M1 til at vurdere brugen af 4,5 G mobile netværk for droner

0
34

Nul

m1-drone.jpg
Amin

M1 har gennemført forsøg, der involverer brug af sine 4,5 G “heterogene netværk” (HetNet) til at styre drone operationer og er i gang med yderligere forskning på trafik forvaltning af sådanne enheder.

Singapore telco havde arbejdet med Nanyang technological University (NTU) til at gennemføre forsøg, trykke sit netværk til at give “kommando, kontrol og kommunikation kapaciteter, der er nødvendige for en sikker og effektiv drone operationer”.

Den er specielt designet drone, eller unmanned aircraft system (UAS). blev sat sammen af Air Traffic Management Research Institute (ATMRI), et forskningscenter, etableret i fællesskab af NTU og Civil Aviation Authority of Singapore (CAAS). Den drone, så var fløjet rundt M1 ‘ s kontorbygning samt to områder beliggende i den vestlige del af øen.

Ifølge den mobiloperatør, droner typisk løb på ulicenseret såsom 2,4 GHz-båndet, som gav kort rækkevidde line-of-sight trådløs tilslutning, men var modtagelige for radio signal interferens.

I sammenligning, M1 sagde, sine 4,5 G HetNet kunne give sikret, lav latenstid, high throughput mobile tilslutningsmuligheder. Dette ville ikke blot give droner til at flyve beyond visual range i byområder, at de også kunne sende real-time data og telemetri-feeds under flyvning, giver oplysninger om deres præcise antenne steder.

Alle indberettede data vil blive overvåget på telco ‘s HetNet, M1 sagde, at bemærke, at dette kunne føre til udvikling af en flåde traffic management system, der er designet specielt til Singapore’ s urban luftrum og det omkringliggende hav-til-kyst dækning.

En af flere vigtige komponenter i Singapore ‘ s smart nation initiativ, HetNet havde været kapret for at fremme en mere optimal brug af det trådløse spektrum ved at gøre det muligt for enheder at skifte mellem forskellige typer af trådløse netværk. Dette ville give mobile brugere mulighed for at roame problemfrit mellem forskellige netværk.

M1 har også indgået en aftale med ATMRI til yderligere forskning og udvikle sin HetNet for trafikstyring af UAS i landet. Dette ville også give indsigt for drone operationer på fremtiden 5G Ultra Pålidelig Low-Latency Kommunikation (URLLC) netværk, operatøren sagde.

Fordelt over tre år, initiativet ville se M1 ingeniører og NTU forskere at kortlægge signal styrker og forsinkelse af droner, der kører på HetNet, inden Singapore ‘ s urban luftrum og op til 130 meter. Dette ville gøre det muligt for holdet at identificere egnede luftrum for pålidelig kommando og kontrol for droner, herunder når de enheder, der var ude af visuel rækkevidde.

Fokus områder vil kunne indeholde en kommando-og-kontrol linket for ubemandede fly, som var afgørende i at sikre, at droner kan blive effektivt og sikkert styret i tætte byområder, såsom Singapore.

M1 CTO Denis Søge sagde: “Interesse i at droner har allerede taget over, fritids-og hobby-grupper, i alvorlig kommercielle applikationer. Mobile teknologi har potentiale til at udvide og udvide kapaciteten af droner til at give utrolig nye applikationer, såsom at bruge droner til at udføre eftersøgnings-og redningsaktion på fjernbetjeningen eller utilgængelige steder, antenne infrastruktur overvågning, levering af pakker, der hurtigt og effektivt, og selv nye underholdning kanaler, såsom first-person view drone race.”

Relaterede Emner:

Mobilitet

Tech-Branchen

Netværk

Sikkerhed

NBN

0