M1 voor het beoordelen van het gebruik van 4.5 G mobiele netwerk voor drones

0
32

Nul

m1-drone.jpg
Amin

M1 is voltooid studies die het gebruik van de 4,5 G “heterogeen netwerk” (HetNet) om de drone-operaties en is het aanbreken van verder onderzoek op het beheer van het verkeer van dergelijke apparaten.

De Singapore telco had gewerkt met de Nanyang Technological University (NTU) om het gedrag van de proeven, te tikken op haar netwerk te bieden “commando, controle en communicatie die nodig is voor veilige en efficiënte drone operaties”.

De speciaal ontworpen drone, of unmanned aircraft system (UAS). werd samengesteld door de Air Traffic Management Research Institute (ATMRI), een centrum voor onderzoek gezamenlijk opgericht door NTU en de Civil Aviation Authority of Singapore (CAAS). De drone vervolgens werd gevlogen rond M1 kantoorgebouw en twee velden gelegen in het westelijke deel van het eiland.

Volgens de gsm-operator, drones meestal liep op niet-gelicentieerde spectrum, zoals 2,4 GHz-band, die op korte afstand line-of-sight draadloze verbinding, maar is gevoelig voor radio signaal interferentie.

In vergelijking, M1 gezegd, het is 4,5 G HetNet zou kunnen bieden beveiligd, lage latentie en hoge doorvoer en mobiele connectiviteit. Dit zou niet alleen in staat zijn drones vliegen beyond visual range in stedelijke omgevingen die zij ook kan het verzenden van gegevens in real time en telemetrie-feeds tijdens de vlucht, het verstrekken van informatie over hun precieze antenne-locaties.

Alle gegevens die worden verzonden zou worden gecontroleerd op de telco ‘ s HetNet, M1 zei, op te merken dat dit dan zou kunnen leiden tot de ontwikkeling van een vloot traffic management system, speciaal ontwikkeld voor Singapore stedelijk luchtruim en de omliggende zee naar de wal dekking.

Een van de verschillende belangrijke onderdelen in de Singapore s smart natie initiatief, HetNet had aangeprezen ter bevordering van een meer optimaal gebruik van het draadloze spectrum door het inschakelen van apparaten om te schakelen tussen de verschillende soorten draadloze netwerken. Dit zou kunnen mobiele gebruikers zwerven naadloos tussen verschillende netwerken.

M1 ook een overeenkomst getekend met ATMRI om verder onderzoek en de ontwikkeling van zijn HetNet voor het beheer van het verkeer van UAS in het land. Dit zou ook het verschaffen van inzicht voor de drone operaties op de toekomst 5G Ultra Betrouwbare Low-Latency Communicatie (URLLC) netwerken, de operator zei.

Verspreid over drie jaar, het initiatief zou zien M1 ingenieurs en NTU onderzoekers in kaart brengen van de signaalsterkte en de latentie van drones uitgevoerd op de HetNet, binnen Singapore stedelijk luchtruim en maximaal 130 meter. Hierdoor zou het team te identificeren geschikt luchtruim voor betrouwbare commando en controle voor de drones, ook als de apparaten buiten het gezichtsveld.

Aandachtsgebieden zijn onder meer een command-and-control link voor onbemande vliegtuigen, die essentieel is voor het waarborgen van de drones kunnen worden efficiënt en veilig worden beheerd in stedelijke omgevingen, zoals Singapore.

M1 CTO Denis Zoeken zei: “Interesse in drones al heeft genomen uit dan de recreatieve en hobbyist groepen, in ernstige commerciële toepassingen. Mobiele technologie heeft de potentie om uit te breiden en uitbreiding van de mogelijkheden van drones in te schakelen ongelooflijke nieuwe toepassingen, zoals het gebruik van drones uitvoeren van search and rescue operatie op de afstandsbediening of op ontoegankelijke sites, antenne-infrastructuur surveillance, levering van pakketten snel en efficiënt, en zelfs de nieuwe entertainment-kanalen, zoals first-person view drone race.”

Verwante Onderwerpen:

Mobiliteit

Tech Industrie

Netwerken

Veiligheid

NBN

0