Hoe blockchain vorm krijgt in de onderneming in 2018

0
39

Nul

Video: Blockchain in 60 seconden

De visionairs zullen smeden vooruit, en degenen die hopen voor onmiddellijke industrie en proces van transformatie te geven. Dit is het antwoord dat ik meestal geven wanneer u wordt gevraagd om een zin samenvatting van hoe ik het zie 2018 vormgeven in de blockchain technologie arena.

Volgende blockchain technologie voelt een beetje als leven in twee parallelle werelden: de wereld van pers en verkoper hype, aangewakkerd in gelijke mate door commerciële eigenbelang en een passie voor innovatie, en blijft stevig in de fase van irrationele uitbundigheid. De andere is de wereld van de enterprise business-en it-professionals daadwerkelijk gewerkt aan de blockchain projecten; deze wereld is stevig verankerd in de fase van de rationele evaluatie, en iedereen is overeengekomen dat het op grote schaal, de grootschalige implementatie van de blockchain-based (of inderdaad blockchain geïnspireerde) netwerken is niet dreigend. De inwoners van deze tweede universum ook herkennen dat je nodig hebt om voorbereid te worden in het voor de lange termijn, als het ware transformerende potentieel van de blockchain-gebaseerde netwerken zal een lange tijd duren om te materialiseren, voor niet-technische zoveel technische redenen.

Dat wil niet zeggen dat deze laatste groep zal doorzetten met alle van de blockchain initiatieven die zij zijn begonnen. Brachten We onze 2018 blockchain voorspellingen van vandaag, en we voorspellen we zien een aantal ernstige snoeien van projecten in 2018. Initiatieven zullen steeds meer worden beoordeeld aan de hand van standard business modellen profiteren, en die willen niet het startsein gegeven, of ze zullen worden gestopt als u al aan de gang. De projecten die verder zal vallen in drie categorieën:

Pure R&D. Deze projecten zijn gericht op het begrijpen van wat het betekent om het ontwikkelen van een blockchain-gebaseerd systeem. Ideaal, zij zullen werken aan real use cases; maar het uiteindelijke doel is onderzoek en onderwijs, niet per se de levering van een goed werkend systeem. Direct zakelijk voordeel. Deze projecten hebben betrekking op twee vestigingen: Één, het leren werken met deze opkomende technologie. Twee, het leveren van een effectief systeem dat kan worden ingezet in een echte zakelijke context. Veel van deze projecten zijn intra-bedrijf, en dat is OK: EEN grote, wereldwijde organisatie kan realiseren aanzienlijke efficiëntieverbeteringen door de invoering van bepaalde processen op een interne blockchain. Andere projecten zijn inter-company met meerdere ecosysteem spelers; die gaan leven in 2018 waarschijnlijk nog relatief kleine schaal en focus op de verbetering van de bestaande processen in plaats van het opnieuw uitvinden van hen. Op lange termijn transformerende potentieel. Dit is het grondgebied van de visionairs, die erkennen dat het realiseren van de werkelijke waarde van de blockchain-gebaseerde netwerken betekent het opnieuw uitvinden van hele processen en industrieën alsmede de wijze waarop de publieke sector organisaties functie.

Degenen die volharden in hun blockchain initiatieven zijn niet alleen bewust (soms pijnlijk) dat de technologie is nog in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling, maar ook begrijpen dat dit niet echt over technologie, maar over het bedrijf. Dit is wat hen onderscheidt van degenen die de lokroep van de tech-industrie belooft zonder voldoende begrip van wat een blockchain netwerk is alles over, zowel vanuit een business en technologie perspectief; de resulterende ijdelheid projecten zal altijd mislukken.

In 2018, verwachten we een aantal projecten dat gestopt moet nooit zijn begonnen in de eerste plaats.

Ga terug naar waar ik begon: Forrester ziet 2018 te worden, het jaar van de afrekening voor de blockchain initiatieven. Degenen die niet aan het vertalen van de koppen in de realiteit zal schrijven uit hun investeringen en geven, terwijl anderen die een grondig begrip van de technologie en de transformerende potentieel op de lange termijn zal blijven smeden vooruit. Het citeren van Amara ‘ s Law: “We hebben de neiging om te overschatten het effect van een technologie op de korte termijn en onderschatten het effect op de lange termijn.”

Forrester voorspelt 2018 zal een jaar van de afrekening. Download onze 2018 voorspellingen gids om nieuwe inzichten te verwerven en te helpen katalyseren actie op uw organisatie.

Vorige en aanverwante dekking

Mastercard opent de toegang tot de blockchain tech

De betalingen reus opende de blockchain Api ‘ s voor ontwikkelaars om de voortgang van het werk in grensoverschrijdende transacties.

Blockchain blockbuster: IBM ‘ s betalingssysteem is een eerste

De belofte van de digitale munt is eindelijk tot einde looptijd, IBM zegt, met zijn unieke internationale betalingen netwerk.

Verder financiën, blockchain helpen bestrijden certificaat vervalsers

Noorse bedrijf DNV GL is het verschuiven van de kwaliteitsborging van certificaten aan een eigen blockchain te snijden vervalsingen.

Verwante Onderwerpen:

Tech en Werk

0