Varför är Google rullar ut Chrome-uppdateringar över tid?

0
38

När Chrome laget släpper en ny version av webbläsaren stabil kanal, det belyser att lanseringen kommer att rullas över tid.

Gårdagens release av Chrome 63 Stabil för skrivbordet till exempel har det i första stycket på Chrome Releases blogg.

Chrome-teamet är glada att meddela främjande av Chrome 63 stabil kanal för Windows, Mac och Linux. Detta kommer att rulla ut under de kommande dagarna/veckorna.

Jag frågade mig själv under en lång tid varför Google väljer att rulla ut dessa utsläpp över tid. Även om jag inte riktigt ihåg om utgåvan inte innehåller korrigeringar, jag har inget emot en stegvis utrullning av en release om den omfattar säkerhetsuppdateringar.

google chrome updates

En stegvis utbyggnad innebär, i princip, att en del Chrome-anläggningar kommer inte att vara skyddade mot attacker som riktar sig lappat sårbarheter i webbläsaren.

Uppdatera till Chrome 63 för skrivbordet har en kritisk sårbarhet till exempel, och fem som är rankade så högt. Detta särskilt uppdateringen åtgärdas 37 säkerhetsproblem enligt Googles Chrome-teamet.

Tillgång till rapporter om de sårbarheter som är begränsad för de flesta av dem, men Google har en lista med information om varje sårbarhet rapporteras till företaget av tredje part forskare. Detta hjälper angripare, som Google visar den komponent som påverkas oftast i beskrivningen.

Google Chrome är inställd på att automatiskt uppdatera, men användare kan ladda chrome://settings (inställningar/hjälp någon gång för att köra en manuell kontroll av uppdateringar.

Google inte förhindra installation av uppdateringar på stationära maskiner. Detta är inte fallet på Android där programuppdateringar är kanske inte tillgängliga för dagar eller veckor även om du gå till Google Play Store notering och tryck på knappen installera det, eller söka efter uppdateringar manuellt.

Läs också: Google tar bort Plugin-kontroller från Chrome

Ett bättre sätt

Säkerhetsuppdateringar bör göras tillgängliga för alla Chrome-installationer omedelbart. Ett system liknande till Windows-Uppdateringar kan arbeta i fråga om att göra den tillgänglig uppdatering. Microsoft släpper säkerhetsuppdateringar bara på den andra tisdagen varje månad, men gör dem tillgängliga för alla system med automatiska uppdateringar aktiverat direkt.

Tips: Google ändrade utformningen av chrome://flaggor sida vid release, och även att i bokmärkeshanteraren. Du kan återställa den gamla utformningen av bokmärken manager för nu genom att ange önskemål chrome://flags/#enable-md-bokmärken till funktionshindrade, och starta om Chrome efteråt.

Avslutande Ord

Säkerhetsuppdateringar bör göras tillgängliga för alla användare i min mening. Medan du behöver rätt infrastruktur för att för att säkerställa att uppdateringar levereras till någon direkt, men Google bör inte ha några problem med det.

Jag vet inte varför Google rullar ut uppdateringar över tid dock, det skulle verkligen vara eftersom man vill minska den belastning som uppdateringar orsaka genom att distribuera dessa uppdateringar över dagar eller veckor.

Nu är Du: Varför tror du att Chrome-uppdateringar är inte tillgängliga med en gång?