Chrome 63 vs Windows 10 Kanten: Google steg upp rivalitet med plats för isolering säkerhet

0
49

Noll

chromeenterpriseupdates01-max-1000x1000.png

Med Chrome 63, företag kan också konfigurera en politik för att begränsa åtkomst till tillägg baserat på de behörigheter som krävs.

Google

Google ‘ s senaste försök att bända företag från Internet Explorer och hålla dem borta från Windows 10 Edge är en ny säkerhetsfunktion som heter site isolering, som hanterar varje sida i sin egen process.

Med lanseringen av Chrome 63, företagsadministratörer kommer att kunna konfigurera Chrome för att göra innehållet för varje plats i sin egen process.

Som Google noterar, att varje plats är isolerade från andra webbplatser i Chrome erbjuder företag den starkaste säkerheten. Tekniken är konstruerad för att förhindra attacker som utnyttjar sårbarheter i renderingsprocess för att köra skadlig kod i Chrome gör sandlåda och stjäla information.

Men om det inte kommer med en betydande overhead, stöta upp Chrome minne för användning på Datorer med mellan 10 och 20 procent.

Chrome är valfritt, per plats isolering kommer som Microsoft fortsätter att härda Windows 10 Edge använder hårdvarubaserad virtualisering genom verktyg som Windows Defender Ansökan Guard (WDAG), vilket gör att Kanten för att köra i en isolerad hårdvara miljö.

I oktober, Microsoft hävdade att WDAG märkt ett stort genombrott i sandbox-teknik eftersom det ger en sköld mot attacker mot kärnan, som är oskyddade om en attack flyr webbläsaren sandlåda.

Den goda nyheten för slutanvändare är att Google och Microsoft är konkurrerar hårt på säkerhet framför, anta olika strategier för att skydda mot nya attacker.

En-webbplats-per-processen har varit ett lika viktigt projekt för Chrome. Justin Schuh, engineering leda till Chrome säkerhet, som tidigare i år sade webbplats isolering var den största skillnaden i Googles inställning till säkerhet och skulle göra det överlägsna Microsofts nya Edge försvar. Tekniken lovar att förhindra fjärrkörning av kod inuti Chrome renderaren sandlåda.

Administratörer kan välja att slå på Chrome webbplats isolering för alla webbplatser eller välj en lista av webbplatser för att isolera för att köra i sina egna gör processen. Google föreslår inklusive webbplatser som användarna loggar in och viktiga platser såsom produktivitet webbplats eller intranät.

Chrome nu även finns administratörer möjlighet att ställa en politik som blockerar åtkomst till tillägg baserat på de behörigheter de behöver.

Denna funktion lägger till förmågan att vitlista och svartlista vissa tillägg för Chrome. Admins har ett stort urval av behörigheter till blocket, inklusive ljudinspelning, USB och video ta till fånga.

Dessutom, Chrome 63 introducerar Transport Layer Security version 1.3, som är aktiverade för Gmail i den uppdaterade webbläsare.

Google är att väcka NTLMv2-stöd till Mac, Linux, Android och Chrome OS. NTLM-eller NT LAN Manager är en Microsoft authentication protocol för Windows.

Chrome 64, utkommer i början av 2018, har stöd för NTLMv2 och Utökat Skydd för Autentisering. Chrome har stöd för icke-Windows-plattformar ger Chrome på dessa till samma nivå som Chrome på Windows.

Företaget kommer också att erbjuda admins visst spelrum på ett inkommande tillslag på antivirusprogram som injicerar koden på Chrome-processer. Google hävdar att detta är en föråldrad process som orsakar kraschar.

Varningar i Chrome kommer att meddela användare att avinstallera antivirus. Det är att uppmuntra leverantörer att använda andra metoder, till exempel Chrome extensions och Infödda Meddelanden. Börjar med Chrome 66 i April 2018, användare kan se ett meddelande för att uppdatera eller ta bort den felande ansökan.

För att tillgodose näringslivet, kommer Google att erbjuda en ny policy som ger administratörer utökat stöd för kritisk appar som du behöver för att injicera kod i Chrome för att fungera.

Slutligen, Chrome 63 innehåller korrigeringar för 37 sårbarheter. Google betalade forskare $46,174 för rapportering av Chrome fel, bland annat en utmärkelse till Microsofts Offensiv Security Research Team.

Tidigare och relaterade täckning

Google kommer att låsa ner Chrome på Windows

Gör webbläsaren Chrome kraschar om du i Windows? Googles planer på att fixa en vanlig orsak till dessa problem.

Fem knep för att göra Google Chrome snabbare och bättre

Här är fem knep för att hjälpa dig att snabba upp webbläsaren och öka din produktivitet.

Topp tillägg för Google Chrome för att öka din produktivitet, säkerhet och prestanda

Om du är en Google Chrome-användare och du gör inte användning av filnamnstillägg, så är du verkligen saknas ut. Här är ett urval av tillägg som särskilt syftar till att öka din produktivitet och integritet.

Relaterade Ämnen:

Google

Cloud

Big Data Analytics

Innovation

Tech och Arbete

Samarbete

0