MongoDB is een succesvolle IPO weerspiegelt de verschillen met de traditionele open source

0
32

Nul

mongo-db-logo.png

MongoDB had een goede eerste dag van de handel met het aandeel van de prijzen popping ongeveer 25% in de loop van hun opening. Als de laatste big data-platform bedrijf IPO, Mongo fortuinen worden vergeleken en vergeleken met Cloudera en Hortonworks.

Als upstarts, elk in een race om te groeien, terwijl onderaan op de rode inkt. Cloudera en Hortonworks zijn een beetje verder langs deze weg hun werking verliezen begonnen trending naar beneden maar dat gebeurde pas na afronding van deze bedrijven ging het publiek.

Verwacht niet dat een plotselinge spurt van uitgebreide product-ontwikkeling met het IPO. En haalden meer dan $300 miljoen in venture financiering, die het bedrijf al had de middelen voor de bouw van het product. De bulk is waarschijnlijk doorgesluisd naar de uitbouw van haar wereldwijde aanwezigheid op de markt.

Toegegeven, de eerste dag van de notering is geen voorspeller te zijn; terwijl Cloudera en Hortonworks aandelen niet aanzienlijk verhogen hun prijzen voor meerdere dagen, de vlakheid van hun aandeel in de prijzen (na diverse pieken) sindsdien zijn grotendeels toe te rekenen aan secundaire financieringen en trager dan verwachte groei.

Maar er is een belangrijk verschil tussen de Mongo en de Hadoop menigte: terwijl ogenschijnlijk open source, in werkelijkheid, MongoDB ‘ s business model is veel verwant aan dat van een eigen software bedrijf. Ontwikkelaars kunnen spelen met de code, maar met een aanpassing van de GNU Public License, ontwikkelaars moeten bijdragen code terug aan de gemeenschap, die toevallig worden geleid door Mongo. Er is geen Apache community om te gaan met.

Een ander verschil is dat in tegenstelling tot Hadoop, MongoDB is bekend als een eenvoudig te gebruiken database. Dat moet prime de markt voor een snellere groei.

In de S-1 verklaring, MongoDB verklaard dat haar database “werd gebouwd door ontwikkelaars voor ontwikkelaars.” Dat heeft bewezen een tweesnijdend zwaard. Zoals MySQL, voordat het, MongoDB ontwikkelaar-vriendelijkheid heeft vaak het schuldig tot onschuld is bewezen in de ogen van de onderneming. We hebben de volgende MongoDB de voortgang in het bouwen van enterprise-grade security, governance, beheer en integratie van functies. Niettemin, MongoDB trots uit voorbeelden als Barclays Bank, waar het fungeert als een operational data store, dat de buffers van de mainframe met retail banking transacties.

In het afgelopen jaar, MongoDB activiteiten heeft gezien-toets verhoogt tegen stropers klanten van relationele databases en scherpe groei van de Atlas managed cloud service. Bijna 30% van de nieuwe klanten is reeds overgestapt van relationele databases. Als Cloudera en Hortonworks, land en uit te breiden is zeer kritisch te MongoDB bedrijf; in de afgelopen kwartalen, netto dollar uitbreiding beoordelen (welke maatregelen de groei van het contract grootte wanneer klanten verlengen) heeft schommelde rond de 120% – niveau.

Toen we vroegen CTO Eliot Horowitz om commentaar te geven op een rivaal is de bewering dat “de relationele database tijdperk is het passeren van,” hij deed het niet oneens. Maar Horowitz is voldaan aan het criterium dat relationele databases zijn niet geschikt voor de “meerderheid” van use cases, betekent niet dat relationele databases zijn passé. Terwijl MongoDB (en andere NoSQL databases) zijn het toevoegen van aansluitingen aan BI-en Spark computing, dat maakt ze geen data warehouses. En hetzelfde geldt voor de klassieke ZUUR transactie databases die worden gebruikt voor de afweging van de boeken. Punt genomen, echter, dat, als een organisatie het uitvoeren van de transactie op één (of een aantal) van SQL OLTP-databases, er zijn waarschijnlijk meer nieuwe use cases voor databases die niet vereist dergelijke architecturen.

Een ander belangrijk punt is de groei van de cloud. Aan het einde van Q2 2017 (31 juli), Mongo had meer dan 4300 klanten, ongeveer 1900 zijn met behulp van Atlas. Volgens CFO Michael Gordon, de bulk van de Atlas klanten zijn net nieuw voor MongoDB.

Voor spelers als MongoDB die dienen on-premise en cloud-klanten, de cloud kan een tweesnijdend zwaard. Met Atlas nu beschikbaar op elk van de drie grote wolken (het debuteerde op Amazon), de cloud is uitgegroeid tot een klassiek geval van coopetition. Ze zijn cruciaal voor het Atlas, maar ze ook concurreren met hun eigen NoSQL databases. Het is de afweging tussen cloud-native private databases die zijn ontworpen voor een specifieke cloud-provider versus algemene-doel cloud-vriendelijke database die kan ondersteunen hybride implementaties en bieden de vrijheid van de keuze tussen de wolken.

En met Microsoft Azure Kosmos DB, die een goed voorbeeld, MongoDB is gaan tegen databases die zijn afkomstig uit de cloud. Kosmos DB onderscheidt zich als een multi-model-database die kan worden uitgevoerd als een logische bijvoorbeeld in meerdere regio ‘ s, met een afstembare de consistentie van het model. MongoDB heeft gereageerd met ondersteuning voor cross-regio-replicatie.

Want het is pocheren een groeiend deel van de werklast van relationele databases, MongoDB heeft de neiging om de usual suspects van enterprise databases als zijn belangrijkste rivalen. Maar als bedrijven omarmen van de cloud, we verwachten meer flitsende voetenwerk met de frenemies.

0