Smartphone toezicht: ben je dronken?

0
31

Nul

blurred-motion-car-drivers-view-traveling-through-tunnel.jpg
snowflock/istock.com

In een recente paper, met Behulp van de Telefoon Sensoren en een Kunstmatig Neuraal Netwerk te Detecteren Gang Wijzigingen Tijdens het Drinken Afleveringen in de Natuurlijke Omgeving, is een multidisciplinaire groep van onderzoekers van de Universiteit van Pittsburgh, blijkt dat smartphones en AI kan geven verrassend nauwkeurige schatting van uw bloed alcohol concentratie (BAC) – met zeer weinig gegevens.

Party animals

De onderzoekers nodig jongeren die te veel drinken en het trainen van de AI. Op een college campus, dat ze niet ver hoeft te zoeken. De lokale afdeling spoedeisende hulp (ik gok college ziekenhuis) bleek een happy hunting ground.

Een convenience sample van jonge volwassenen (in de leeftijd 21-26 jaar) die in een stedelijke Afdeling Spoedeisende hulp (ED) . . . geworven. Een totaal van 28 medisch stabiele ED-patiënten die waren niet op zoek naar behandeling voor het gebruik van de stof, niet dronken, en die zou worden ontslagen naar huis, zijn benaderd door de onderzoekers. Onder degenen die in aanmerking komen om te worden benaderd, de 23 patiënten toestemming heeft gegeven voor het uitvoeren van een alcohol gebruiken ernst scherm.

Verrassend – voor mij – slechts 10 van de ernst screeners voldaan aan de studie inschrijving eisen. Alle deelnemers waren uitgerust “met middelen voor alcohol behandeling.” Ik ben een voorstander van regelmatige interne alcohol behandeling, dus +1.

Er is een app voor

Wordt de wetenschap natuurlijk, je kunt niet testen gang op mensen die niet kunnen lopen. Zo was er een gang test. Met behulp van een app genaamd DrinkTRAC.

De DrinkTRAC app is ontwikkeld met behulp van Appels [sic] ResearchKit platform, omdat het zorgt voor een gemakkelijke en professionele verschijnen modulaire bouwt die nemen tijdelijk de psychomotorische taken.

Droll, zeer kluchtig

Tussen de regels leest, het lijkt erop dat de onderzoekers kregen de meeste van de studie ingeschreven personen van Pitt ‘ s (niet-officiële) 8 jaar BA-programma, wordt de leeftijd van 21 tot en met 26, en aangepast aan de criteria als volgt uit:

We veranderen van de gang taak om minder dan 45 seconden voor het optimaliseren van voltooiing en de vermindering van mogelijke voor storingen die kunnen interfereren met de taak van de prestaties.

Vragen drinkers lopen meer dan 45 seconden? Ambulante wreedheid!

De menselijke experimenten is een ethisch mijnenveld. De onderzoekers waren voorzichtig:

Wij adviseren de deelnemers om niet verder te gaan als ze het idee hadden dat ze niet konden veilig wandelen in 5 stappen in een rechte lijn zonder hulp.

Serieus

De app verzameld, 3-assige versnelling en de hoeksnelheid om de 10 milliseconden (ms) voor 30 seconden om te bepalen van de eigenschappen van het onderwerp van de gang.

We hebben ook gemeten in de houding van het apparaat, die de berekende apparaat oriëntatie met behulp van de accelerometer, magnetometer en een gyroscoop. Deze waarden geven de Euler hoeken van het apparaat.

Die data die een Bayes-Geregulariseerde Neuraal Netwerk (BRNN) geven een schatting van Bloed Alcohol Concentratie (eBAC). Ze vinden dat het systeem, gegevens met 128 punten, gaf een vals-positieve minder dan 20 procent van de tijd.

De Opslag van Bits nemen

Niet verwonderlijk dat het zeer gevoelige sensoren op onze telefoons kan het documenteren van veranderingen in de manier van lopen, of die gang is direct beïnvloed door de BAC. Wat verrassend is, is hun nauwkeurigheid met slechts 128 gegevenspunten.

Als een 100 miljoen mensen gemeld met hun gangwerk, en deze bekend te worden in de bars werden geanalyseerd, konden we creëren een ongelooflijk gedetailleerde analyse van de gang en de (geschatte) drinken, met miljarden data punten. Data punten feed AI.

De telefoon weet je BAC, dat je in een auto, dus wat dan? Als de tech stars lijn, uw nanny-telefoon zal gewoon vertellen uw auto, u niet te rijden. Niet slecht.

Maar het kan ook bellen met de politie om je gearresteerd. Kan onze apparaten in de 5e Wijziging tegen zelf-beschuldiging?

De combinatie van miljarden apparaten en de mogelijkheid om het verzamelen, analyseren, beslissen, en winkel – alle met een beetje menselijke hulp – middel dat het mogelijk zal zijn om te weten intieme details van je leven, de details die u misschien niet bewust van, zoals uw bloed alcohol concentratie. We konden vrijwel elimineren van dronken rijden – maar ten koste van wat?

Hoffelijk opmerkingen van harte welkom, natuurlijk.

Gerelateerd:

Als het Congres overweegt toezicht hervormingen, hier zijn de goede, de slechte en de lelijke optionsBackdoors, codering en internet surveillance: Wat nu?AMERIKAANSE spion chief keert natuurlijk niet zeggen hoe veel Amerikanen gevangen in NSA surveillanceUN waakhond van de privacy zegt ‘weinig of geen bewijs is’ dat mass surveillance werkt

Verwante Onderwerpen:

Veiligheid

Digitale Transformatie

CXO

Het Internet van Dingen

Innovatie

Enterprise Software

0