IBM dat de AI referenties met Power9 systemen en nieuwe software

0
33

Nul

summit2.jpg

De installatie van de Top supercomputer.

ORNL

IBM is een verdubbeling neer op AI; het uitbrengen van nieuwe software om te helpen bij het trainen van de machine-leren-modellen en praten tot de mogelijkheden voor de nieuwe Power9 systemen te versnellen intelligente software.

Vandaag IBM onthuld van de nieuwe software die het gemakkelijker maken om te trainen machine-learning modellen om beslissingen te nemen en uitpakken van inzichten uit big data.

De Diepe Leren Impact software tools helpen gebruikers bij het ontwikkelen van AI modellen met behulp van de populaire open-source, diep-learning kaders, zoals TensorFlow en Caffe, en zal worden toegevoegd aan de IBM Spectrum Dirigent software van December.

Naast de software onthullen, heeft IBM al pratende tot nieuwe systemen gebaseerd op de nieuwe Power9 processor-die op het display van dit jaar SC17 evenement.

IBM zegt deze systemen zijn aangepast in de richting van AI workloads, vanwege hun vermogen om snel pendeldienst van gegevens tussen tussen Power9 Cpu ‘s en hardware-versnellers, zoals Gpu’ s en fpga ‘ s, vaak gebruikt, zowel in de opleiding en draaiende machine-leren-modellen.

Power9 systemen met hoge bandbreedte verbindingen tussen de Power9 processor en versnellers in de rest van het systeem, volgens IBM, die zegt Power9 zal de eerste commerciële platform met on-chip ondersteuning voor de nieuwste high-speed aansluitingen, met inbegrip van Nvidia ‘ s volgende generatie NVLink, OpenCAPI 3.0 en PCI-Express 4.0.

“We zien dat het tijdperk van de on-chip microprocessor — met de verwerking te integreren op één chip — aan het sterven is als de Wet van Moore te vervallen”, zegt Brad McCredie, VP en IBM Fellow voor de Cognitieve Ontwikkeling van Systemen.

“Power9 geeft ons een kans om te proberen nieuwe architectonische ontwerpen te duwen computing buiten de huidige grenzen door het maximaliseren van de bandbreedte, aan de overkant van de systeem stack.”

“Het fundament van Power9 is een interne ‘informatiesnelweg’, die ontkoppelt de verwerking en biedt geavanceerde versnellers te verteren en analyseren van enorme gegevenssets.”

De volgende generatie Nvidia NVLink en OpenCAPI verbindt aanzienlijk snellere prestaties voor aangesloten Gpu ‘ s dan aangeboden door de PCI-Express 3.0-aansluitingen vaak gebruikt in de x86-systemen vandaag de dag, terwijl de PCI-Express 4.0 verbindt tweemaal de snelheid van PCI-Express 3.0.

De “crown jewel” van nieuwe Power9 systemen, volgens IBM, zijn de Top en Sierra supercomputers, die worden gebouwd door het AMERIKAANSE Ministerie van Energie, die ook gebruik maken van Nvidia ‘ s nieuwste Volta-gebaseerde Tesla GPU versnellers. De Top supercomputer wordt verwacht dat dankzij de prestaties van de toepassing door vijf tot 10 keer meer dan de DOE oudere Titan supercomputer.

IBM ‘ s focus op het leggen van de basis voor systemen die efficiënt kan verspreiden verwerken tussen verschillende soorten chips is deels een gevolg van het werk dat zij heeft gedaan met Google, Mellanox, Nvidia en anderen in de OpenPower Stichting.

Eerder dit jaar, IBM, senior VP Bob Picciano besproken hoe de vaste geplande maken van systemen beter aan te kunnen pakken werklast verbonden aan het gebruik van AI voor het analyseren van ongestructureerde gegevens.

Verwante Onderwerpen:

Datacenters

Digitale Transformatie

CXO

Het Internet van Dingen

Innovatie

Enterprise Software

0