ProtonMail Bridge: krypterad e-post för Outlook, Thunderbird, och andra e-postklienter

0
74

ProtonMail Bridge är en ny desktop-program för Windows -, Mac-och Linux-enheter som integrerar ProtonMail e-postkonton i desktop-klienter som till exempel Thunderbird, Outlook eller Apple Mail.

Vi ses ProtonMail två gånger under de senaste åren. Först 2014 när tjänsten annonserades, och sedan är det bara en månad sedan när vi publicerade vår kom igång-guide.

ProtonMail var tillgänglig som en webbaserad version och i form av ansökningar endast då. Samtidigt som du kan hämta dina nycklar för att integrera dem i andra applikationer, det var inte så bekvämt alternativ.

ProtonMail Bridge förändringar. Gratis program som överbryggar klyftan och gör ProtonMail finns i desktop-e-post-program. Den största fördelen med metoden är att programmet säkerställer samma nivå av säkerhet — end-to-end-kryptering och noll-fi kryptering — att ProtonMail erbjuder.

Observera: Bron är endast tillgängliga för betalande kunder och att inte gratis användare av ProtonMail.

Den ProtonMail Bridge ansökan “sitter” mellan e-postprogram och ProtonMail servrar. Det fungerar som en proxyserver om du kommer att befogenheter att kryptera och dekryptera innehållet. Den e-postklient kommunicerar via IMAP och SMTP med Bron som i sin tur krypterar eller dekrypterar ProtonMail meddelanden.

Detta innebär att du kan interagera med ProtonMail e-post som du skulle med vilken annan e-post från andra leverantörer. Goda nyheter är att detta innebär att du kan söka i alla e-postmeddelanden eller en del av dem, och inte behöva ändra konfigurationen av e-post klient på något sätt.

En fråga från en säkerhet och integritet synvinkel är att e-post är inte lagras i krypterad form i e-postklienten. Detta innebär att de kan nås av vem som helst med lokal tillgång till enheten och program som kan dumpa datan från den.

ProtonMail planer på att släppa källkoden för Bron ansökan efter det att den tekniska dokumentation av koden är klar.

Att sätta upp ProtonMail Bridge

protonmail bridge

Det första du behöver göra är att installera Bron program på enheten. Detta är en enkel process; det enda alternativ som du får är att ändra katalogen som programmet är installerat i, och för att välja om du vill att installationsprogrammet att skapa genvägar till program på datorn.

Läs också: E-arkivering programvara MailStore Home 10.1 ut

Själva installationen av konton som händer när du kör ProtonMail Bro på systemet. Börja med att klicka på “lägg till konto” – länken i programmets gränssnitt.

Därefter blir du ombedd att logga in med din ProtonMail användarnamn och lösenord för att lägga till kontot till Bron ansökan. Bron är inställd i kombination adresser läge som standard, alla e-postadresser hanteras i en enda e-postkonto i det läget. Du kan ändra det genom att klicka på brevlådan konfiguration så att alla adresser hanteras individuellt (var och en med sin egen brevlåda).

ProtonMail Bron visar IMAP-och SMTP-inställningar efteråt. Dessa använder 127.0.01 som värdnamnet, lokala portar, och ProtonMail användarnamn som kännetecken. Lösenordet genereras av Bron ansökan och inte är identisk med den ProtonMail lösenord.

Detta görs för extra säkerhet enligt ProtonMail.

Konfiguration på klienten beror på att klienten. Det är oftast nödvändigt att välja anpassad installation som du behöver för att ange anpassade värdnamn och port under installationen.

ProtonMail: s webbplats för support har guider för Outlook, Thunderbird och Apple Mail som du kan använda för att sätta upp saker.

Avslutande Ord

ProtonMail Bron tar den säkra e-tjänsten till skrivbordet. Samtidigt som det innebär med att köra Bron i bakgrunden och behöver ett abonnemang för att använda det på alla, det är något som många användare har väntat på.