Agribusiness en hulpprogramma ‘ s leiden IoT adoptie in Brazilië

0
22

Nul

De agribusiness en de nutssectoren zijn toonaangevend in de adoptie van Internet of Things (IoT) technologieën in Brazilië, volgens een recente studie.

Ongeveer 45 procent van de gebruikers van de ondervraagden in de agribusiness hebben uitgerold IoT technologieën in hun organisaties, terwijl 30 procent van de nutsbedrijven, die hetzelfde hebben gedaan, volgens het onderzoek door IT-dienstverlener Logicalis.

Door vergelijking, slechts 12 procent van de productie van bedrijven in Brazilië hebben de technologieën van nu. Dit, volgens de studie, is te wijten aan de onmogelijkheid aan te tonen van het rendement op de investering (ROI).

Echter, 56 procent van de agribusiness initiatieven in verband met de IoT zijn eerder strategisch dan ROI-gericht, het onderzoek wijst uit. Maar bedrijven zijn gemiddeld veel meer voorzichtig en slechts 31 procent van de bedrijven in uiteenlopende sectoren zullen investeren op IoT, zelfs als er geen terugverdientijd garantie.

Volgens de studie IoT wordt beschouwd als een belangrijke of zeer belangrijke business-to-37 procent van de ondervraagden, 27 procent vorig jaar.

Voor 71 procent van de respondenten, de technologie zal een hoge of zeer hoge prioriteit binnen de komende drie tot vijf jaar, tot 62 procent op de survey van vorig jaar.

Ongeveer 18 procent van de ondervraagden al uitgerold IoT-based technologieën in hun organisaties, terwijl 28 procent van de ondervraagden gaf ze hebben plannen voor een dergelijke implementaties in 2018.

De Logicalis studie ondervraagden 176 beslissers in verschillende sectoren, 37 procent van die mens bedrijven met een omzet van meer dan 500 miljoen reais ($157 miljoen)

Eerder deze maand, heeft de Braziliaanse regering kondigde de nationale IoT plan, gericht op het plaatsen van het land in de voorhoede van de ontwikkeling van gerelateerde technologieën.

0