Windows-10 tips: ta en skärmbild

0
37

Noll

capture-a-screen-in-windows-10.jpg

Det hjälper till att ersätta den generiska Skärmdump (x) namn med något mer beskrivande.

Klicka för att förstora

Det finns alla möjliga goda skäl att fånga alla eller en del av vad som finns på din PC skärm. Kanske du vill dela med dig av något intressant på sociala medier eller spara bevis för att något är stötande. Kanske du vill spara en online-formulär innan du trycker på Skicka-knappen, eller dokument som en serie steg.

Oavsett anledning, Windows-10 ger dig flera sätt att utföra denna uppgift. Vilken du väljer beror på vad du planerar att göra med att fånga.

Omedelbart spara allt på skärmen

Att trycka på Windows-tangenten + PrtScn omedelbart sparar hela innehållet i den aktuella skärmen (eller visar om du har konfigurerat flera bildskärmar). Den resulterande bilden sparas i PNG-format på BildernaSkärmdumpar mapp i din användarprofil, med filnamn tilldelas automatiskt med hjälp av löpnummer.

Du vet att du var framgångsrik om du ser en tillfällig nedtoning av skärmen efter att trycka tangentkombinationen.

Observera: På vissa bärbara Datorer, kanske du kan ta en skärmdump genom att trycka på Windows-tangenten + Blanksteg genväg. På Ytan enheter, denna funktion kräver att du ska hålla ned Fn-tangenten när du trycker på Windows-tangenten + Blanksteg.

Kopiera alla eller en del av skärmen till Urklipp

Två klassiska kortkommandon, PrtScn och Alt+PrtScn, kopiera den fullständiga tv-eller det aktuella fönstret, respektive, till Urklipp. Du kan klistra in efemära fånga i ett Word-dokument eller en bild editor för att spara det för eftervärlden.

En annan ny genväg i Windows 10, Windows-tangenten + Shift + S, kan du markera ett rektangulärt område av skärmen och kopiera den till Urklipp. När du trycker på den tangent kombination, skärmen tonas ned och mus pekaren förvandlas till ett hårkors.

Klicka för att ange att någon hörnet av det område som du vill fånga, och dra sedan till den motsatta hörnet. (En tunn röd linje visar den region som du har valt.) Släpp musknappen för att avsluta fånga.

Använda skärmklippverktyget

Och, naturligtvis, den välkända skärmklippverktyget app (SnippingTool.exe) är också tillgängliga i Windows-10, som erbjuder fri form, rektangulär, ett fönster eller helskärm fångar med möjlighet att spara resultatet som en fil eller kopiera den till Klippbordet.

Välj vilken typ av skärmbild du vill ta från Mode-menyn, och klicka sedan på Ny för att påbörja din fångst.

TIDIGARE OCH RELATERAT INNEHÅLL

Ed Bott är en omfattande samling av Windows 10 tips, ordnade efter kategori.