Apple till iPhone, Mac-användare: Här är varför vår datainsamling inte inkräkta på ditt privatliv

0
36

Noll

emojitogetherlarge2x.png

Resultaten av Apples omfattande datainsamlingen gör det möjligt att se, till exempel skillnader mellan tangentbord språk.

Apple

Apple har lagt till en ny post till sin Maskin Lärande Tidning som förklarar hur det är med hjälp av differentiell integritet för att skydda användare, även när det gäller insamling av mycket känsliga uppgifter, såsom tangenttryckningar och de sidor som användarna besöker.

Denna typ av insamling av data uppstår när användare välja att dela med användning analytics från macOS eller iOS, så Apple att samla in “privatiserade poster”.

Apple introducerade differentiell integritet i iOS 10 till stöd för ny datainsamling som syftar till att förbättra QuickType, emoji förslag, Spotlight förslag, och uppspelning av media har i Safari.

Systemet fungerar på grund av att statistiska buller kan läggas till data på enheten innan den delas med Apple.

Posten, Lärande med Integritet i stor Skala, är Apple: s sjunde frågan i dess första volym på sidan som går in på detaljer om sin machine-learning projekt och hur de påverkar sina produkter. Detta har en djupare dyk i sin differentiell integritet ram och tjänar till att försäkra användarna om att det är inte sörplande upp mycket privat information.

Det säger dess inställning till differentiell integritet på enheten gör att data kan “slumpmässigt innan de skickas från enheten, så att servern aldrig ser eller tar emot rådata”.

De poster som anländer till en begränsad tillgång server där IP-adresser släpps. Apple säger på den punkten kan det inte berätta om en emoji-posten och en Safari-domän-posten kommer från samma användare. Apple sedan omvandlar posterna i den aggregerade beräkna statistik som delas med berörda grupper på Apple.

När användare välja att dela enhet analytics, Apple definierar en “per händelse integritet parameter” och begränsar antalet poster som överförs genom varje användare per dag.

Användare kan se de rapporter som i iOS genom att gå till Inställningar > Sekretess – > Analytics – > Analytics-Data i poster som börjar med “DifferentialPrivacy’. Mac-användare kan se dem i Konsolen i Systemet Rapporter. Apple erbjuder också exempel på bilder för att visa användarna hur de rapporter som kan identifieras.

Apple har vad man kallar en “injestor” där metadata som tidsstämplar poster tas bort och posterna är grupperade efter användning fallet. Posterna skickas sedan till en “aggregator” för statistisk analys.

Resultatet av all denna bearbetning är att Apple nu kan till exempel berätta vilka som är de mest populära emojis, och på olika språk, vilket i sin tur hjälper till att förbättra den prediktiva emoji på iOS-tangentbord.

Apple kan också identifiera webbplatser som är energi-och minne hogs i Safari på iOS och macOS. Apples webbläsare kan upptäcka dessa domäner och rapportera dem till Apple använder sin differentiell integritet ram.

Det hjälper också till att identifiera de webbplatser som användarna vill ha Auto-play aktiverad, som Safari började automatiskt att blockera med macOS High Sierra.

Den tredje fördelen att Apple är att man kan upptäcka nya ord, vilket hjälper det att förbättra sin på enheten lexikon och autokorrigering.

Tidigare och relaterade täckning

Apple redovisade en spik i hemlighet den nationella säkerheten order i år

Enhet och önskemål gick ner, men hemliga och klassificeras order spetsade med mer än tre gånger.

I försvaret av Kina krav, Apple förlorar integritet högt

Deep dive-analys: Apple säger att det kommer att “följa lagen” där den gör affärer. Men frågorna kvarstår över vad som händer-och hur man kommer att reagera, när lagar inte är förenliga med bolagets sekretess löften.

Relaterade Ämnen:

Apple

Säkerhet-TV

Hantering Av Data

CXO

Datacenter

0