Ghostery 8 förbättrar anti-tracking och ad-blockerande funktioner

0
37

En ny version av Ghostery, Ghostery 8, släpptes i går med den nya AI: n-som drivs anti-tracking kapacitet och förbättrad ad-blockerande.

Ghostery, som köptes av tyska företaget Cliqz för en tid sedan, är en cross-browser privacy extension som började som en förlängning för att blockera spårning främst, men har sedan dess förvandlats till ett innehåll blockering lösning med starka anti-tracking-funktionen.

Förlängningen är tillgängliga för alla större webbläsare och kan laddas ner från den officiella hemsidan.

Tips: Kolla in våra recensioner av Ghostery 6 och Ghostery 7.

Ghostery 8

ghostery 8

Ghostery 8 uppmanas du att välja mellan en snabb och anpassad installation. Jag föreslår att du väljer anpassad, så att du bättre kan ange inställningar när du gör det. Förlängningen leder dig genom en serie av skärmar som du använder för att aktivera eller avaktivera olika funktioner såsom annonsblockering.

Ghostery 8 kommer med en ny enkelt visningsläge som du kan aktivera. Den är utformad för användare som inte är intresserade av information om enskilda trackers och andra dagen, och bara vill ha en sammanfattning av aktivitet istället.

Den avancerade vyn är fortfarande tillgängliga, och du kan plocka under installationen om du väljer anpassad installation. Det är också ett alternativ för att växla mellan de båda visningslägena direkt i Ghostery UI.

ghostery 8 simple

En av de viktigaste nya funktionerna i Ghostery 8 är den förbättrade anti-tracking protection. Ghostery är moderbolaget Cliqz förutsatt att laget med en heuristisk add-on för den som kan upptäcka spår som inte fångas genom användning av traditionella blocklists. Den nya heuristisk modulen är utformad för att upptäcka spår i real-tid att skriva över “som unikt identifierar data poäng”.

Ghostery förbättrat ad-blockerande del av förlängningen i tillägg till detta genom att förlita sig på att filtrera listor. Till skillnad från traditionella ad-blockerande lösningar men val för att lägga till anpassade filter listor till förlängning verkar saknas.

Läs också: Senaste uTorrent kommer med en Spel Butik

Laget sätta en utveckling fokusera på att göra Ghostery enklare att använda. Den nya enkla sätt att se läge och enkel installation är två funktioner som kom ut av detta.

Förlängningen är Smart att Blockera funktionen är en annan. Den är utformad för att analysera blockering av uppföljningar för att se till att sidan inte går sönder när trackers är blockerade. Ghostery kan häva blockeringen av trackers, om den upptäcker att en sida bryts om särskilda trackers är blockerade. Avancerade användare kan stänga av funktionen att förbli i full kontroll.

Ghostery 8 kommer med andra mycket efterfrågade funktioner. Användare ta en paus-knapp i gränssnittet nu som tillfälligt förlängning under en fastställd period av tid.

Avslutande Ord

Det har varit en hel del kontrovers surround Ghostery och Cliqz i det förflutna. Du kanske vill stänga av alla data insamling — om den är aktiverad-i förlängningen inställningar direkt efter installationen. Om du använder en anpassad installation, kan du stänga av det direkt men.

Förlängningen i sig verkar fungera riktigt bra när det gäller tracker och reklam blockering. Dess fokus på trackers gör det till något unikt i ad-blockerande sfären, inte på grund av blockering men på grund av fokus på trackers i dess gränssnitt.

Du måste bestämma dig om det är tillräckligt för att ge det ett försök, eller ens byta till Ghostery.

Nu är Du: Som innehåll blockerare använder ni, och varför?