Broadcom, Okta rapport starka kvartal

0
30

Noll

Broadcom rapporterade sitt fjärde kvartalets finansiella resultat på onsdag mitt stigande spänningarna med Qualcomms styrelsen. Bolaget levererade nettoinkomst av $671 miljoner, eller $1,50 per aktie. Icke-GAAP resultat var sek 4.59 en aktie på intäkter på $4.84 miljarder kronor.

Wall Street var ute efter resultat av $4.52 per aktie på intäkter på $4.83 miljarder kronor. Broadcom-aktier ökade med drygt två procent i den sena handeln.

I förberedda inlägg, Broadcom verkställande Hock Tan tippad företagets framgångar när det gäller fusioner och förvärv-ett uttalande som troligen ett svep i Qualcomms ledarskap för att avvisa Broadcom oönskad $130 miljarder buyout erbjuda.

“Vi också stängt förvärvet av Brocade tidigt i räkenskapsårets första kvartal av 2018, lägga till vår mycket framgångsrika i mycket positivt M&A.”

Broadcom erbjöd sig att köpa Qualcomm förra månaden i en massiv del som skulle kunna skapa en halvledare, industriell internet och 5G ångvält. Affären gick snabbt ner i ett enhälligt beslut av Qualcomm s styrelse, som sade att affären undervärderad Qualcomm och dess framtidsutsikter.

Tidigare denna vecka, Broadcom fram ett förslag om att utse en griffeltavla av 11 oberoende styrelseledamöter för att ersätta Qualcomms hela nuvarande styrelsen, sätta scenen för en proxy kampen över kontrollen av den globala chip-jätten.

På andra resultat nyheter, identitet och device management-företag Okta redovisade inkomster som en del av tredje kvartalets finansiella resultat.

Den San Francisco-baserade företaget, som börsnoterades på NASDAQ marknaden i April, postat ett icke-GAAP förlust på 19 cent per aktie på intäkter på $68.2 miljoner, en ökning med 61 procent jämfört med samma tid förra året.

Analytiker väntat en förlust av 24 cent per aktie på intäkter på $62,8 meur. Aktierna klättrade upp mer än fem procent i efter-timmars handel.

I form av vägledning, Okta förväntar fjärde kvartalet intäkter mellan $70 miljoner till $71 miljoner euro, med ett icke-GAAP förlust mellan 18 cent och 17 cent per aktie. Wall Street förväntar sig en förlust på 20 cent per aktie på intäkter på $med 67,8 miljoner euro.

Mer Tekniskt Resultat

Nutanix slår Q1 förväntningar med stora affärer, federal försäljning

VMware slår Q3 resultat mål som intäkt klättrar 11 procent

Box Q3 resultat i linje med marknadens bedömningar

HP växer både PC och utskrift intäkter i Q4

Salesforce levererar ett starkt Q3, ups intäkter outlook

Palo Alto Networks redovisar starkt resultat Q1, utser ny CFO

Intuit Q1 stark med 2,55 miljoner QuickBooks Online prenumeranter

Splunk aktier ökning på stark Q3 resultat

Relaterade Ämnen:

CXO

Regeringen

Säkerhet

0