Alibaba inkt Ford partnerschap herkennen van kansen in de automotive

0
40

Nul

Alibaba Group heeft geïnkt een overeenkomst met Ford Motor Company voor het identificeren van nieuwe kansen in de auto-industrie, tikken op de Chinese tech reus in de cloud en online retail-technologieën.

Verspreid over de drie jaar, de samenwerking zou verkennen van gebieden waarin de twee bedrijven werken samen aan de invoering van nieuwe diensten in de automotive-industrie in China, evenals andere wereldwijde markten.

Ford zou werken met Alibaba ‘ s vier business units die de laatste besturingssysteem van AliOS, Alibaba Cloud, digitale marketing systeem Alimama en retail platform Tmall, de bedrijven zei in een verklaring donderdag. Beide teams zouden samen te werken op verschillende aandachtsgebieden, waaronder mobiliteit, connectiviteit, kunstmatige intelligentie (AI), en digitale marketing.

Om te beginnen, de twee partners zou verkennen van een pilot-onderzoek naar de evaluatie van de nieuwe winkelruimte in de automotive cyclus van eigendom, van pre-sales en testritten tot de financiële lease-opties. Het doel was om te “definiëren” distributie strategieën, cloud-connectiviteit, online retail marketing alsmede het infotainment-diensten.

Ford President en CEO Jim Hackett zei: “China is een van’ s werelds grootste en meest dynamische digitale markten, bloeiend op innovatie met klanten online en offline ervaringen convergerende snel. Samenwerken met toonaangevende technologie spelers bouwt voort op onze visie voor smart voertuigen in een slimme wereld te reimagine en het vernieuwen van de consument de mobiliteit van ervaringen.”

Ontwikkeld ter ondersteuning van mobile, het bedrijfsleven en het Internet of Things (IoT) apparaten, Alibaba ‘s AliOS vandaag is geïnstalleerd in meer dan 400.000 web-connected auto’ s in China. Het bedrijf in 2016 had getekend voor een samenwerking met de Chinese autofabrikant SAIC Motor voor het ontwikkelen van de internet-compatibele voertuigen.

Alibaba toegevoegd dat op dit moment aan het werk was met meer dan 50 merken op toepassingen in verschillende domeinen, waaronder automomotive OS, intelligente spraakherkenning, transportsystemen zonder bestuurder-car-technologie, high-precision mapping, auto financiering, en in het voertuig betalingssystemen.

Alibaba brengt stem commando ‘ s naar de stations

In een aparte aankondiging, Alibaba zei dat het werken met Shanghai Shentong Metro Group te voeren verre-veld spraakopdracht mogelijkheden in ticketing kiosken in de Chinese stad metro stations. Het is ook gepland voor het implementeren van verschillende technologieën om beter te optimaliseren van het beheer van het personenvervoer en het gemak woon-werkverkeer.

Het initiatief zou kunnen passagiers gebruik maken van hun stem om te vertellen kiosken bij metrostations, hun bestemming en de machines aan te bevelen de beste route. Ze betalen hun tickets met Alibaba ‘ s mobiele portemonnee, Alipay.

Bijvoorbeeld, een passagier kon vertellen dat de machine “ik wil naar Pearl Tower” en de dichtstbijzijnde metrohalte naar die bestemming. Het ticketing systeem ook automatisch geactiveerd wanneer de passagier was in de nabijheid van het.

Gebaseerd op technologie gebouwd door de Chinese verkoper dochteronderneming, een Instituut van Gegevens Wetenschap en Technologie (iDST), het verre-veld spraakherkenning systeem werd aangeprezen om ruis te verminderen interferentie in drukke openbare instellingen zoals metrostations om nauwkeurig te interpreteren instructies.

iDST is directeur van intelligente spraakherkenning, Yan Zhijie, legde uit dat het in staat was om dit te bereiken door het integreren van de signaalverwerking en computer vision technologies, en identificeren van de geluidsbronnen. Hij zei dat de passagiers niet zou hebben om het gebruiken van een speciale woorden voor het activeren van de kiosk, “zelfs van twee meter”.

Het partnerschap ook in staat zou stellen Shanghai Metro te analyseren personenvervoer gegevens te voorspellen lading, dus het zou kunnen implementeren crowd control maatregelen of emergency planning om te gaan met de toename van het verkeer.

Bovendien, in de toekomst, de passagiers in staat zou zijn om toegang te krijgen sneller door middel van gezichtsherkenning apparaten geïnstalleerd op de metro poorten.

Vanaf vroeg-2018, hoewel, ze kunnen tik op Alipay als een betaling optie en veeg hun smartphone bij metro-poorten te betalen voor de vermelding, zelfs zonder internetverbinding.

Shanghai Metro is momenteel goed voor bijna 53 procent van al het openbaar vervoer in de Chinese stad, die het thuis is van 24 miljoen. De metro-netwerk omvat de 4.000 treinen 17 lijnen en 367 stations.

Verwante Onderwerpen:

China

Digitale Transformatie

Big Data Analytics

CXO

Innovatie

Cloud

0