NBN op zoek naar 1Tbps satellieten

0
28

Nul

Australië Nationale Breedband Netwerk (NBN) is op zoek naar het gebruik van satellieten met 1Tbps capaciteit als de vraag naar bandbreedte stijgt, CEO Bill Morgen heeft verteld ZDNet.

Het spreken tijdens de NBN s in het eerste kwartaal de financiële resultaten bellen, Morgen zei NBN heeft vele opties voor de ontwikkeling van haar netwerk, terwijl het bedrijf nog steeds satelliet als de beste oplossing voor het verstrekken van connectiviteit voor mensen die wonen in de regionale en landelijke Australië.

“Als we denken aan de mensen in de afgelegen delen van het land, hebben we nog niet zien dat andere technologieën dan de satelliet als de meest optimale oplossing, dus we blijven op de hoogte van de actuele ontwikkelingen van de technologie die satelliet gerelateerde,” Morgen vertelde ZDNet.

“We weten bijvoorbeeld dat er terabit per seconde-vermogen satellieten die worden gebouwd en gepland om te worden geïmplementeerd in een soortgelijke geostationaire baan op het pad wat we voor onze satellieten, dus proberen we te onderzoeken op welk punt zouden we denken dat de vraag van de consument nodig zou zijn om te rechtvaardigen dat de implementatie van die andere satellieten.

“Er is geen besluit om vooruit te gaan, maar we houden het goed.”

In augustus, de dag van Morgen had verteld ZDNet dat het NBN is op zoek naar het implementeren van een derde satelliet, meeliften uit bestaande satellieten, het bouwen van extra fixed-wireless torens om te ontlasten, en het verbeteren van de technologie op de bestaande twee satellieten.

Op dinsdag, zei hij NBN is gericht op het algemene verbeteringen aan de ervaring van de klant en werkt samen met retail service providers (regionale strategiedocumenten) over oplossingen voor wanneer een consument is aangesloten; de verbetering van hun diensten eenmaal verbonden; en oplossingen voor wanneer een consument ervaart een service fout.

“Ter ondersteuning van onze regionale strategiedocumenten en een betere ervaring bij eindgebruikers aan op het netwerk aangesloten, wij zijn de eerste voltooien van alle civiele werken met een voorsprong van declareren van een huis klaar om verbinding te maken, dat zal de tijd tussen bestellen en te installeren. Ten tweede, wij zijn het veranderen van de manier NBN, de RSP en onze branche aannemers interface tussen onszelf en met de eindgebruikers beter te kunnen beheren thuis afspraken. En ten derde, we veranderen de manier waarop we de zaak beheren van de meer complexe installaties en de focus op de backlog,” Morgen uitgelegd in de resultaten bellen.

“Ter ondersteuning van onze regionale strategiedocumenten in een betere ervaring bij onze eindgebruikers, hebben al met elkaar verbonden, we zijn in de eerste herziening van onze prijzen te rijden met hogere snelheden met minder congestie. Ten tweede, wij zijn de invoering van analytische tools om te helpen NBN en de regionale strategiedocumenten isoleren oorzaken van snelle prestaties, en ten derde, we zijn het opleiden van de eindgebruikers over hoe het optimaliseren van hun woonomgeving.

“En ten slotte, ter ondersteuning van onze regionale strategiedocumenten in het leveren van een betere ervaring bij een service reparatie nodig zijn, zijn we eerst de invoering van nieuwe processen en betere tools om sneller problemen isoleren. Ten tweede, wij werken met onze branche aannemers worden dat ze beschikken over de adequate tools, training en middelen die nodig zijn om te kunnen aanpakken van de werkdruk. En ten derde, we zijn het verbeteren van onze service portal prestaties voor de regionale strategiedocumenten om toegang te krijgen tot de NBN-gerelateerde informatie.”

Morgen toegevoegd dat het “maanden” ijzer uit deze problemen.

NBN had de afgelopen maand gereageerd op de Telecommunicatie-Industrie Ombudsman (TIO) jaarverslag waaruit blijkt dat klachten van consumenten meer dan verdubbeld was door te wijzen op de initiatieven voor een betere installatie, training, geavanceerde opsporing van storingen, case management met retailers, en een nationale campagne op snelheden en pakketten.

Het moest ook nog dat de TIO ‘ s rapport is niet “onderscheid te maken tussen klachten die vallen onder de verantwoordelijkheid van de NBN op te lossen en die zijn de verantwoordelijkheid van de retail service provider op te lossen”.

Spreken op dinsdag, Morgen zei dat in het laatste kwartaal, klachten over NBN aan de TIO zijn al gedaald van 26 procent in betrekking tot de diensten, en daalde met 33 procent voor gemiste afspraken.

Morgen de toelichting volgt de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) de aankondiging eerder deze maand dat het uitvoeren van een openbaar onderzoek naar de NBN s wholesale service standaard niveaus om te bepalen of verordening is vereist, na het zeggen in de Communicatie Sector Markt Onderzoek: Ontwerp van een rapport [PDF] dat “onmiddellijke maatregelen” zijn nodig voor het adres ontevredenheid.

Voor het kwartaal eindigend op 30 September NBN aangekondigd een AU$1,4 miljard netto-verlies en winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisaition (EBITDA) van negatieve AU$778 miljoen.

De omzet steeg met 124 procent tot AU$405 miljoen euro 520,000 eindgebruikers toegevoegd tijdens het kwartaal voor 6,4 miljoen lokalen klaar voor service en 6,1 miljoen klaar om verbinding te maken.

Morgen noemde het “een sterk kwartaal dat aanzienlijk verlengt de uitrol”, met 55 procent van de natie nu in staat om verbinding te maken. Fiber-to-the-node (FttN) gebruikers nu dan fibre-to-the-terrein (FttP) gebruikers voor de eerste keer, iets met Shadow Minister van Communicatie Rowland en Michelle nam probleem.

“De afgelopen 12 maanden, 1 miljoen nieuwe diensten actief op fibre to the node — meer dan alle andere NBN technologieën samen te stellen,” zei Rowland.

“Maar de flatlining omzet cijfers laten zien dat consumenten geven de koper van een duim naar beneden.”

Ondanks haar verklaring, NBN geklokt groei van de omzet in alle technologieën tijdens het kwartaal, waardoor het in AU$106 miljoen van FttP, AU$99 miljoen van FttN, AU$19 miljoen hybride fiber-coax (HFC), en AU$16 miljoen van fixed-wireless.

De gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) bleef stil, op AU$43, hoewel CFO Stephen Rue zei NBN nog steeds verwacht ARPU groei in de toekomst.

NBN ook AU$124 miljoen van connectiviteit virtual circuit (CVC)/netwerk-netwerk interface (NNI) omzet, met Morgen vertellen ZDNet dat NBN zal aankondigen dat de uitkomst van de CVC gesprekken met regionale strategiedocumenten in December en zegt dat het zou zijn “voorbarig” om het te bespreken voorafgaand aan dan.

Terwijl de klanten bleef meestal op de 25/5 mbps snelheid tier weer, Rue zei ook dat het data verbruik is blijven — “en, zoals ontworpen, werd gecompenseerd door een vermindering in de CVC-eenheid kosten door de dimensie-based pricing regime”.

Op haar vaste netwerken, 52 procent op de 25/5 mbps snelheid tier; 76 procent van de vaste gebruikers van draadloze netwerken zijn op 25/5Mbps; en 66 procent van de satelliet-gebruikers zijn op 25/5Mbps.

Slechts 13 procent van de vaste klanten gekozen voor de 100/40Mbps snelheid, hetzelfde percentage als vorig jaar.

NBN s capex zag het besteden van AU$17 miljoen op de satelliet tijdens het kwartaal; AU$80 miljoen op fixed-wireless na de overname van 43 draadloze sites en de integratie van 61 base stations; AU$365 miljoen op HFC; AU$78 miljoen op fibre to the curb (FttC); AU$458 miljoen op FttN; AU$127 miljoen op de transit netwerk te wijten aan de toegenomen vraag naar data en een netwerk in omvang toe; en AU$95 miljoen op FttP.

In termen van opex, AU$681 miljoen euro werd besteed aan de abonnee de kosten in de wijk, die Morgen zei heeft voornamelijk te maken met het migreren van klanten uit Optus en Telstra over het NBN.

De kosten per bedrijf (CPP) voor de opbouw van het netwerk is afgenomen fixed-wireless en FttP terrein, maar meer voor FttN en HFC, NBN toegevoegd.

FttP brownfields had een AU$4,397 CPP tijdens het kwartaal, AU$2,314 CPP voor FttP greenfields, AU$2,215 CPP voor FttN, AU$2,267 CPP voor HFC en AU$3,549 CPP voor fixed-wireless.

NBN heeft nu uit van financiering met eigen vermogen na ontvangst van dat laatste AU$2 miljard euro tijdens het kwartaal, Rue zei, en is overgestapt op het gebruik van de overheid AU$20 miljard kredietfaciliteit vanaf September.

Verwante Dekking

NBN levensvatbaarheid afhankelijk is van technologie-upgrades: Eitje

Terwijl zij zegt: er is geen behoefte om te duwen gigabit-snelheid netwerken, een Ovum rapport in opdracht van Nokia heeft gezegd dat NBN moet aandacht worden besteed aan het upgraden van de technologie op de vezel en HFC netwerken.

NBN gezien de implementatie van de derde satelliet

NBN is op zoek naar het implementeren van een derde satelliet, leasing capaciteit van derde-partij-satellieten, het verbeteren van de satelliet-technologie, of het bouwen van torens in een poging om het verbeteren van de satelliet service.

ACCC ziet NBN hoop in kleine CVC verhogen

Een gemiddelde stijging van 0,2 Mbps van CVC werd bestempeld als “bemoedigend” door ACCC Chair Rod Sims.

Verwante Onderwerpen:

NBN

Smartphones

Mobiele OS

Veiligheid

Hardware

Beoordelingen

0