Google Cloud Sleutel gaat in meerdere regio

0
63

Nul

spanner-logo.png

De rode draad achter het feit dat de Amazon, Microsoft en Google bieden cloud-diensten is dat ze uitwassen van de computerinfrastructuur die elk van hen gebruikt voor het uitvoeren van sommige of alle van hun bedrijf. En één van de meest verwachte van diensten van Google Cloud Sleutel, de openbare versie van de database die nog steeds goed is voor de meerderheid van de Alphabet business: AdWords.

Vandaag, Google kondigt aan dat Cloud Sleutel zal dragen dezelfde multiregionale ZUUR mogelijkheden van de interne database die Google heeft lang gebruikt.

Cloud Sleutel is Google ‘ s beheerd relationele transactie database levert de wereldwijde schaalbaarheid en beschikbaarheid geassocieerd met NoSQL databases, maar met de volledige consistentie, duurzaamheid en SQL-ondersteuning voor die relationele transactie databases zijn bekend. Maar wanneer het voor het eerst aangekondigd in de afgelopen winter, was het beperkt tot één regio te ondersteunen.

Om samen te vatten, de geheime saus Sleutel is de TrueTime, Google ‘ s antwoord op het omgaan met de beperkingen van het GLB Stelling. Dat is het raadsel dat in een database, kunt u twee van de volgende drie: consistentie, waar leest zijn gegarandeerd om de meest recente schrijven; de beschikbaarheid, waar het actieve knooppunt reageert zonder een time-out; of partitie tolerantie, waar het systeem voert schrijft en leest, zelfs wanneer de gegevens is gepartitioneerd. In andere woorden, omdat een wereldwijd gedistribueerde database moet verdeeld worden, u zal hebben om te offeren, hetzij de samenhang of de beschikbaarheid.

Zoals iedereen die heeft gelezen Flash Jongens begrijpt de beperkingen die de snelheid van het licht stelt. Google stelt met de onvermijdelijke vertraging door de uitvoerder een eigen netwerk te maken met vertraging en uitval zo klein mogelijk over global, redundante backbones. Dan zijn er de atoomklokken en GPS-toestellen zijn in elk datacenter; ze passen voor de tijd verschillen om ervoor te zorgen dat transacties zijn gepleegd in dezelfde volgorde, ongeacht de locatie. Tot slot, Sleutel maakt gebruik van zijn eigen Paxos algoritmen voor het bepalen welke updates u wilt vastleggen.

Sleutel past in een golf van cloud-native databases die heroverwegen hoe om gegevens te beheren. Ze nemen de liberale voordeel van goedkope opslag en snelle netwerken automatisch te reproduceren en verspreiden van gegevens en de invoering van nieuwe benaderingen om ACVID gebaseerd op de wereldwijd gedistribueerde architecturen. Amazon Aurora, bijvoorbeeld, re-implementeert MySQL en Postgres; terwijl de Api ‘s die compatibel zijn, onder, er is een andere aanpak is om ZUUR te vertrouwen op change-logs plaats van pagina’ s. Microsoft Kosmos DB, het dichtst in vergelijking met de Moersleutel van een wereldwijde implementatie standpunt, biedt een keuze uit vijf niveaus van consistentie voor een wereldwijd verspreide NoSQL platform; terwijl Oracle heeft gebruik gemaakt van zijn omgeving beheersen van haar eigen public cloud door de invoering van een self-running database waar configuraties zal worden gedreven door de machine learning.

En als imitatie is de oprechte vorm van vleierij is, is er een Kakkerlak DB, ontwikkeld door één van de leden van de oorspronkelijke Google-team is een open bron, schone kamer heroverwegen van het systeem, zonder de aangepaste hardware.

Natuurlijk, het is te vroeg voor Google Cloud Sleutel. Het hebben van weg GA vorig jaar Mei, zijn de klanten bij de band-schoppen punt. De vraag is wie er naast Google nodig is voor een wereldwijd schaalbaar, gedistribueerde transactie database. Vroege referenties worden gedomineerd door online SaaS-aanbieders, zoals Evernote, Redknee, en Marketo. Om het beroep van reguliere ondernemingen, als je gaat kijken naar scenario ‘ s voor internationale bedrijven die het optimaliseren van supply chains of het uitvoeren van algoritmische handel en op zoek naar de juiste markt te plaatsen op het spoor, het is niet moeilijk voor te stellen dat de vraag naar een dergelijk platform bestaat.

Verwante Onderwerpen:

Cloud

Big Data Analytics

Innovatie

CXO

Kunstmatige Intelligentie

Enterprise Software

0