Den Dronegun block radiosignaler för att få olagligt ner drönare

0
544

Om du är en drone-pilot som vill flyga en drönare någonstans dig inte, det finns inte en hel del vem som helst kan göra just nu för att stoppa dig, på grund av olika juridiska komplikationer som styr drönare i flyg-och störningsutrustning. Men det har inte hindrat industrin av potentiella anti-drone-lösningar från de växer upp, med produkter som förra året är Drone Defender, eller DroneShield nya Dronegun.


Den Dronegun ser ut som någon sorts futuristisk sci-fi vapen rippat rakt ur händerna på en space marine, men i verkligheten är det helt enkelt sylt alla möjliga frekvenser som en drönare kan använda för att kommunicera med operatören, vilket gör att den antingen tillbaka till dess ursprung eller omedelbart land (beroende på drone i fråga). Det är utformat för att användas av en enda person, med alla elektronik montering i Dronegun själv och ett tillhörande ryggsäck. Och kolla hur badass den här killen ser ut i DroneShield pr-video! Ganska badass.


Olagliga drone flyg är fortfarande ett allvarligt problem för poliser

På en mer seriös not, olaglig drone flyg är ett allvarligt problem för poliser och fångvaktare. Det finns ingen tydlig FAA regler för att tillåta polisen att ingripa med sylt eller en drönare i luften, men det är mycket verkliga säkerhetsproblem som kan uppstå från obehörig drönare, oavsett om det är smuggling objekt i ett fängelse eller filma en säker plats. Och samtidigt saker som de Dronegun kan hjälpa till med det fastnar enheter är fortfarande förbjudna i enlighet med FCC-kod, vilket innebär att vanliga konsumenter och även privata säkerhetsföretag förmodligen inte ha möjlighet att lagligen använda en. Som sagt, om regler ändras och Dronegun kan användas lagligt, det kan vara ett bra verktyg för att förbättra drone säkerhet.

Och även om det inte någonsin når den öppna marknaden, Dronegun kan alltid finna tröst i en eventuell andra karriär som skådespelare supergun i nästa iteration av Call of Duty.