Korea ‘ s ‘gigatopia’: KT leveren gigabit-snelheden over koper

0
34

Nul

Terwijl de meerderheid van Zuid-Korea heeft toegang tot fiber-to-the-terrein (FttP) breedband, Korea Telecom (KT) heeft gezegd: het is nog steeds het gebruik van een ADSL verbinding tot 20 procent van haar klanten.

Het spreken tijdens de Global Broadband Futures Conferentie op maandag in Sydney, KT VP Global Business Development Byungki Oh zei KT is het gebruik van een technologie genaamd, G., hn, of “GiGA Draad”, in een poging om gigabit-snelheid van de verbindingen die nog op het oude koper-en coax-kabel verbindingen.

Deze technologie effectief vult het gat tussen VDSL en FttP, zei hij, eraan toevoegend dat ongeveer 10 tot 20 procent van KT ‘ s klanten zijn nog steeds op ADSL. En terwijl de telco ‘ s eerste keuze om te upgraden van deze klanten het volledige vezels, als KT vindt dat dit niet kan worden gedaan, het ziet er bij gebruikmaking van haar bestaande netwerk van de activa.

“Als je kijkt naar het voordeel van GiGA Draad, er zijn vier verschillende kenmerken,” Oh zei.

“De eerste is natuurlijk de kostprijs — kunnen we doen het echt rendabel? We kijken niet alleen uit capex maar ook opex, dus we kijken naar de total cost of ownership’, legde hij uit.

“Een andere is de samenwerking met andere vervoerders en andere diensten. Dit is zeer, zeer belangrijk; de typische woning in Korea is multi-wooneenheden zoals grote appartementen complexen, die gedeeld wordt met andere vervoerders en andere diensten, dus we moeten samenleven.

“Ook de schaalbaarheid — deze technologie is relatief nieuw, dus we hebben het nodig om op te schalen als de markt groeit.

“Een andere is de installatie, een snelle installatie, want een aantal van de plaatsen die we niet mogen uitvoeren van de vezels, omdat eigenaars van een gebouw zal ons niet toe, en ook onze klanten niet graag hebben onze technische mensen hun huis voor een lange tijd.”

Volgens Oh, KT heeft een 15-minuten periode waarin het doel is om te voltooien alle breedband installaties en upgrades; tijdens het aansluiten van de kamers in één project, zei hij: KT installateurs in staat waren om hun werk te voltooien gedurende de tijd dat het duurde schoonmaak service van de kamer.

Ongeveer 40 procent van KT ‘ s-abonnees zijn op gigabit snelheden, Oh zei, met de natie hebben gevorderd sneller dan de anderen in deze ruimte: 2004, KT was al biedt snelheden van 50 mbps; in 2006 was 100Mbps vaste breedband-aanbod; en 2014, konden de klanten de aankoop van een 1 gbps-service.

“We zijn voortdurend upgraden,” Oh zei, wijzend dat KT is momenteel uitproberen bi-directionele 10Gbps FttP technologie, en is ook verhuizen naar G. hn 3.0 in 2018 te bereiken, sneller, over de erfenis van de activa.

Door vergelijking, Australië National Broadband Network (NBN) beschouwt een gegeven van minimum 25 mbps snelheden tot 100 procent van de bevolking, in 2020, en alleen de FttP netwerk is momenteel in staat om te bereiken met gigabit-snelheden.

Met KT samenwerking met Boston in de Verenigde Staten en Gaborone in Botswana te implementeren GiGA Draad in de handel over koper en coax-netwerken, Oh zei KT is momenteel in gesprek te NBN over de voordelen van G. hn.

Echter, wilde hij niet zeggen of de Australische breedband bedrijf is waarschijnlijk om de technologie te gebruiken.

NBN zal de lancering van 1 gbps geschikte G. snel in de fiber-to-the-node (FttN), fibre-to-the-building (FttB) en fibre-to-the-curb (FttC) netwerken, en DOCSIS 3.1 op de HFC-netwerk in 2018 — met een Ovum rapport eerder deze week zei de NBN s de commerciële haalbaarheid is afhankelijk van de voortdurende netwerk upgrades.

KT heeft de luxe van de uitrol van het netwerk over een veel kleinere geografie dan NBN in Australië, Oh opgemerkt, en om een meer gecondenseerde bevolking. Echter, de KT VP ook geprezen voor het gebruik van meerdere technologieën in de uitrol van een landelijk dekkend breedbandnetwerk — vooral als het gaat om het verstrekken van de grootste hoeveelheid van de mensen met hoge snelheden in de kortst mogelijke tijd.

“We zijn niet echt te focussen op wat technologie [wij gebruiken]. We hebben echt zag de waarde van hoe kunnen we meteen een upgrade klanten te gigabit,” zei hij op KT ‘s GiGA-Wire’ – technologie.

“Een ding dat we geleerd hebben, is dat onze klanten hoeven niet te wachten om ons naar de ontwikkeling van bepaalde technologieën. We moeten echt een andere mix van technologieën om diensten te leveren die klanten willen.”

KT ‘ s “gigatopia” visie strekt zich uit over alle netwerken, met zijn mobiele netwerken hebben ontwikkeld, zelfs sneller dan haar vaste netwerken, Oh zei, dankzij technologieën als vervoerder aggregatie.

De telco is ook de planning voor de implementatie van een 5G-netwerk voor de Pyeongchang 2018 en de Olympische Spelen met Intel ‘ s 5G mobiele proef netwerk, processors, en 5G technologieën, waaronder FlexRAN.

Olympische spelen deelnemers krijgen toegang tot een gigabit-snelheid van draadloze breedband, low-latency video en live gestreamde content op de Gangneung Olympic Park; in Gwanghwamun, Seoul, en bij andere koreaanse Olympische locaties.

KT had met succes aangetoond 5G-technologie om de olympische Winterspelen van het comité in februari vorig jaar, en heeft ook samengewerkt met Intel aan 5G mobiele apparaat en het netwerk van de ontwikkelingen en controle, met inbegrip van een modem ondersteunt 5G, concepten voor anker-cel booster en Massale MIMO, oplossingen voor in Licentie Bijgestaan Toegang (LAA), virtuele netwerken en platforms, en gezamenlijke standaardisatie.

Verwante Dekking

Intel 5G platform aan de macht 2018 Winterspelen netwerk

Intel ‘ s 5G mobiele trial platform, processors en technologieën zullen worden gebruikt voor Korea Telecom 5G-netwerk voor de Pyeongchang Olympische winterspelen van volgend jaar.

NBN levensvatbaarheid afhankelijk is van technologie-upgrades: Eitje

Terwijl zij zegt: er is geen behoefte om te duwen gigabit-snelheid netwerken, een Ovum rapport in opdracht van Nokia heeft gezegd dat NBN moet aandacht worden besteed aan het upgraden van de technologie op de vezel en HFC netwerken.

NBN om de lancering van G. snel in 2018

NBN s gigabit-snelheid-technologie voor de fiber-to-the-node, de bouw, en het beteugelen van de netwerken zal de lancering van volgend jaar, heeft aangekondigd.

Verwante Onderwerpen:

NBN

Smartphones

Mobiele OS

Veiligheid

Hardware

Beoordelingen

0