Verwijderen van bestanden en vrije ruimte veilig met SDelete

0
154

SDelete is een gratis hulpprogramma voor de opdrachtregel door Microsoft Sysinternals team dat u kan gebruiken om bestanden te verwijderen en vrije schijf ruimte veilig.

Terwijl u kunt verwijderen een bestand op een harde schijf die is aangesloten op een computer waarop Windows met behulp van windows Verkenner, de commando-regel of andere middelen, het verwijderen van bestanden op deze manier zal niet verwijderen van de gegevens onmiddellijk uit het station.

Zonder in al te veel details, wat er gebeurt is dat Windows verwijdert verwijzing naar de gegevens op de vaste schijf en maakt de ruimte die het bestand inneemt op de harde schijf weer beschikbaar voor het schrijven van de activiteiten.

Zodra die ruimte wordt overschreven geheel of gedeeltelijk, wordt het bestand niet meer kunnen worden hersteld. Omdat u niet weet wanneer dat gaat gebeuren, kan je eindigen met bestanden die nog beschikbaar is op de schijf die u hebt verwijderd, maanden of zelfs jaren geleden.

Dit is slecht voor een aantal redenen. Zeg, je wilt verkopen op de harde schijf of PC, of geef het weg. Omdat je met de hand over de harde schijf, de nieuwe eigenaar kan uitvoeren file recovery software voor het herstellen van verwijderde bestanden. Een ander voorbeeld is het overhandigen van een PC naar ondersteuning of reparatie van het personeel.

Ik heb gebruik gemaakt van de Gum voor dat doel eerder, maar het programma loopt vast telkens als ik uitvoeren op Windows 10 machines.

SDelete

sdelete-software

SDelete is een gratis command-line tool die u kunt gebruiken om bestanden te verwijderen goed vast, zodat ze niet meer kunnen worden hersteld.

Het programma overschreven door de gegevens op de vaste schijf direct wanneer is uitgevoerd om te voorkomen dat het bestand de software van de terugwinning van het oppakken van sporen van verwijderde bestanden en gegevens.

De toepassing heeft twee hoofdgebruik: verwijderen van bestanden veilig om te voorkomen dat het herstel of overschrijven vrije schijf ruimte veilig te verwijderen sporen van eerder verwijderde bestanden op.

U kunt downloaden SDelete van de Microsoft website. U vindt een gedetailleerd artikel over hem en zijn gebruik. Pak het bestand uit op uw systeem. Sinds SDelete is een command line tool, moet u het programma uitvoeren vanaf de commando-regel.

Een eenvoudige optie voor het openen van de SDelete map op de commando-regel te openen in Windows Explorer, typ cmd in het Explorer adresveld in en druk op de Enter-toets. Dit opent een opdrachtprompt op die locatie.

Lees ook: Zwarte Vogel Cleaner Free review

Het verwijderen van bestanden of mappen veilig

De opdracht sdelete <bestand of map> is de basis van een opdracht voor een bestand of map operaties. Hier zijn enkele voorbeelden waaruit de verschillende opties die je hebt:

  • sdelete -s c:usersmartindownloads — Dit verwijdert de map downloads en alle submappen veilig.
  • sdelete -q c:usersmartintext.txt — Dit verwijdert het bestand text.txt veilig en onderdrukt eventuele foutberichten.
  • sdelete -p 5 c:*.zip — Dit verwijdert alle zip-bestanden onder c:, en loopt de operatie in vijf passeert.

Wissen van de vrije schijf ruimte veilig

De basis commando sdelete -c <stationsletter> verwijdert vrije schijf ruimte op de opgegeven schijf veilig. Hier zijn enkele voorbeelden die aantonen dat de verschillende opties die SDelete biedt:

  • sdelete -c: — Verwijdert de vrije ruimte op station C: veilig.
  • sdelete -c -p 2 f: — Uitgevoerd verwijderen geeft de vrije ruimte van de schijf f:
  • sdelete -z d: — Nullen in de vrije ruimte van de schijf d:

SDelete gebruikt het Ministerie van Defensie algoritme standaard wanneer het verwijderd de bestanden, mappen of vrije schijf ruimte. De parameter-z overschrijft de vrije ruimte met nullen in de plaats die is sneller.

De operaties kan het wel even duren om te voltooien. De lengte is afhankelijk van de selectie. Het verwijderen van individuele bestanden veilig is behoorlijk snel, maar het kan uren duren, of zelfs meer als u de bewerking uitvoeren op grote mappen of vrije ruimte van de volledige harde schijven.

Het is raadzaam om de software van de terugwinning daarna op pad om te controleren of de bestanden niet meer kunnen worden hersteld.

Slotwoord

SDelete is een handig, klein programma dat je kan gebruiken om bestanden of mappen verwijdert veilig, en om de vrije ruimte op harde schijven, zodat alle content die ooit slaan op die schijven kunnen niet meer worden hersteld.