Alibaba bläck Ford partnerskap för att identifiera möjligheter i fordonsindustrin

0
39

Noll

Alibaba Group har inked ett avtal med Ford Motor Company att identifiera nya möjligheter inom fordonsindustrin, knacka på den Kinesiska tekniska jätte moln och online detaljhandeln teknik.

Över tre år, partnerskapet skulle utforska områden där de två bolagen skulle kunna samarbeta för att införa nya tjänster inom bilindustrin i Kina, liksom andra globala marknader.

Ford skulle arbeta med Alibaba fyra affärsenheter som omfattar den senare operativsystem AliOS, Alibaba Moln, digital marketing system Alimama och detaljhandel plattform Tmall, företag sade i ett uttalande på torsdagen. Båda lagen gemensamt skulle arbeta med olika fokus områden, inbegripet mobila tjänster, uppkoppling, artificiell intelligens (AI), och digital marknadsföring.

Till att börja med, de två parterna skulle utforska en pilotstudie för att utvärdera nya detaljhandeln möjligheter inom fordonsindustrin ägande livscykel, från pre-sales och provkörningar finansiell leasing alternativ. Syftet var att “omdefiniera” distributionsstrategier, cloud-anslutning, online-handel marknadsföring samt infotainment tjänster.

Ford VD och koncernchef Jim Hackett sade: “Kina är en av världens största och mest dynamiska digitala marknader, blomstrande på innovation med kundernas online-och offline erfarenheter konvergerar snabbt. Samarbeta med ledande teknik spelare bygger på vår vision för smarta fordon i en smart världen att reimagine och förändra konsumenternas erfarenheter av rörlighet.”

Fram till stöd för mobil -, industri -, och Internet of Things (IoT) – enheter, Alibaba AliOS idag är installerade i mer än 400.000 web-anslutna bilar i Kina. Företaget 2016 hade inked ett partnerskap med Kinesiska biltillverkaren SAIC Motor för att utveckla internet-aktiverade fordon.

Alibaba tillade att det för närvarande arbetar med mer än 50 varumärken på tillämpningar inom olika områden, bland annat automomotive OS, intelligent speech recognition), förarlösa-bil teknik med hög precision kartläggning, auto finansiering, och i fordon betalningssystem.

Alibaba ger röst kommandon till tågstationer

I ett separat meddelande, Alibaba sa att det var att arbeta med Shanghai Shentong Metro-Koncernen att genomföra far-field röstkommando kapacitet i biljetter kiosker på den Kinesiska stadens tunnelbanestationer. Man planerade också att använda olika tekniker för att bättre optimera hanteringen av passagerartrafiken och för att underlätta pendlande.

Initiativet skulle göra det möjligt för passagerare att använda sin röst för att berätta kiosker på metro stationer sin destination och har maskiner rekommendera bästa rutten. De skulle då kunna betala för sina biljetter med Alibaba ‘ s mobila plånbok, Alipay.

Till exempel, en passagerare kunde berätta maskinen “jag vill åka till Pearl Tower” och ges närmaste tunnelbanestation till den destinationen. Biljettsystem också skulle aktiveras automatiskt när passageraren var i närheten av det.

Baserat på teknik som byggdes av den Kinesiska leverantörens dotterbolag, institutionen för Data-och Naturvetenskap och Teknik (iDST), far-field system för erkännande av röst var tippad att minska buller störningar i trånga allmänna inställningar såsom metro stationer för att exakt tolka instruktionerna.

iDST chef för intelligent speech recognition), Yan Direkt, förklarade att det var möjligt att uppnå detta genom att integrera signalbehandling och datorseende teknik, och identifiera ljudkällor. Han sa att passagerare inte skulle behöva använda några speciella ord för att aktivera kiosk, “även från två meter bort”.

Partnerskapet också skulle göra det möjligt för Shanghai Metro att analysera passagerartrafik data för att förutsäga överspänning, så det kan distribuera folksamlingar åtgärder eller räddningsinsatser schemaläggning för att klara trafiken ökar.

Dessutom, i framtiden, passagerare skulle kunna få in mer snabbt genom ansiktsigenkänning enheter som är installerade på subway gates.

I början av 2018, även om de kan peka Alipay som ett betalningsalternativ och dra sin smartphone på subway gates att betala för inresa, även utan internet-anslutning.

Shanghai Metro står idag för nästan 53 procent av all kollektivtrafik i den Kinesiska staden som är hem till 24 miljoner euro. Tunnelbana omfattar 4,000 tåg som serverar 17 linjer och 367 stationer.

Relaterade Ämnen:

Kina

Digital Omvandling

Big Data Analytics

CXO

Innovation

Cloud

0