Google updates en Data Loss Prevention API met nieuwe manieren om gegevens te beheren.

0
43

Nul

Google heeft haar Data Loss Prevention-API, een instrument dat ging beta in Maart.

Met de API, een organisatie kan automatisch detecteren en te manipuleren, meer dan 50 soorten herkent gevoelig liggen, zoals credit card nummers, namen en nationale ID-nummers. De nieuwe manipulatie technieken uitgerold donderdag zijn redactie, maskeren, en tokenization.

De API van Google product manager Scott Ellis vertelde ZDNet, is een tool van Google biedt om te proberen om klanten een uitgebreide beveiliging oplossing.

“Dat betekent dat alles, van klassieke beveiliging aan het doen van innovatieve dingen zoals het identificeren en classificeren van gevoelige gegevens, door deze in real-time of batch, of alle soorten van workloads,” zei hij.

Meer informatie over de nieuwe opties:

Redactie en onderdrukking: Verwijder gehele waarden of gehele records uit een set gegevens. Dit kan handig zijn in scenario ‘ s waarin een werknemer niet hoeft te zien van gevoelige gegevens, zoals een klantenservice bellen. Het kan ook helpen onderdrukken identificerende informatie bij het analyseren van grote populatie trends.

dlpapimasking.gif

Gedeeltelijke Maskering: Deze maken deel uit van een gevoelig kenmerk, zoals de laatste zeven cijfers van een telefoonnummer.Tokenization (of secure hash): Directe id ‘ s worden vervangen door een pseudoniem of token. Tokens zijn de key-gebaseerd en kan worden geconfigureerd om te worden omkeerbaar (met dezelfde sleutel) of een niet-omkeerbaar (door het niet behouden van de toets).Dynamische data-afscherming: Real-time de-identificatie en maskeren technieken zijn nuttig wanneer een organisatie alleen geïnteresseerd is in het maskeren van gegevens wanneer het bekeken wordt door bepaalde medewerkers of gebruikers. Bijvoorbeeld identificerende gegevens kunnen worden verborgen bij een UI, maar zichtbaar met speciale privileges.Bucketing, K-anonimiteit en L-Diversiteit

Beveiliging is altijd al top of mind voor Google Cloud klanten, maar is vooral belangrijk als ze vergaren, meer en meer data, Ellis zei. De API, zei hij, stelt klanten in staat om te “fine tunen” en configureren voor specifieke toepassingen.”

0