Nvidia breidt de nieuwe GPU-cloud-en HPC-toepassingen

0
37

Nul

nvidiacloud.png
Nvidia

Touting het grote aantal high-performance computing (HPC) – toepassingen die gebruikmaken van GPU-versnelling van Nvidia op maandag aangekondigde nieuwe software en hulpprogramma ‘ s op de Nvidia GPU-Cloud (NGC) container register dat wetenschappers in staat stellen om snel te implementeren wetenschappelijke computing-applicaties en HPC-visualisatie tools.

Meestal wetenschappers die gebruik willen maken van deze toepassingen gezicht tijdrovende installatie uitdagingen en resource-intensieve updates. Nu, de toegang tot de toepassingen “zo eenvoudig als dowloading een app uit de App Store,” Ian Bok, vice president en general manager van Versnelde Computing voor Nvidia, vertelde verslaggevers.

HPC-applicaties en HPC-visualisatie containers zijn verkrijgbaar bij de NGC container register voor iedereen met een NGC-account. De HPC containers kunnen draaien op een Nvidia Pascal en latere generatie Nvidia GPU-versnelde systeem.

Nvidia kondigde de tools op de SuperComputing17 conferentie in Denver, aan het aantonen dat het bedrijf groeit relevantie in high-performance computing.

Al meer dan 500 HPC-toepassingen zijn met GPU-versnelling. Een nieuw rapport van analist bedrijf Interesect360 Onderzoek toont aan dat dit ook de top 15 en 70 procent van de top 50 HPC-toepassingen. Uit de astronomie te leven sicences en medische beeldvorming, GPU-versnelde toepassingen worden gebruikt in een scala van wetenschappelijke disciplines. Ze zijn echter gewoon moeilijk om te installeren.

“Ze zijn opgebouwd uit veel verschillende software stacks en bibliotheken” Buck uitgelegd. “Ze zijn gebouwd door de onderzoekers voor zichzelf, niet noodzakelijkerwijs voor het vrijgeven van in het wild — het is gewoon niet hun prioriteit.”

Nvidia gericht hetzelfde probleem in de diepe leren en cloud community, toen het aankondigde de GPU Cloud voor AI ontwikkelaars de afgelopen maand. De nieuwe tools zijn nu een deel van die container register.

In termen van de HPC-toepassingen komen aan de NGC, Nvidia is begonnen met kleine vijf belangrijke toepassingen — GAMESS, GROMACS, LAMMPS, NAMD en RELION — met meer op de weg.

Meawnwhile, voor HPC-visualisatie, Nvidia heeft gewerkt met ParaView te introduceren drie containers nu beschikbaar in beta-vorm: ParaView met Nvidia-IndeX is voor het visualiseren van grote-schaal volumetrische data; ParaView met Nvidia Optix is ingezet voor het ray-tracing en Nvidia Holodek biedt interactieve real-time visualisatie en hoge-kwaliteit beelden.

Nvidia op maandag ook begroet de populariteit van de Tesla V100 GPU, gebaseerd op Nvidia ‘ s Volta architectuur, die is nu beschikbaar via alle grote sever verkoper en grote cloud service provider voor het leveren van kunstmatige intelligentie en high performance computing. Dat omvat Dell, EMC, HPE, Huawei, IBM en Lenovo, evenals cloud-aanbieders Alibaba Cloud, Amazon Web Services, Baidu Cloud, Microsoft Azure, Oracle Cloud en Tencent Cloud.

Vorige en aanverwante dekking:

De Nvidia Tesla V100 GPU krijgt brede back-server leveranciers oog AI workloads Nvidia ‘ s data center business hits $2 miljard omzet draaien tarief

Verwante Onderwerpen:

Hardware

Intel

ARM

Kunstmatige Intelligentie

Innovatie

0