Vil Extensions forbliver en browser udvalg faktor?

0
54

Hvordan har du ender op med den webbrowser, du bruger lige nu til at læse denne artikel? Var det installeret med enheden, eller har du installere den manuelt? Hvis det sidste er tilfældet, hvorfor har du samle det, og ikke en anden browser?

Der er masser af mulige årsager: at du som virksomhed, browseren er hurtig, sikker, og tilbyder bedre privatliv, mere kontrol, flere muligheder for tilpasning, udvidelser, som du kan stole på, en henstilling, eller det blev tilbudt til dig, og du fortsatte med at bruge det.

For eksempel, en af grundene til, at jeg bruger Firefox som min primære browser er NoScript add-on. Det er kun tilgængelige for Firefox, og ingen andre browsere. Sikker på, der er sammenlignelige extensions, men de tilbyder ikke den samme funktionalitet, og sandsynligvis ikke vil nogensinde.

Udvidelse landskab er under forandring

add to firefox chrome extension

Men forlængelsen landskab er under forandring, og på vej mod en extensions system, der er i høj grad forenelige mellem browsere.

Alle Chromium-baserede browsere, for eksempel, Google Chrome, Opera Vivaldi og andre, der deler den samme udvidelse system. Mens Chrome er den primære driver bag udvidelser, Google opretholder den største web-shop med Chrom-kompatible udvidelser efter alt, de fleste installere fint i andre kompatible browsere.

Som en Vivaldi bruger, for eksempel, kan du bare hoppe over til Chrome Gemme, og klik på knappen installer ud for udvidelser for at tilføje dem til browseren, og de fleste vil fungere fint.

Microsoft introducerede Kant browser i Windows 10, og for nylig udvidelser støtte til browseren. Mens du kan ikke besøge Chrome Web Store for at installere udvidelser i Kanten endnu, Microsoft har release Microsoft Kant Udvidelse Toolkit for nylig, som viser Chrome udvidelser i Kanten extensions næsten automatisk.

For så vidt som Firefox er bekymret, dens add-on landskabet ændrer sig så godt. Mozilla lancerede den første stabile version af WebExtensions i Firefox 48 for nylig, for eksempel. Dette giver Firefox brugere hovedet over til Chrome butikken for at installere Chrome udvidelser i Firefox.

Ikke alle Chrome-udvidelser er kompatible, men med Firefox, men kompatibilitet vil blive bedre i løbet af de næste udgaver af Firefox-browseren. Firefox-brugere vil være i stand til at installere en stor del af Chrome-udvidelser til sidst.

Mozilla ønsker at underkende meget af organisationens gamle add-on system i processen. Det har planer om at migrere add-on funktioner til WebExtensions dog at give udviklere adgang til yderligere funktioner.

Fremtiden

Microsoft og Mozilla fokuserer på at bringe udvidelser tættere til Googles system. Dette fører til udvidelser, som bliver tilgængelige for alle browsere med lille indsats for bygherren.

Man er nødt til at spørge, om de vil flytte til fjerne extensions fra at være en browser udvalg faktor. Hvis alle udvidelser, du stole på, er tilgængelige for alle browsere, der er ingen grund til at det er en faktor, efter at alle.

Der vil være forskelle stadig. Mozilla har planer om at gøre WebExtensions mere kraftfuld, og hvis de andre browser-udviklere støtter ikke disse add-on funktioner som godt, vil se add-on havne og nye add-ons, der ikke vil gøre deres vej til Kant eller Chrome.

Nogle udvidelser kan fokusere på browser-funktioner, som de andre browsere ikke understøtter. Disse vil også være eksklusiv, så at vælge browsere. Langt de fleste af add-ons, men vil blive tilgængelig på tværs af browsere.

Afsluttende Ord

Den tid, hvor hver en web-browser til at bruge sin egen extension system, eller ingen overhovedet, vil være stort set over snart. Mens nogle forskelle, som med Mozilla sandsynligvis tilbyde en udvidelse udviklere flere funktioner end andre virksomheder, hovedparten af udvidelser vil være kompatible på tværs af browsere.

Nu kan Du: Er extensions er en afgørende faktor for dig?