CNN att starta ett nytt media varumärke med YouTube-stjärniga Casey Neistat

0
373

YouTube-sensation Casey Neistat i förra veckan meddelade att han avslutar sin dagliga video blogg och nu vet vi varför: hans app, Beme, har precis blivit uppköpt av CNN tillsammans med sin 11-person-team. Affären, enligt Wall Street Journal, värderas till $25 miljoner.

CNN meddelade på måndagen att det kommer att stängas av Beme och låt Neistat för att skapa ett nytt projekt för att locka sin online anhängare till medieföretaget. Enligt New York Times, Neistat kommer att ha full kreativ kontroll för att bygga ett separat bolag som låter publiken andel “snabba och aktuella filmer” och starta samtal kring aktuella händelser.

“Casey har pluggat i nästan sex miljoner riktigt kraftfull tittare, av vilka de flesta inte lyssna på CNN,” Andrew Morse, global chef för CNN Digital, berättade för NYT. “Att bygga denna publik autentiskt, vi anser att vi måste bygga något nytt”.

“Vår breda ambition är att räkna ut ett sätt med tech och media för att överbrygga den gigantiska klyftan.”

Projektet planeras till sommaren 2017 starta — kommer att fungera som en fristående förlängning av CNN mycket som Stora Berättelse, media jätten svar på BuzzFeed. I ett pressmeddelande som CNN säger Stora Berättelsen kommer att fortsätta att fokusera på “untold stories”, medan Neistat: s projekt kommer att försöka att bygga upp engagemang kring nyheter ämnen.