Tidningen Hem recension

0
49

Samsungs inbyggda nyhetsläsare har vuxit upp, men har fortfarande utrymme för förbättring

När Galaxy Pro line av tabletter infördes först i januari, alla ögon var på Tidskriften Hem, Samsungs helt nya UX att fans och kritiker var dubbning TouchWiz-killer. Liknas vid en Google-utnyttjade-versionen av Windows 8, med en Tidning Hem var sagt att vara en stor omställning bort från TouchWiz som vi visste om det.

Detta antagande visade sig vara falskt.

I verkligheten, som vi lärde oss i förra månadens presentationen av Galaxy S5, Tidning Hem är helt enkelt en del av Beröring, bakas i UI men kort av en total ersättning. Men trots det faller kort av kritiker och fans förväntningar, för bättre eller sämre, det gör den verkligen märket en stor förändring för Samsung.

Jag tillbringade flera veckor med att lära känna Tidningen Hem på Galaxy linje av tabletter. Här tar vi en titt på vad det nya användargränssnittet är, vad det inte är, och varför det är ett viktigt steg i Samsungs evolution.

Vad är Tidningen Hem?

Först lite bakgrund: Tidningen Hem är något som Samsung har lekt med ett tag nu, och det första kom att förverkligas på Galaxy Note 3. Där, i en mindre gammal version, det var undangömt, nås med ett långt tryck på home-knappen. Det var dolda, på ett sätt, och Samsung, som såg det som en fotnot snarare än en stor omsättbara verktyg.

Tidningen Hem har mognat från den tidigare versionen.

Sedan dess har Tidningen Hem har utvecklats till en viktig del av TouchWiz, bakad direkt i ANVÄNDARGRÄNSSNITTET och i bostaden rätt i ditt hem-skärmen.

I sin kärna, Tidning Hem drivs av Blädderblock, aggregator som centraliserar nyheter, underhållning och annat innehåll i ett lätt-att-läsa, interaktiva ANVÄNDARGRÄNSSNITT. Här på Galaxy-enheter, som Samsung har tagit Blädderblock och med tanke på det gamla TouchWiz-behandling – är dess centrala funktioner är i stort sett orörd, men att detta i mycket är en Samsung produkt snarare än bara en tredje part app.

Out of the box, Tidning Hem ligger till vänster om din förvalda hem skärmar, liknande Google Nu launcher: s position på Nexus 5. Svep över och du kommer att mötas med en anpassningsbar lapptäcke med innehåll kategorier som Nyheter, Underhållning, Stil, Foto och Vetenskap bland andra. Dessa paneler kommer att aggregera innehåll från ett till synes oändligt utbud av RSS-flöden.

Men Tidningen Hem är inte begränsad till att bara nyheter – du kan också kasta i applikationer som din Kalender, E-post, Galleri, Musik, och Samsungs WatchOn, liksom sociala strömmar från LinkedIn, Twitter, YouTube och Flickr, för att nämna några.

Bra

Om du har använt andra diskussionsgruppsläsare, du ska nog vara OK här.

Även idén om aggregerade innehållet är inte precis roman (Blädderblock, trots allt, har funnits ett tag), Samsung har gjort ett bra jobb att integrera processen i TouchWiz. Navigera innehållet är en barnlek, och anpassa din paneler till din egen personliga smak är relativt enkel och okomplicerad.

De fans av Flipboard kommer att känna sig som hemma, med hundratals högkvalitativa kanaler och källor som nu bor mitt i operativsystemet snarare än i själva appen. Flipboard innehåll källor är oöverträffad när det gäller kvalitet och pålitlighet, och det finns verkligen något för bara om alla här.

De dåliga

Den gemensamma gnäller om Flipboard är förstärkta här på grund av sin framträdande roll inom den UI – flöden kan vara långsam på att uppdatera, och offline-åtkomst är ibland en meningslös ansträngning. Tidningen Hem fungerar bra när det fungerar, men när det snubblar, vilket dina feeds tillbaka upp till hastigheten kan vara att försöka.

Det finns fortfarande gott om utrymme för förbättring, dock.

Den andra nackdelen med att Tidningen Hem är att det är helt enkelt oundvikligt. Du måste ha minst en panel aktiva på alla gånger, lever och andas i din hem-skärmen karusell. Kanske i framtiden Samsung kommer att lägga till fler användare kontroll, men just nu finns det inga inaktivera Tidning Hem.

Den andra gripe med Tidningen som är Hemma med sina otillfredsställda hype: Som Galaxy S5 läcker förvandlas till strömmar, var det många som ser fram emot en helt omarbetad TouchWiz, som flyttats bort från typisk layout och navigering och mot en upplevelse som är helt förankrad i anpassningsbar, användaren specifikt innehåll. För dem, Tidning Hem bevisar ännu en gång hur Samsung tenderar till tå vatten när dess kunder — en del av dem i alla fall — verkligen vill ha en kanon kula.

Den nedre raden

Vad som är anmärkningsvärt med Tidningen Hem är att det innebär en kraftig förskjutning för Samsung, som har historiskt fokuserat på att skapa verktyg för att öka sitt eget varumärke. Här har Samsung lärt sig att det mest imponerande finesser är de som tillåter användarna att känna att de är i kontroll – detta är den första delen av programvara vi har sett komma ut ur Samsungs labs att lägga tyngdpunkten på att användaren snarare än tekniken.

Tidningen Hem är ett bra steg i en ny riktning för Samsung-det är inte den nästa version av TouchWiz, inte heller är det den dramatiskt omdefinieras användare uppleva en del väntade, men det är progressiv tillräckligt för att hålla oss undrande om vad Samsung har i rockärmen. Det är en stor bit av programvara som passar fint in Samsungs tablet erfarenhet – nu kan hålla ett öga på hur Samsung använder den på sina smartphones.