Rusland eksperimenter med at bruge blokkæden tech for tinglysningskontoret

0
39

Nul

Blockchains er mest almindeligt tilknyttet lad os starte såsom bitcoin, men i høj grad tamper-proof fælles-ledger-teknologi er også meget nyttig til at holde registreringer af andre ting end finansielle transaktioner.

Som et stigende antal lande i og omkring Europa er ved at opdage, en meget nyttig anvendelse for den teknologi, der er i forbindelse med registrering af ejerskab af jord og ejendomme. Og den nyeste land til at afprøve dette er Rusland.

Det russiske ministerium for økonomisk udvikling har meddelt, at den vil køre et pilotprojekt i Moskva i første halvdel af næste år, for at se, hvor pålidelig blockchains virkelig er til tinglysningskontoret formål.

Ministeriet nævner en række potentielle fordele ved teknologien, herunder at der sikres beskyttelse af ejendomsrettigheder, at øge den offentlige tilgængelighed af jord oplysninger i registreringsdatabasen, og at øge borgernes tillid i tingbogen system. Omkostningerne er på et andet problem: i henhold til økonomisk udvikling minster Maxim Oreshkin, den nuværende russiske fast ejendom registreringsdatabasen system er “ret dyrt… ikke altid effektiv, ikke altid er hurtig.”

Hvis blockchains pan ud til tinglysningskontoret, Oreshkin tilføjet, andre områder kunne følge med. “Fremtiden for den offentlige forvaltning ligger i dette område,” sagde han.

Det er ikke første gang, at den russiske regering har udtrykt begejstring for blockchains. Lige siden den sidste St. Petersborg International Economic Forum fandt sted i juni, den teknologi, der har været en topprioritet for Kreml.

På tinglysningskontoret foran, selvom Rusland er ikke blokkæden pioneer. I Marts, Sverige gennemført en små-skala pilot for en lignende ordning. Lantmäteriet, det svenske land registry myndighed, sagde blokkæden kan have store fordele for at skære den nødvendige tid til at registrere overførsler, sammen med de dertil knyttede omkostninger. “Det er den eneste nuværende teknologi, der virkelig giver en god og sikker måde at få digital originaler,” sagde agenturet for udvikling chef, Mats Snäll, på det tidspunkt.

Og måneden før, Republikken Georgien – der allerede har gennemført et pilot – officielt flyttet frem med brug af blockchains til samme formål. “Vi vil være i stand til at arbejde med blokkæden teknologi fra denne sommer [at] sted, fast ejendom ekstrakter i en fuldstændig sikker og innovative system,” georgisk justitsminister Te Tsulukiani sagde på det tidspunkt.

0