Waarom is Google de uitrol van Chrome updates over de tijd?

0
43

Wanneer het Chrome-team brengt een nieuwe versie van de webbrowser de stabiele kanaal, het benadrukt dat de release zal worden uitgerold in de tijd.

Gisteren is de release van Chrome 63 Stabiel voor de desktop bijvoorbeeld in het eerste lid op het Chrome-Releases blog.

Het Chrome-team is verheugd met de promotie van Chrome 63 tot en met de stabiele kanaal voor Windows, Mac en Linux. Dit zal de uitrol van de komende dagen/weken.

Ik vroeg me voor een lange tijd waarom Google besluit om de uitrol van deze uitgaven in de tijd. Hoewel ik niet echt erg als de release omvat geen security fixes, ik het niet erg vinden een gefaseerde roll-out van een release als deze niet zijn security patches.

google chrome updates

Een gefaseerde roll-out betekent in principe, dat sommige Chrome-installaties worden niet beschermd zijn tegen aanvallen die zijn gericht op de gepatchte kwetsbaarheden in de browser.

De update voor Chrome 63 voor de desktop heeft een kritieke kwetsbaarheid voor aanleg, en de vijf die worden beschouwd als hoog. Dit specifieke update corrigeert 37 beveiligingsproblemen volgens Google ‘ s Chrome-team.

Toegang tot rapporten over de kwetsbaarheden is beperkt voor de meeste van hen, maar Google heeft de lijst met informatie over elk beveiligingslek gerapporteerd aan het bedrijf door de derde-partij onderzoekers. Dit helpt aanvallers, zoals Google onthult de component die is aangetast, meestal in de beschrijving.

Google Chrome is ingesteld op automatisch bijwerken, maar gebruikers kunnen laden chrome://settings/help bij elke tijd voor het uitvoeren van een handmatige controle op updates.

Google doet niet voorkomen dat de installatie van updates op de desktop machines. Dit is niet het geval bij Android, waar er software-updates zijn mogelijk niet beschikbaar voor dagen of zelfs weken zelfs als je naar de Google Play Store-lijst en druk op de knop install (installeren) er, of controleer handmatig op updates.

Lees ook: Chrome Huis: de tests van Google de belangrijkste browser wijzigen op Android

Een betere manier

Beveiligingsupdates beschikbaar moet worden gesteld voor alle Chrome-installaties onmiddellijk. Een systeem ook op Windows-Updates kunnen werken met betrekking tot het maken van de update beschikbaar. De versies van Microsoft security updates alleen op de tweede dinsdag van elke maand, maar maakt ze beschikbaar voor alle systemen met automatische updates ingeschakeld meteen.

Tip: Google veranderde het ontwerp van de chrome://flags pagina in de release, en ook die van de Bookmarks Manager. U kunt herstellen van de oude vormgeving van de bookmarks manager voor nu door het instellen van de voorkeur chrome://flags/#enable-md-bladwijzers voor gehandicapten, en het opnieuw opstarten van Chrome achteraf.

Slotwoord

Beveiligingsupdates beschikbaar moet worden gesteld voor alle gebruikers in mijn mening. Terwijl je moet de juiste infrastructuur voor om ervoor te zorgen dat updates worden geleverd om iedereen meteen, maar Google moet geen problemen met dat.

Ik weet niet waarom Google rolt updates in de loop van de tijd al; het kan echt, want het wil om de belasting te verlagen dat de updates van de oorzaak door het verspreiden van deze updates over dagen of weken.

Nu U: Waarom denk je dat het Chrome-updates zijn niet beschikbaar.