Hur att korrekt konfigurera och använda en task killer (Oh, ja, jag gick där!)

0
319

Inside Android

Ed. notera: ber om Ursäkt för problemet, alla. Kolumnen är nu här i sin helhet.

Hej alla. Denna vecka kan tala om nagel i Android-sida – en effektiv ärendehantering.

Innan vi börjar, ja jag är en av de människor som kommer att säga “Sluta använda task killer” som ett första svar på några konstiga frågor. Massor av andra vackra kunniga folk kommer att säga samma sak. De (vi) är rätt. Task killer applikationer tenderar att orsaka en hel del problem helt enkelt för att använda dem på rätt sätt kan vara lite förvirrande, särskilt med alla de motstridiga uppgifter som finns. Följ oss efter paus och låt oss räkna ut detta en gång för alla.

För några dagar sedan hade vi en framsida inlägg med Android Central Editors’ ansökan plockar. Vår Editor-in-Chief Dieter s. bohn plockade TasKiller Pro. Naturligtvis den andra eller tredje svara i kommentarerna var snabb att påpeka att task killers “skruva upp telefonen.” Detta bara förstärkt min tanke att vi verkligen behöver diskutera det här tillsammans, och låt varje person att avgöra deras behov snarare än bash task killers som helhet.

Android ‘ s Memory management

Android var avsedd att vara en multitasking, eldsprutande djur. Det låter program för att hålla sin plats i enhetens minne, och håll dig redo för att hoppa tillbaka i fokus när användaren har behov av dem. OS är också väldigt bra på att dela bibliotek mellan program, så att app-kodare har en stor uppsättning av funktioner som redan är byggd för att välja från. I en perfekt värld (perfekt för utvecklare i alla fall) att vi alla skulle använda samma program för samma skäl, och det skulle vara slutet på den.

Men ingenting är perfekt

Vi använder alla olika appar, vid olika tider, på olika sätt. När du anser att mardröm för utvecklarna, det är förvånande att Android (eller någon mobila operativsystem) hanterar jobb så bra som det gör. Låt oss ta en snabb och förhoppningsvis lätt att förstå titta på vad som händer bakom skärmen.

Ett program börjar, antingen för att du startade det eller utvecklare ser en fördel i att ha det att köra bakom kulisserna. Några exempel på den sista biten –

 • När du lägger till eller tar bort ett program, Google Voice startas (om det inte var med). Den skannar programmet för att se om behov att använda eller dela med någon funktioner med det. Installera en ny text-till-tal-motor? Google Voice kommer att använda det.
 • Kopiera bilder från SD-kortet till din dator? Galleriet behöver för att starta upp när du lyfta ditt SD-kort för att kolla efter nya bilder eller filmer så att den kan skanna dem och få dem redo att visa på rätt plats.

Allt detta låter bra. Vad vi inte är med tanke på ovanstående är att dessa program kommer att stanna i minnet tills de blir tillsagda att stänga. De kommer inte att använda några andra resurser, bara sitta sysslolös och vara redo att åter dra på sig själva på skärmen. I dagens ålder av 1 ghz+ processorer och dataöverföring i hög hastighet, vi blir otåliga när vi vill ladda in en NY ansökan och det är inte omedelbar. Vi vill att vår enhet för att zooma mellan skärmar. Vi vill att vår enhet för att knäppa nya tillämpningar i fokus. Vi vill att våra enheten för att uppträda på ett sätt det var egentligen inte avsedd för att göra. Med hjälp av en task killer rätt sätt kan komma nära att nå dessa mål.

En snabb undersökning här på hur Android hanterar minne – Varje program har ett nummer (1-6) som tilldelats det, är beroende av den typ av app och det är staten. Android ger en nivå av minst ledigt RAM-minne för varje kategori och dödar vad det tycker inte längre behövs i varje när denna gräns är nådd. Detta är en ganska teknisk diskussion, och jag kommer bara att nämna det här för dem som är intresserade. Om du vill manipulera dessa siffror dig själv, känn dig fri att ge mig en hojtat och jag kommer att peka dig i rätt riktning. Men låt oss inte krångla till det mer än nödvändigt, eftersom detta är en ganska avancerad diskussion.

Den task killer gränssnitt

Varje ansökan ser ut och fungerar lite olika, och task killers är inget undantag. Jag kommer att med hjälp av Advanced Task Manager för mina exempel. Jag rekommenderar inte detta framför alla andra. Det passar mina behov och är väl värd de $0.99, så jag slutade titta efter alternativ. Ditt val kan se lite olika ut, men bör ha samma funktionalitet. Bara titta igenom inställningarna och du hittar där att göra samma förändringar och val.

Nedan du tittar på en lista över program som körs att task killer har tillstånd att döda när du ger klartecken. Ser du inte varje process som körs, och läsa lite ytterligare kommer att förklara varför det är en bra sak. Vi kommer att referera tillbaka till den här bilden lite, men det tar en sekund och ser över det för nu.

Manuellt dödande uppgifter

Det bästa enklaste minst komplicerade sättet att använda en task killer är att öppna den och manuellt döda saker du är säker på att du inte behöver när du känner att saker och ting har avtagit. Tricket är att veta vad andra kommer inte att fungera om du döda en app. Saker som spel, webbläsare, ordböcker eller andra fristående appar är oftast ett säkert kort för att döda om du hittar dem igång. I exemplet ovan Astro File Manager är igång eftersom jag letade efter en fil som jag hade laddat ner. Jag är klar med Astro, så det finns ingen anledning för den att hålla sig igång. Jag skulle säkert döda det, och inget annat skulle komma att påverkas.

Obs – Det är en populär missuppfattning att använda bakåt-knappen för att avsluta ett program kommer att stänga den och ta bort den från minnet. Detta är bara sant om appen var kodad för att fungera på detta sätt. Vissa kommer, en del inte. Detta är inte en universell standard i Android. Det spelar ingen skada, men det är en hel del arbete för att stänga några appar på detta sätt. Helt och hållet ditt samtal. Jag använder Home-knappen för att jag är bara för lat för att slå tillbaka tillräckligt många gånger för att se min homescreen 🙂 jag nämna det här eftersom Astro är en av de appar som slutligen kommer att döda sig själv om du säkerhetskopiera tillräckligt många gånger.

Du kan inte se det i min skärmdump ovan, men Marknaden är också igång. Jag har inte öppnat Marknaden på ett tag, men jag kommer inte att döda den. Varför? För om jag gör det, då anmälan om uppdateringar för mina installerade apps Marknaden inte kommer att komma in. Det finns många appar som behövs för att överleva att använda alla sina funktioner. Du måste göra lite att tänka på innan du bestämmer dig för om du bara kan döda en app. Här är en allmän idé om vad du ska tänka på:

 • Appar som påminner dig om något – jag använder Astrid för att hjälpa mig att komma ihåg uppgifter och deadlines. Astrid kan avfyra en anmälan för att påminna mig när händelser är på väg upp. Om jag dödar den, jag kommer inte få någon påminnelse. Då får jag förlorade i min dator och ingenting någonsin blir gjort.
 • Appar för att leta efter uppdateringar – I föregående exempel, jag lämnade Marknaden kör så det kan underrätta mig om eventuella programuppdateringar. Alla appar som regelbundet leta efter utanför uppgifter som behövs för att överleva om du vill att de ska hitta någon av dessa uppgifter.
 • Program som gör något – I mitt exempel Connectbot är igång. Jag råkar ha en aktiv anslutning till en server i garaget som jag är på att uppdatera. Jag kan snabbt gå över och se de framsteg samt utfärda kommandon direkt från min telefon. Om jag dödar den, jag ska ha till igen och ansluter på nytt varje gång.

AutoKilling

Uppgift chefer brukar komma med en funktion för att jämna mellanrum döda apps. Det är där det blir farligt. Tack och lov, de flesta också kommer med någon slags lista över tillåtna appar som inte blir dödade under denna auto-killfest. Medan en del sunt förnuft är fortfarande nödvändigt, att vissa appar kommer alltid att behöva vara med på denna lista

 • Alla program som har tillverkaren eller transportörer namn i den ska aldrig bli dödad.
 • Alla program som har ordet android. (ja perioden är det med flit) bör aldrig bli dödad.
 • Alla program som håller tiden ska aldrig bli dödad.
 • Alla program som har en widget som uppdaterar aldrig bör dödas.
 • Alla program som inte är installerat på /data (det är där användare apps kommer att gå) bör aldrig bli dödad.
 • Om du inte kan räkna ut exakt vad en ansökan bör det aldrig bli dödad.
 • Hem ersättare, oavsett om de kommer från den Marknaden eller tillverkaren har aldrig bör avlivas. Detta innebär också Känsla, Blur, och Touchwiz. De har också beroenden som bör hålla sig vid liv, se till nummer 1, 5 och 6 ovan. Naturligtvis om du är en tinkerer, och vet vilka delar av systemet behöver du inte körs på din installation, känn dig fri att experimentera. Och dela dina resultat.

Detta smalnar av ner saker ganska lite. Markera alla spel att bli dödad. Markera alla “stand alone apps” (saker som Astro i exemplet ovan) för att bli dödad. Markera de saker som du behöver ibland, men inte vill köra bakom kulisserna för att bli dödad. Läs igenom vad som finns kvar, och se om det passar in i någon av ovanstående kategorier. Om den gör det, markera den för att aldrig bli dödad. Kom ihåg att tänka på saker som ConnectBot i mitt exempel. Jag vill inte att det ska gå hela tiden, men när jag använder det jag vill att den ska hålla sig vid liv i bakgrunden, så jag kommer att markera den för att INTE vara autokilled genom aktivitetshanteraren. Naturligtvis, du kommer att behöva ange task killer sig så att den hålls vid liv.

Om din uppgift killer har en inställning för att bestämma hur ofta för att döda appar, ställ in det för att göra det så ofta som möjligt. Jag ser inte någon mening med att ha en task killer som kör och inte använder den, eftersom detta anledningen till att använda en i första hand.

När det är gjort, tryck på Home-knappen och strunta i allt för en stund. Använda telefonen som du normalt skulle göra, men uppmärksamma om något börjar inte fungerar som det brukade. Om saker och ting börjar att få ur smäll, ta en titt på din lista över tillåtna och vara säker på att den aktuella applikationen inte är inställd på att dödas. Jag kommer att säga just off the bat – inte någonsin att döda din klocka om du vill använda larmet, sista minuten platser på ett plan för att du missat ditt flyg är mycket dyrare än de som köps via din biljett agent en vecka i förväg. 🙂

En sista sak att tänka på – När/om du har problem med din enhet och söker hjälp, var noga med att nämna att du använder en task killer och hur du använder det. “Hjälp med alarm på Cliq – med hjälp av ATK, men inte döda klocka” är ett bra exempel på detta. Du kommer fortfarande att få svar säger till dig att sluta använda task killers, men du kan också få något användbart. Att låta folk veta att du använder en task killer, men är medveten om “rätt” användning, kommer att rensa ut några av negativitet. Också, med fina beskrivande tråd titlar kommer alltid att hjälpa våra moderatorer forum och göra det lätt att söka för nästa person som har samma problem.

Ett särskilt avsnitt här för rotad/ROM-d/Galen Vetenskapsman typer

Det är en ny typ av uppgift killer ute i vildmarken i Marknaden. Dessa justera lowmemorykiller parametrar till kärnan och låta saker och ting gå som vanligt i stället för att låta användare (det är du och jag) försök att hantera varje ansökan. Det är logiskt när man betänker att den kod för lowmemorykiller och det är inställningar inte har ändrats sedan Android 1.0 . Om du är villig att ta tid att anpassa inställningarna efter dina behov, dessa fungerar bra. Det är också mycket lätt att passera dessa inställningar i systemet utan att en ansökan genom att skriva specifika värdena för systeminställningarna. Om detta intresserar dig (och om du är en tweeker det ska!) det skulle vara ett bra ämne för en tråd i hacking forum, och en som jag skulle älska att delta i. Ja det är ett tips 🙂

Tills nästa gång,

Jerry