Samsung Galaxy Tab Pro och Observera Pro review

0
47

Galaxy TabPRO and Galaxy NotePRO.

Med sin Pro line av tabletter, Samsung lägger ännu en flaggskeppet, och överbryggar gapet mellan arbete och lek

Att införa Samsung “Pro” – rad, ett urval av de bästa tablet-modeller Samsung har att erbjuda komplett med förstärkt specifikationer, ett skinande nytt skikt av färg och nästa iteration av TouchWiz. Det är ännu en tangent för Samsung ‘ s tabletter tabletter, och det kompletterar Galaxy Tab och Galaxy Note linjer som företagets high-end märken för surfplattor.

Allt i allt, det finns fyra modeller att välja mellan – Galaxy Tab Pro 8.4, Galaxy Tab Pro 10.1, Galaxy Tab Pro 12.2, och Galaxy Note Pro 12.2.

Men vad exakt gör en Pro Pro?

Vi har tillbringat nästan två veckor på motsatta ändar av spektrumet med Tab Pro 8.4, en kompakt och lätt konkurrent till iPad mini och Nexus 7, och Observera Pro 12.2, Samsungs största Android-surfplattan hittills. Här kommer vi att titta på laguppställningen i ett helhetsperspektiv, och att utforska vad som skiljer dessa “Pro” – tabletter isär.

Inuti denna översyn: Hårdvara | Mjukvara | Kameror | kardemumman | Galaxy Tab Pro 8.4 forum | Galaxy NotePRO 12.2 forum

Pro Hårdvara: Vad som är på utsidan

Galaxy TabPRO and Galaxy NotePRO.

På hårdvaru sidan av saker och ting, Pro line verkar ha lånat mycket av vad som gjorde Samsungs senaste high-end tablett, Note 10.1 2014 edition, så imponerande.

Mer faux-läder stöd och glänsande metalliska trim.

I alla storlekar som du hittar samma konstläder stöd, som finns i både svart och vitt, tillsammans med metalldetaljer. Varje Pro-modellen har två högtalare nära microUSB port som, liksom de flesta inbyggda Samsung högtalare, kan producera med hög men ibland tinny ljud.

På Fliken Pro 8.4, det finns en IR-blaster på höger sida av enheten, på 10,1 12,2-tums modeller, du hittar blaster på toppen av tabletter.

Runt framsidan, Samsung är att hålla sig med sin fysiska hem-knappen, men har bytt upp saker och ting med två kapacitiva knappar — här, du kommer att finna att ett multitasking-knappen har ersatt standard menu, medan back-knappen kvar. Det tar lite tid att vänja sig, ingen tvekan om, men när du kommer in i rytmen saker, du hittar multitasking på dessa tabletter är långt mer vätska och intuitivt tack vare den särskilda knappen.

Det visar i alla ” Pro ” tabletter ser otroligt.

Pro line använder 2560 x 1600 paneler i 8.4-, 10.1-och 12.2-tums fotspår. Det är fyra miljoner pixlar kommer tillsammans att producera rika färger, breda betraktningsvinklar, och otroligt skarp detalj, utan att någon av de gemensamma frågor som finns på Samsungs tidigare AMOLED-skärmar som felaktiga färger och tvättas vita. Dessa visar ser helt otroligt, och är den överlägset den mest underbara mobila skärmar någonsin att komma ut ur Samsungs labs.

Även om varje display har samma upplösning, tabletter ” i varierande storlekar orsaka skillnader i pixeldensitet. På Fliken Pro 8.4 du får se en jättestor 359ppi, en av de högsta pixel densitet på någon tablett på marknaden i dag. Flytta upp till 10,1 – och 12.2-tums modeller och du hittar lägre tätheter av 307ppi och 254ppi respektive.

Sätta alla tre sida-vid-sida och du kommer tydligt att se skillnaden i densitet: 8,4 tum ,saker och ting förblir otroligt skarp och levande, medan 12.2 du hittar liten försämring, särskilt när det kommer till text som kan ibland taggiga och suddig. Som sagt, mycket av skillnaderna kan endast ses i en direkt jämförelse, och även på 12.2 cm, dessa är fortfarande några av de bästa visar i verksamheten.

Den främsta konkurrensfördel när det gäller att Pro: s hårdvara är varierande storlekar och fotavtryck av varje modell, som kan ha en stor inverkan på hur, när och var du använder tabletter.

Galaxy TabPRO and Galaxy NotePRO.

Den 8,4-tums Tab Pro, som väger in på endast 331 gram, och är idealiskt för en rättvis användning, delvis tack vare dess naturliga stående orientering — den är idealisk för att läsa böcker och tidningar, och den är lätt och kompakt nog för att vara helt bärbar.

På en jättestor 753 gram, 12.2-tums tabletter inte är det mest bärbara.

Den 12.2 tums Obs Pro, å andra sidan, serverar ett mycket annat syfte — på en jättestor 753 gram, du kanske vill ha det hemma i stället för att ta den med dig på vägen. Medan den enorma skärmen är perfekt för att titta på filmer och spela spel — aided i en del av dess naturliga liggande riktning — dess storlek gränserna för hur bärbar tablet kan vara.

Galaxy TabPRO and Galaxy NotePRO.

Vad som finns på insidan

Pro line kommer jam-packed med några allvarligt imponerande interna, och trots smärre skillnader mellan modeller, alla kombinationer upprätthålla premium standard att Samsung har fastställts för denna uppställning.

På 10,1 12,2-tums Wifi-modeller hittar du en biffiga Exynos 5420 octa-core processor med en klockfrekvens på 1,9 GHz, medan 8.4 tum och LTE modeller sport Snapdragon 800QC processorer klockade till 2,3 GHz. Den 8.4, och 10.1-tums Tab Proffsen sport 2 gb RAM och 16 GB internt flash-minne, medan 12.2-tums Tab Pro är stötte upp till 3 gb och 32 gig lagring. Obs Pro 12.2 kommer att ha en 64 GB lagring alternativ utöver standard 32 GBs.

Bra prestanda, låt ned av UI hackar och lag.

Jag hittade prestanda både Tab Pro 8.4 och Observera Pro 12.2 att vara relativt lik: snabb, flytande och mycket kapabla av precis vad som helst som du kan kasta på det. Båda modellerna hanteras processorintensiva uppgifter som spel och komplexa multitasking med lätthet, och jag kunde inte hitta något som illa Exynos 5-processor. Jag märkte dock flera hackar och nedgångar i tabletter ” tung TouchWiz UI — mer om detta nedan.

När det gäller batteritid, varje modell har kunnat leverera liknande vaken gånger, trots vissa variationer i kapacitet: Tab Pro 8.4 sport en till 4 800 mAh-batteri, medan Tab Pro 10.1 och Tab Pro 10.1 använda en 8,220 mAH-batteri. I den övre änden, på Obs Pro 12.2, Samsung har inkluderat en jättestor och 9 000 mAh pack. Varje batteri har kunnat upprätthålla sin modell under en 24 timmars användning, ge eller ta ett par timmar beroende på inställningar och användning mönster. Ett faktum värt att notera: dessa enheter utför anmärkningsvärt väl i standby-läge.

Pro programvara

Galaxy TabPRO and Galaxy NotePRO.

I mitt första intryck av Pro line programvara, som jag hänvisade till den senaste omgången av Samsungs ANVÄNDARGRÄNSSNITT som “TouchWiz S”, som hamnar någonstans mellan vad vi såg på Galaxy S4 och vad vi förväntas att se på Galaxy S5. Förra veckan veckan såg vi Samsung att presentera en ny, något minimalistisk ta på TouchWiz för sin 2014 flaggskepp, och som förutspådde Magazine “UX” på sin Pro tabletter hamnar någonstans mellan den nya och den gamla designen språk.

Här på Pro tabletter, Samsungs programvara som körs ovanpå Android 4.4.2 KitKat, den senaste versionen av OS.

TouchWiz har nu en något mindre “tecknad” känsla.

Vid en första anblick, kommer du att märka färskt skikt av färg som Samsung har gett TouchWiz – i dess senaste form, UI har tagit på sig en något mer konservativ ton med mer dämpade färger, skalas tillbaka grafiska element, och en övergripande mindre “tecknad” känsla.

Ta låset skärmen, till exempel, som foregoes vattnet ringar på vattnet och Samsung-synonymt “bloop” effekter för en mer dämpad dragspel effekt, eller anmälan bar, som nu består av gröna och grå runda ikoner för de olika justerbara inställningar. Sedan finns det en meny, som nu är uppdelat i kategorier som Anslutningar, Enhet, Kontrollerar och Allmänhet utlåning sig till en något mer intuitiv navigering. Det är svårt att sätta fingret på varför dessa små förändringar fånga ditt öga, men det går inte att förneka att TouchWiz har mognat aldrig så lite på Samsung Pro tabletter.

Samsung tar sin vanliga uppsjö av programvara har att bära, tillsammans med några nya tricks.

De flesta TouchWiz har kommit längs för resan, inklusive saker som AirView, Smart Stay, Smart Motion. S-Pen specifika funktioner som Air Command och Penna Fönster har också gjort sin väg till Not Pro 12.2, som använder dessa stylus har vackert på sin enorma displayen.

Vad gör Pro line speciell är inte bara den största, men också den serie kraftfulla verktyg som Samsung använder för att överbrygga klyftan mellan arbete och lek. Samtidigt vet vi inte hur lång följande funktioner kommer att förbli Pro exklusiviteter, men just nu är de, vad gör de tabletter stå ut från resten av Samsung: s portfölj.

 • Kallas för “desktop-liknande” erfarenhet, programvara tangentbord på 10,1 12,2-tums modeller är kul, men förmodligen inte ett spel-växlare. Tangentbordet har Ctrl, Shift, Tab och Caps Lock-tangenterna för att agera precis som de gör på fysiska tangentbord, vilket för en del praktiskt och snabba genvägar. Jag fann att skriva för att bli en lätt match, men jag är inte säker på om att attribut som till 12.2 tums skärm jag var som arbetar med eller till tangentbordet i sig. De större modellerna har också stöd input från Samsung S-Action mus, lägga till desktop-liknande upplevelse. Om du ska vara med 10,1 12,2-tums modeller för skapande av dokument och andra arbetsrelaterade aktiviteter, kommer du förmodligen vill att ansluta mus och kanske även ett Bluetooth-tangentbord för full produktivitet.
 • Flera fönster är samma inställning som vi har vuxit till kärlek, och här på Pro tabletter fungerar det lika bra som vi har kommit att förvänta. På Fliken Pro 8.4 du kan ha två appar igång samtidigt, på 10.1 tum och 12,2 tum modeller, Samsung ups ante med stöd för fyra program som körs samtidigt. PopUp-Fönster är en annan väg till samma slut. I detta läge, vald app kommer att sväva över skärmen, och du kommer att kunna justera sin öppenhet och storlek för att passa dig. Det fungerar ganska bra och jag tycker det är oerhört praktiskt för uppgifter som inte kräver en fullständig hälften eller en fjärdedel av skärmen, även om det är något av en återgång till traditionella stationära datorer.
 • För Pro: s productivity suite, Samsung samarbetar med andra koreanska utvecklare Hancom för en uppsättning mycket användbara och office-vänliga apps. Här har vi HShow, Hcell, Hword, alternativ till Powerpoint, Excel och Word respektive. Alla fungerar tämligen bra, och även de som är födda i Microsoft Office bränder kommer inte att ha alltför mycket svårt att anpassa sig till Hancom produkter.
 • Samsungs egen Fjärr-PC är relativt enkelt och okomplicerat sätt att styra din Windows-drivna datorer på distans. Du måste först ställa in klienten på skrivbordet — från det, kan du enkelt ansluta den Pro-surfplatta med ett enkelt lösenord. Remote PC fungerar precis som nästan alla andra avlägsna kunden, och tack vare Pro tablet s biffiga processorer saker och ting fungerar relativt smidigt.
 • En av de kallare apps för att komma ut av Samsung: s labb i färskt minne är E-Möte, ett behändigt litet verktyg för alla som använder sin surfplatta på kontoret. Här är kontentan: mötesorganisatören kommer att använda e-Möte för att ställa in collaboration session. Då deltagarna kommer att kunna ansluta sig till mötet genom att hoppa på den mottagande nätverk. När den är ansluten, samarbetspartners kommer att kunna dela dokument, anteckningar och även doodles i realtid. Samsung är fakturering e-Mötes-och som nästa generation av möten, vilket gör att ett kontor för att arbeta från sina tabletter i stället för från flera kopior av samma dokument. Som de flesta Samsung apps, men du måste övertyga dina medarbetare att investera i Samsungs ekosystem för att få ut det mesta av detta.
 • Kanske det mest anmärkningsvärda tillägg till TouchWiz ” arsenal är Tidningen Home, en ny upplevelse som Samsung tidigare mixtrar med på Galaxy Note 3. Här på Pro tabletter det har fått en mer framträdande plats, bakad direkt i ANVÄNDARGRÄNSSNITTET i stället kryssade på som en fristående app. För en fullständig genomgång av Tidningen Hem, kolla in vår fullständiga recension.

Allt i allt, det är trevligt att se TouchWiz och få bättre balans mellan arbete och fritid, särskilt med tanke på hur många som kommer att använda Pro line av tabletter för båda. Jag önskar att Samsung skulle lägga lite mer fokus på att strama upp TouchWiz resultat — här, även med den mäktiga Exynos och ingen brist på RAM-minne, det tenderar att stamma och tveka alldeles för ofta för vår smak. Det är verkligen ingen rim och reson att det, som du kan bolla med tio uppgifter på en gång eller helt enkelt navigera genom gränssnittet, men det är svårt att ignorera TouchWiz bestående wonkiness. Kalla mig en drömmare, men jag är ändå ser fram emot den dag när Samsung slutligen bestämmer sig för att raka av några pounds av sin uppblåsta gränssnitt.

Kameror

Samsungs 8MP kameran är en besvikelse, inte så hemskt.

Kameror tenderar att vara de svaga punkterna i de flesta om inte alla Android-surfplattor, och medan jag var i allmänhet underwhelmed av Pro line optik, det var inte så illa.

Till att börja med, Samsung har gett var och en av de Pro tabletter en 8MP bak shooter, kompletteras med en främre 2MP-facer, ned från 13MP shooter vi såg på S4 och Not 3. Så de som letar efter en kvalitet som liknar vad företagets flaggskepp är kapabla kommer att vara mycket besviken. Men generellt, bilder och videoklipp som tagits med Pro tabletter var inte så illa — jag har märkt vissa urtvättade färger och mjuka kanter, men resultaten var mer än tillräckligt för vardaglig användning. Du kommer att vilja hålla med gott om belysning om, så det blir ganska hårig i situationer med svagt ljus trots att det i Samsungs programvara stabilisering funktionen.

En kvarleva från Samsungs flaggskepp smartphones är kameran UI, som är precis som en chock full av funktioner som någonsin. Samsung telefon ägarna kommer att hitta alla sina favorit godsaker, bland annat Drama Shot, Skönhet Ansikte, Bästa Ansikte, Bästa Foto och mycket mer.

Skytte med Pro tabletter var en trevlig upplevelse, även om jag märker några oundvikliga lag vid behandling av skott. Detta nästan alltid orsakade en suddig skott från början, åtminstone tills jag fick användas för att hur lång tid det tar dessa tabletter för att bearbeta bilder. För köpare som kommer att använda Pro line för produktivitet, kameran svagheter inte blir en deal breaker, men de är definitivt något att ha i åtanke.

Den nedre raden

Det är trevligt att se Samsung effektivisera sina flikar, och Pro-linjen lägger en touch av klass till företagets tablet portfölj. Pro tabletter exemplifiera superb byggkvalitet, en fantastisk upplevelse, och top-notch specifikationer som lätt kommer att pågå tills nästa uppdatering.

Trots sina yttre likheter, de olika ‘Pro’ flikar är ganska olika i termer av användbarhet och syfte.

Trots liknande spec lakan och inställningar för de olika modellerna är ganska olika i termer av användbarhet och syfte. Tab Pro 8.4 är lätt och bärbar, utlåning sig till mobil (och med en hand) användning. Det är en nära-perfekt läsning verktyg, och för dem som funderar på att byta ut sin Kindle med en långt mer kapabla tablett, Tab Pro 8.4 kan bara vara den bästa Android-alternativet på marknaden idag. De som föredrar en ren Android erfarenhet kommer ändå vill hålla sig med något mindre Nexus 7, och de som söker en lite mer premium design kommer att vilja titta på LG: s G Pad 8.3. Ändå, Samsung erbjuder en mer funktionsspäckade erfarenhet.

Obs Pro 12.2, å andra sidan, var avsedd att vara stationär, och om det är att byta ut något, det är att ersätta din bärbara dator. Dess massiva storlek är lockande, och det är svårt att förneka att på 12.2 inches bara om allt ser bättre och känner sig mer bekväma på Obs Pro. Det är en arbetshäst, idealiskt för att producera innehåll förutom att konsumera det, och de som använder surfplattor för arbetet kommer att finna dess S-Pen funktion, tillsammans med sin svit av produktivitet apps, för att vara perfekt för kontoret.

Men att storleken har sina nackdelar — inte ens fundera på att resa regelbundet med Not Pro 12.2, inte heller kommer du vill använda den för vardagliga uppgifter som sociala medier, läsa, eller ens gameplay (utan controller, åtminstone). Det är helt enkelt för stora för att göra de saker som “normala” tabletter för att må bra. Huruvida det är en deal-breaker kommer att bero på dina egna individuella behov.

Enkelt uttryckt, du kommer att vilja tänka länge och hårt om varför du ska köpa en ny tablett innan du tar Pro steget. Stick med mindre modeller om du är van att använda surfplattor för att spela – vara äventyrlig och ta en Not Pro 12.2 om du vill ha ett kraftfullt verktyg för att lägga till i din arbetsstation. Vilket du än väljer så, du förmodligen inte kommer att bli besviken.

Fördelar

 • Hög kvalitet och professionell design
 • Storlekar och former avsedda för olika smaker
 • Underbara högupplösta skärmar som ser bra ut även på en jättestor 12.2 cm
 • Stellar program skräddarsydda för både arbete och fritid

Nackdelar

 • Obs Pro 12.2 är alltför skrymmande och otympliga att vara portabel, medan Tab Pro 8.4 erbjuder en mer trångt användarupplevelse
 • TouchWiz är fortfarande relativt uppblåst och kan vara trög ibland
 • Kameran är dålig, särskilt i svagt ljus
 • Tabletterna är dyrt i förhållande till konkurrenterna