AWS gewoon verkocht een deel van zijn cloud computing-infrastructuur in China

0
42

Nul

Video: Verhuizen naar de cloud? Er is meer dan Amazon, Microsoft en Google

Amazon heeft verkocht een deel van zijn cloud computing-infrastructuur in China aan haar lokale partner in een deal ter waarde van $300m, een beweging die het zei was het noodzakelijk om in overeenstemming te zijn met de technische voorschriften.

Het bedrijf bevestigde dat het verkocht uit de Amazon Web Services (AWS) infrastructuur te Sinnet, de lokale partner. Volgens Reuters is de overeenkomst ter waarde van maximaal 2 miljard yuan — rond de $301m.

In een verklaring Amazon benadrukt dat het niet had verkocht zijn bedrijf in China, zegt dat het “blijft volledig toegewijd om ervoor te zorgen Chinese klanten blijven ontvangen AWS toonaangevende cloud-diensten”.

Het bedrijf legde uit: “de Chinese wet verbiedt niet-Chinese bedrijven uit het bezit of het bedienen van bepaalde technologie voor het aanbieden van cloud-diensten. Als een resultaat, om in overeenstemming met de Chinese wet, AWS verkocht bepaalde fysieke infrastructuur te Sinnet, de oude Chinese partner en AWS verkoper-van-record voor de AWS China (Beijing) Regio.”

Amazon toegevoegd: “AWS blijft eigenaar van het intellectuele eigendom voor de AWS Diensten wereldwijd. We zijn enthousiast over de belangrijkste zaken hebben we in China en het groeipotentieel voor de komende aantal jaren.”

China heeft aangescherpt, de tech-verordening onlangs: bijvoorbeeld, een nieuw Chinees cybersecurity wet is in werking getreden op juni dit jaar.

Amazon heeft bekendgemaakt dat de China AWS regio terug in December 2013, en genoteerd op het moment dat, om in overeenstemming met de chinese wet-en regelgeving, het was om te werken met lokale bedrijven, met inbegrip van Sinnet, die zou zorgen voor de nodige data center infrastructuur, bandbreedte en netwerk mogelijkheden.

Op het moment dat Andy Jassy, senior vice-president bij AWS, zei: “China is een belangrijke lange-termijn segment van de markt voor AWS.”

amazon0906.jpg

Amazon zegt dat het “blijft volledig toegewijd om ervoor te zorgen Chinese klanten blijven ontvangen AWS toonaangevende cloud-diensten”.

Afbeelding: James Martin/CNET

Vorige en aanverwante dekking

Wat is cloud computing?

Alles wat u moet weten van public en private cloud software-as-a-service

Alles als een Service: Waarom bedrijven het maken van de overstap naar SaaS, IaaS, PaaS -, en [Tech Pro Onderzoek]

De meeste organisaties in de markt van on-demand IT-diensten met de Software-as-a-Service. Maar naast SaaS, bedrijven kunnen nu gebruik maken van platforms, infrastructuur en meer in de cloud, het consumeren van diensten als dat nodig is.

Lees meer op Amazon

AWS lanceert nieuwe S3-codering en beveiliging featuresAmazon CloudFront bereikt 100 Verschijnt volgende laatste Tokyo additionMicrosoft commerciële cloud, Azure vs. Amazon Web Services is een leuke verhaallijn, maar misleide comparisonAmazon de omzet van 34 procent in Q3

Verwante Onderwerpen:

China

Cloud

E-Commerce

Hardware

Enterprise Software

0