M1 för att bedöma användningen av 4,5 G mobila nätverket för drönare

0
24

Noll

m1-drone.jpg
Amin

M1 har slutfört studier som omfattar användning av dess 4,5 G “heterogena nätverk” (HetNet) för att styra drone verksamhet och är ombord på ytterligare forskning på trafiken hantering av sådana produkter.

Singapore telco hade arbetat med Nanyang Technological University (NTU) för att genomföra rättegångar, att utnyttja sitt nätverk för att ge “kommando, kontroll och kommunikation kapacitet som krävs för säker och effektiv drone verksamhet”.

Den speciellt utformade drone, eller obemannade luftfartyg system (UAS). sattes samman av Air Traffic Management Research Institute (ATMRI), ett forskningscentrum som fastställts gemensamt av NTU och Civil Aviation Authority of Singapore (CAAS). Drönare då var flugit runt M1 kontorsbyggnad samt två områden som ligger i den västra delen av ön.

Enligt mobiloperatören, drönare typiskt sprang på olicensierat spektrum som 2,4 GHz-bandet, som gav en kort räckvidd line-of-sight trådlös anslutning men var mottagliga för radio signal störningar.

I jämförelse, M1 sade, dess 4,5 G HetNet kan ge en säkerhet, låg latens och hög genomströmning mobil uppkoppling. Detta skulle inte bara göra det möjligt drönare att flyga beyond visual range i urbana miljöer, de kan även skicka data i realtid och telemetri flöden under flygning, att ge information om deras exakta antenn platser.

Alla uppgifter som överförs skulle övervakas på telco är HetNet, M1 sa, notera att detta då kan leda till utvecklingen av en flotta traffic management system, som utformats speciellt för Singapores urban luftrum och omgivande hav-to-shore täckning.

En av flera viktiga komponenter i Singapore är smart nation initiativ, HetNet hade varit tippad att underlätta en mer optimal användning av trådlösa frekvenser genom att göra det möjligt för enheter att växla mellan olika typer av trådlösa nätverk. Detta skulle göra det möjligt för mobila användare att ströva sömlöst mellan olika nätverk.

M1 också tecknat ett avtal med ATMRI att ytterligare forska och utveckla sin HetNet för trafikledning av UAS i landet. Detta skulle även ge insikter för drone verksamhet på framtiden 5G Ultra Tillförlitlig Låg Fördröjning och Kommunikation (URLLC) nätverk, operatör sa.

Som sträcker sig över tre år, initiativ skulle se M1 ingenjörer och NTU forskare att kartlägga signalstyrka och fördröjning av drönare som körs på HetNet, inom Singapores urban luftrum och upp till 130 meter. Detta skulle göra det möjligt för teamet att identifiera lämpliga luftrum för tillförlitlig styrning och kontroll för drönare, även när de enheter som var ute i visual range.

Fokusområden skulle omfatta ett kommando-och-kontroll link för obemannade flygplan, som var avgörande för att säkerställa drönare kan vara ett effektivt och säkert sätt lyckades i täta urbana miljöer såsom Singapore.

M1 CTO Denis Söka sade: “Intresse av drönare har redan tagit fart utöver rekreation och hobby grupper, i allvar och kommersiella tillämpningar. Mobil teknik har potential att expandera och utöka funktionerna av drönare för att möjliggöra otroliga nya applikationer, som att använda drönare för att utföra en sökning och räddning i drift på fjärrkontrollen eller på otillgängliga platser, antenn infrastruktur för övervakning, leverans av paket snabbt och effektivt, och även ny underhållning kanaler som första person vy drone ras.”

Relaterade Ämnen:

Rörlighet

Tech-Industrin

Nätverk

Säkerhet

NBN

0