Hvordan Til At Flytte Store Apps Eller Spil Til Et Andet Drev

0
95

Regelmæssige læsere vide, at den vigtigste kørsel af min nye PC er en 80 Gigabyte kapacitet Intel Solid State Drive. Harddisken er fremragende, og fungerer godt i kombination med de 2 TB harddisk, som jeg bruger til lagring af data, og nogle af de større programmer, der ikke kræver en hurtig harddisk.

Jeg har nogle gange kørt ind på harddisken problemer. Tag Steam-software, for eksempel, det kan kun installere nye spil på den samme harddisk, hvor alle de andre spil, der er installeret (Update: Valve har opdateret softwaren i mellemtiden for at tillade installation af spil på andre drev).

Det er et stort problem, der resulterede i et par løsninger, der bliver lagt ud på Internettet. Nogle brugere har flyttet Damp og alle deres spil til et andet drev, Andre afinstalleret et spil, for at gøre plads til den nye. Men problemet er ikke udelukkende et Dampbad. Der er spil, der kan kun være installeret på c: drevet, for eksempel, og nogle programmer har samme begrænsning.

Hvordan Til At Flytte Store Apps Eller Spil Til Et Andet Drev

Min måde at håndtere plads problemer på drev, er at flytte apps eller spil til et andet drev, uden at skulle geninstallere dem eller mister data. Jeg har for nylig installeret Dragon Age, der har installeret sig selv på c: – drevet. Jeg besluttede at flytte spillet fra c: til en anden harddisk med masser af plads i stedet, uden at miste spillet, installation status.

mklink

At flytte processen i sig selv er nem nok. Bare flytte filer ved hjælp af Windows Stifinder, eller enhver anden fil manager, som du kan bruge, til en anden harddisk. Du kan flytte den mappe ved at trykke på skift i løbet af træk og slip-handling (hvis du ikke trykker på shift du kopiere filer).

De fleste spil og programmer vil ikke starte længere, efter at de er blevet flyttet rundt.Det er fordi, poster i Registreringsdatabasen, kan det stadig link til den oprindelige placering, og ikke opdateret.

Løsningen på dette er at skabe symbolsk hårde links. Windows leveres med værktøj til at gøre netop det. Åbn en kommandoprompt som administrator. Du finder den Kommando Prompt under Tilbehør i Menuen Start i Windows. Højreklik på kommandoprompt og vælg kør som administrator.

Opdatering: Hvis du bruger Windows 8 eller nyere, skal du trykke på Windows-tasten, type cmd.exe højre-klik på resultatet og vælg “kør som administrator”.

Den kommando, som vi bruger til at oprette et såkaldt bibliotek junction er mklink. En mappe krydset dybest set fortæller operativsystemet til at oprette et spejl, i en anden mappe, der giver adgang til alle filer i den valgte mappe i spejlet-mappen, som om de ville være gemt i det.

Så i lettere vilkår: alle filer og mapper er tilgængelige i en anden placering, selvom de bare linke til den “rigtige” filer og mapper på en anden harddisk.

De filer og mapper, af spejlet-mappen er dog faktisk kun omdirigeret til den destination, hvor de er rent faktisk placeret. Dette betyder, at du kan lave de spil, et program eller Windows tro, at de filer og mapper, der stadig er i deres rette plads, selv hvis de ikke er det.

mklink /J “ny mappe”, “mappe med filer”

Det er den grundlæggende kommando, at vi vil være med. Den /J parameter definerer den type af symbolsk lænke, at vi er ved at skabe, i dette tilfælde en mappe junction. Den nye mappe er mappen spejl og “mappen med de filer,” den mappe, der indeholder de reelle filer, som du har flyttet tidligere.

mklink /J “C:program files (x86)Dragon Age” “e:gamesDragon Alder”

Dette skaber en mappe krydset, således at filer og mapper på e:gamesDragon Alder er tilgængelig fra program-og Windows-under C:program files (x86)Dragon Age (hvor de har været i første omgang installeret).

C:Windowssystem32>mklink /J “c:Program Files (x86)Dragon Age” “c:gamesDragon Alder”
Krydset skabt til c:Program Files (x86)Dragon Age <> c:gamesDragonAge

Den samme metode kan anvendes til andre applikationer eller spil. Det er for eksempel muligt at flytte nogle af Steam-spil eller filer til en anden harddisk for at frigøre plads på den ene Steam er installeret på.

Mklink er tilgængelige i Windows Vista og Windows 7 (Update: Og nyere versioner af Windows). Jeg er ikke sikker på, om Windows XP lige nu, ville være rart, hvis nogen med XP kunne lade mig vide i kommentarerne. Der er programmer som Junction fra Sysinternals, der kan skabe knudepunkter samt i tilfælde af, at der er behov for.