Internet Explorer Patch Släpptes: Uppdatering Nu

0
37

Microsoft har släppt en out-of-band säkerhetskorrigeringen för Internet Explorer som åtgärdar en säkerhetslucka som aktivt utnyttjas på Internet. Aktivt utnyttjas innebär att angriparna försöker utnyttja säkerhetsproblemet genom angrepp på datorer versioner av webbläsare.

Plåstret har orsakat en del förvirring som rapporterats av Ed Bott, eftersom de säkerhetsproblem som orsakas av akut uppdatering släpps är bara påverkar Internet Explorer 6 och Internet Explorer 7.

Den korrigeringsfil som Microsoft har släppt en kumulativ uppdatering men med fläckar som kommer att fixa Internet Explorer 8 säkerhetsproblem.

Detta orsakade förvirring som vissa användare antas att IE8 är också påverkat av den sårbarhet när det i själva verket är det inte.

Den information som publiceras av Microsoft är följande:

MS10-018 löser Security Advisory 981374, som behandlar en offentliggjorts sårbarhet i Internet Explorer 6 och Internet Explorer 7. Internet Explorer 8 är opåverkad av den sårbarhet som tas upp i den rådgivande

MS10-018 är en kumulativ uppdatering med lapp för Security Advisory 981374 att vara en av de korrigeringar som ingår i utgåvan.

Detta innebär i princip att Internet Explorer 8 inte påverkas av att en sårbarhet, men påverkas av andra som ingår i den kumulativa uppdateringen. Detta bekräftas av den som berörs och påverkas software lista på de säkerhetsbulletinen sida som listar svårighetsgrad som avgörande för Internet Explorer 8.

Windows-användare kan installera uppdateringen så snart som möjligt för att skydda sin dator från möjliga angrepp. Uppdateringen är också tillgänglig på webbplatsen Microsoft Download, men kan installeras via Windows Update.

Det är viktigt att notera att Windows-användare bör installera patchar för deras operativsystem och program när de görs tillgängliga. Även om denna patch och leverans av det orsakade en del förvirring, och det bör egentligen inte påverka resultatet och det är att installera patch om det tillhandahålls.