Microsoft tar bort HEVC codec i Windows 10 Faller Skaparna Update, lägger den till Butiken

0
56

Nya installationer av Microsofts senaste version av Windows 10, Hösten Skaparna Uppdatering av version eller version 1709, kommer utan stöd för HEVC-codec.

Användare som installerar systemet på nytt eller för första gången kan det hända att den codec som saknas, och kan installera HEVC Video Förlängning från Microsoft Store för att återställa funktionaliteten.

Microsoft har tagit bort stödet för den HEVC-codec från Windows 10 Faller Skaparna Uppdatering för nya installationer. System som uppgraderas till Hösten Skaparna Uppdatera version påverkas inte, eftersom codec förs över i det här fallet.

Användare som försöker spela upp videoklipp som kräver codec-enheten kommer att få en svart skärm eller ett felmeddelande i stället beroende på vilken app eller ett program som de använder för att komma åt innehållet. Detta är sant även för Microsofts egna program som officiella Filmer & TV-program.

Microsoft släppte HEVC-codec som ett program som användarna kan installera för att lägga till stöd för HEVC videor till systemet igen. Den HEVC Video Förlängning är gratis i skrivande stund.

hevc video extension

Appen gör det möjligt för system-wide uppspelning av HEVC-format innehåll, inklusive 4K eller Ultra HD-videoströmmar. HEVC videor kräver kompatibel hårdvara, Microsoft listor Intel 7: e generationens core-processorer och modern graphics processing unit i applikationens beskrivning.

Processor familjer som stöds är Kaby Sjön, Kaby Sjön Uppdatera och Kaffe Sjön, och Grafikprocessorer som AMD: s RX 400, RX 500 och RX Vega 56/64, och Nividia GeForce GTX 1000 och GTX 950 och 960 serien.

Läs också: Vad vet vi om Windows 10 Faller Skaparna Uppdatering

Den HEVC codec som krävs för att spela upp en del innehåll. Windows 10 användare som vill strömma 4K innehåll, till exempel genom att använda Netflix-program eller i Filmer och TV-program, behöver codec för att göra så.

Det är intressant att notera att Microsoft släppt en uppdatering av KB4041994 för Hösten Skaparna Uppdatera, och att denna uppdatering tycks ha installerat codec på produkter som redan finns.

Det är oklart på denna punkt varför Microsoft fattat beslutet att ta bort HEVC-codec från att distribueras med Windows 10 att erbjuda det genom butiken istället.

Medan vissa kan föreslå ondskefulla motiv som att få användare att använda i butiken, det verkar mer sannolikt att licensavgifter kan ha spelat en roll i beslutet.

Vi kommer inte att veta tills Microsoft släpper ett uttalande. Med tanke på att Falla Skaparna Uppdateringen är ut för nästan en månad redan, verkar det ganska osannolikt att vi kommer att få en ändå.

Microsoft publicerade Webben Media Förlängningar ansökan till Butiken nyligen som lägger till system-ett brett stöd för de tre formaten OGG, Vorbis och Theora när det är installerat.

Nu är Du: Varför Microsoft att ta bort stödet för den codec?