voorgeschreven algemene risico waarschuwing worden gepubliceerd prominent en is makkelijk bereikbaar via het crowdfunding platform, en de GSK bieden is gesloten of opgeschort, wanneer dit passend is, zoals wanneer het aanbod volledig onderschreven is.

Een communicatie-faciliteit moet ook beschikbaar zijn voor beleggers om te communiceren met betrekking tot de GSK bieden en vragen van het aanbod vennootschap en de GSK-intermediair. Terwijl de communicatie-faciliteit hoeft niet te worden geopend voor het grote publiek, er moet worden gecontroleerd en op kwaliteit gecontroleerd, ASIC ‘ s regelgevende gids voor intermediairs staten.

Om kapitaal aan te trekken via het CB, niet-beursgenoteerde naamloze vennootschappen moet het aangaan van een hosting overeenkomst met een licentie GSK-bemiddelaar, de voorbereiding van een GSK bieden document, het verkrijgen van toestemmingen die vereist zijn voor de GSK bieden document, zoals van alle directeuren, publiceer het GSK bieden document op de bemiddelaar platform, sluit het aanbod zo spoedig mogelijk, verklaren het aanbod compleet, en de uitgifte van aandelen voor particuliere beleggers, volgens ASIC ‘ s regelgevende handleiding [PDF] voor de openbare bedrijven, dat gepubliceerd werd met een voorsprong van de regeling go-live in September.

Innovatie en Wetenschap, Australië (ISA), eerder deze week bleek dat de AU$800 miljoen geïnvesteerd in lokale bedrijven door Venture Capital Limited Partnerships (VCLPs) tijdens de 2016-17 boekjaar en het totale aantal geïnvesteerd to-date te kantelen AU$5,1 miljard.

Toegezegd kapitaal, het bedrag dat de beleggers hebben afgesproken om bij te dragen aan een vennootschap, verhoogd met AU$600 miljoen tot AU$6,9 miljard 2016-17, waarin ISA al zei was het hoogste niveau gecommitteerd kapitaal in VCLPs ooit bereikt.

De VCLP en de Early Stage Venture Capital Limited Partnership (ESVCLP) programma ‘ s zijn ontworpen voor het stimuleren van de Australische venture capital sector door het aantrekken van zowel de binnenlandse en buitenlandse kapitaal in de Australische VC markten.

De ESVCLPs programma biedt fiscale voordelen voor zowel Australische en buitenlandse inwoners die investeren in geld is ingeschreven onder het programma, vertelt de jaarlijkse rapport [PDF] van de onafhankelijke instantie die belast is met het onderzoek, planning, en het adviseren van de regering over alle wetenschap, onderzoek en innovatie van zaken.

Sinds de oprichting, AU$437.6 miljoen werd geïnvesteerd door ESVCLPs in Australische bedrijven, met AU$194 miljoen euro geïnvesteerd tijdens de 2016-17 periode.

VORIGE EN AANVERWANTE DEKKING

AU$800m geïnvesteerd in Aussie startups door VC partnerschappen in 2016-17

De 2016-17 jaarverslag van Innovatie en Wetenschap Australië heeft onthuld AU$800 miljoen werd geïnvesteerd door Venture Capital Limited Partnerships in lokale bedrijven en startups.

Investeringen in de Australische startups bereikt $230m euro in Q2 2017: KPMG

De investeringen in de Australische startups zal naar verwachting blijven groeien, na meer dan AU$1 miljard werd opgehaald door VC fondsen in de 2016-17 boekjaar.

Mkb toegekend AU$37.5 m in contracten met de overheid in 12 maanden

De federale regering zei dat het is onderscheiden met kleine tot middelgrote bedrijven 75 procent van AU$50 miljoen euro in de technologie contracten via de Digitale Marktplaats.

ASIC weegt in op de eerste munt aanbiedingen

Australië ‘ s corporate watchdog heeft aangespoord degenen die betrokken zijn in de eerste munt van het aanbod om het zekere voor het onzekere te zorgen dat ze zich houden aan wetten van het land.

ASIC te vormen chief data office voor data-strategie implementatie

De Australische Securities and Investments Commission de nieuwe data strategie zal de regelaar de overgang naar een meer ‘data-driven’ organisatie die graag het verkennen van technologieën zoals blockchain, het heeft gezegd.

Verwante Onderwerpen:

Australië

Tech Industrie

Innovatie

CXO

Overheid

Smart Cities

0