Android is het grote probleem: meer Dan een miljard apparaten zijn meer dan 2 jaar uit de datum

0
34

Nul

Video: Android – een ontwikkeling hoofdpijn je kunt het niet negeren

Een nieuwe analyse van Android ‘ s beruchte update problemen suggereert patchen is het eigenlijk steeds erger in de tijd.

De analyse, door de hardware engineer Dan Luu, maakt gebruik van gegevens uit de Google developer dashboard om te kijken naar de cijfers voor het verouderde Android-apparaten tussen 2010 en vandaag. Hij vond dat het aandeel van de apparaten die de meeste verouderd is zelfs groter dan in 2014.

Bovendien terug in 2014 Google had nog maar net voorbij de één miljard actieve maandelijkse gebruikers, die steeg naar 1,4 miljard medio 2015, en vanaf Mei 2017 stond op twee miljard. En aangezien de analyse gekeken naar het marktaandeel van dat gedeelte van apparaten die draaien op verouderde Android — tussen de 80ste 100e percentiel stempel op zijn grafiek — is nu ook veel groter in absolute termen.

Als hij merkt op, een voor de hand liggende reden voor het bestaan van meer apparaten die draaien op oudere versies van Android is dat een aantal actieve apparaten zijn nu tien jaar oud. Vermoedelijk zijn zij verantwoordelijk voor het bijhouden van Peperkoek, uitgebracht in Mei 2010, en Ice Cream Sandwich vanaf oktober 2011 nog op Google ‘ s Android-versie van de distributie grafiek.

Maar Luu de grafiek laat ook zien dat het gebruik van nieuwe versies van Android lijkt te vertragen. Dit fenomeen zou te wijten zijn aan Android-groei vertragen, relatief minder mensen een upgrade naar nieuwe apparaten, of dat minder apparaten om updates te ontvangen.

Zijn grafiek toont eveneens aan dat er nu meer dan een miljard apparaten die zijn twee jaar verouderd.

Die schatting ongeveer overeenkomt met de meest recente Google-Android-distributie cijfers, die waren een paar dagen geleden voor de week die eindigt op 9 November. Twee jaar oude Android Lolly en hieronder nu goed voor ongeveer de helft van alle Android-apparaten.

Als Android Instantie constateerde deze week, gebruik van de nieuwste versie van Android is het vertragen met elke nieuwe versie voor de afgelopen paar releases. Een reden is dat mensen naar verluidt vast te houden aan hun bestaande apparaten voor langer. Ondertussen, leveranciers nog altijd het lanceren van nieuwe apparaten met pre-Oreo Android.

Google ‘ s Project Treble belooft te helpen versnellen van de leverancier van introducties van nieuwe Android-versies, maar de voordelen van deze techniek zal waarschijnlijk enkele jaren in beslag nemen, omdat alleen de apparaten die worden geleverd met Android Oreo kan profiteren van het. En de fabrikanten moeten voldoen aan diverse eisen te stellen Treble.

google-pixel-2-0335-015.jpg

Google ‘ s Project Treble belooft te helpen versnellen van de leverancier van introducties van nieuwe Android-versies, maar alleen apparaten zoals de nieuwe Pixel 2 die worden meegeleverd met Android Oreo kan profiteren van het.

Afbeelding: James Martin/CNET

Vorige en aanverwante dekking

Google de namen van 42 Android-apparaten met gebruikers met security updates van de afgelopen twee maanden

Samsung, Google en LG leiden de Android-pack in het duwen van updates aan gebruikers, en ze geïnstalleerd

Beveiligingsfouten zet miljarden van Bluetooth telefoons, apparaten in gevaar

Het is beschouwd als de meest grootschalig set van kwetsbaarheden op basis van het aantal apparaten beïnvloed, het raken van de Windows bureaubladen, Android-apparaten, oudere iPhones en iPads, smart-apparaten.

Na de iPhone-X: het Voorspellen van de toekomst van de smartphone

Wat doet de komende tien jaar voor de smartphone? Hier een paar ideeën.

Lees meer over Android security

De 10 beste manieren om je te verzekeren van Android phoneAndroid vs iOS vs Windows: Die lijden infecties? Nokia onthult allThis is de makkelijkste manier om te verhinderen dat er malware op uw Android-apparaat [CNET]

Verwante Onderwerpen:

Apple

Smartphones

Mobiele OS

Veiligheid

Hardware

Beoordelingen

0