Terwijl de Indiase IT worstelt om te blijven relevant, Wipro naar voren als het onwaarschijnlijk nieuwe posterchild

0
29

Dit afgelopen jaar was een jaar van moeizame een voor Indiase spelers. Zelfs de grote, zoals Infosys en TCS evenals de wunderkinds van gisteren als Cognizant, moest herhaaldelijk herinnerd aan de winstverwachting naar beneden en zien hun omzet groei schrikbarend dalen.

De nieuwe wereld van cloud, AI, en digital heeft niet goed naar hun oude school manieren van zakendoen die heeft nog steeds een sterke afhankelijkheid van on-site ontwikkeling en knutselen.

Wipro fortuinen hebben is het niet anders. Het heeft een reputatie onder vele waarnemers als een staat, maar uiteindelijk teleurstellend speler in vergelijking met de andere twee (Infosys, TCS) in de “grote drie”. De marges zijn consequent bleef de twee rivalen, de groei in de afgelopen vier jaar is er een bloedarmoede 6 procent-en dat is ongeveer de helft van dat van de vier grootste IT-bedrijven, andere dan zelf — het heeft regelmatig marktaandeel verloren, en, niet verrassend, hebben analisten bleef niet onder de indruk.

Maar vandaag de dag is deze schijnbare overblijvenden dat is mooi zitten, klaar om aanzienlijke aanslag in een snel verslechterende milieu op een manier die haar oude vijanden Infosys en TCS niet lijkt te kunnen. Wat zou het hebben gedaan in slechts negen maanden mag zijn fortuin dat zijn collega ‘ s zijn nog niet in staat geweest om?

Wipro benoemd tot nieuwe CEO, Abid Neemuchwala, die nam de leiding in April 2015. Maar een gezamenlijke architect van Wipro de renaissance is Rishad Premji, de 39-jarige zoon van de oprichter van het bedrijf en de lange tijd CEO Azim Premji, die als chief strategic officer in charge van de M&A-functie in het bedrijf.

Niets is gemakkelijk in het Premji rijk het lijkt. Een Harvard MBA met posities bij GE Capital en Bain & Co, de jongere Premji nodig om zijn manier werken uit de positie van manager voordat uiteindelijk vastlopen van de strategie van de portefeuille, en dan vorig jaar, zitting in de raad van bestuur van de onderneming. Hij heeft de laatste jaren het zaaien van de zaden voor een veerkrachtig bedrijf dat kan gewoon een kans te hebben bij het navigeren op de woelige zee van verandering die de oorzaak is van het bloedbad in de industrie.

Slimme overnames

Onder Rishad het strategizing en Neemuchwala het rentmeesterschap, Wipro heeft besloten om het implementeren van de reserves van de cash-in tegenstelling tot de meeste van zijn collega ‘ s — op bedrijven die het denkt dat het kan redden van een wereld die zich snel verplaatsen weg van de traditionele on-site implementatie en onderhoud spel. Als Mint krant heeft gemeld, het heeft opgehoest $1.13 miljard op de vier bedrijven die al brengen in $550 miljoen aan inkomsten en zijn verankerd in de velden gaan worden brood en boter voor technology providers in de toekomst.

Door contrast, Infosys heeft doorgebracht 390 miljoen dollar op drie bedrijven die toegevoegde slechts $90 miljoen euro naar de schatkist op dit moment, met geen overnames in het afgelopen jaar, terwijl de TCS heeft niet geïnvesteerd roepie in een buy-out of een startup, volgens Mint.

De bekroning van Wipro de recente verwerving binge is ongetwijfeld Appirio, een US-based cloud diensten outfit die het gekocht voor $500 miljoen in oktober en is een goed voorbeeld van het soort van kopen die kan betalen ernstige dividenden langs de lijn.

Voor een, Appirio is één van de grootste onafhankelijke cloud services implementatie partners voor SaaS (software-as-a-service) voor bedrijven zoals Salesforce (in het CRM-ruimte) en Werkdag (HR-software). Een diverse groep van bedrijven zoals Coca-Cola, eBay, Facebook en Home Depot zijn Appirio de klanten, de voorkeur van de nieuwe wereld van SaaS in-house systemen implementatie modellen gebruik te maken van SAP en Oracle, die de meer traditionele IT-diensten outfits (lees: de meeste) zijn meer vertrouwd met.

Mint offertes analisten van Kotak Institutionele Aandelen die zeggen dat “de overname leapfrogs Wipro in Salesforce en Werkdag uitvoering dan andere Indiase IT [bedrijven] en plaatst het onder de top 5 spelers wereldwijd samen met IBM, Accenture, Deloitte.”

In een wereld van klaar-voor-gebruik van bedrijfsmiddelen die zijn aangewezen op een geheel ander soort van verkoop, distributie en ondersteuning van het model, de Appirio kopen verschijnt direct om te zetten Wipro ver vooruit op de verpakking.

Dat is niet alles, hoor. Begraven in de Wipro overname is een even verleidelijke troef — toonaangevende crowdsourcing platform TopCoder en zijn rivaal CloudSpokes, beide eigendom van Appirio. Als Mint en Economische Keer uitleggen, bedrijven die op zoek zijn naar een concurrentievoordeel met de technologie die ze de bron of de bouw niet zal worden voldaan door gewoon met behulp van de uit-de-planken producten. In plaats daarvan zullen zij streven naar het opbouwen en integreren, en wat is een beter forum om problemen op te lossen dan een verzameling van de beste en slimste mensen in de business.

Topcoder blijkbaar hosts rond een miljoen van deze gedachten, het aantrekken van klanten van NASA aan de Universiteit van Harvard, kabel-giant Comcast als klanten. De mogelijkheid voor het parseren van delen van uitdagingen houdt in dat geen set van code kan opleveren rechten van intellectuele eigendom kwesties. Als de Economische Tijden zijn artikel wijst, IT-professionals worden in toenemende mate moonlighting als codeurs voor extra betalen, dus het kan heel goed mogelijk, en ironisch, dat een TCS hersenen werken op een Wipro probleem voor een global client op Topcoder.

Productiviteit en automatisering

Dan is er de automatisering, in die Wipro is hard bezig om een leider in. De cognitieve AI platform Holmes gelanceerd 18 maanden geleden, en dat schreef ik hier over, al heeft bereikt in het verminderen van de afhankelijkheid van goedkope arbeidskrachten. CEO Neemuchwala, wiens favoriete woord lijkt te zijn “hyper-automatisering’, heeft ingesteld een mandaat om met spoed te identificeren taken zonder eigen ingenieurs in een van de 20.000 projecten die momenteel aan de gang. Mint citeert een anonieme bron die bij de vennootschap die beweert dat op zijn minst 10.000 van deze banen zal worden gedaan door het einde van het boekjaar van de vennootschap.

Voor een industrie waar de gemiddelde omzet per medewerker daalde van $44,775 $41,619 in slechts zeven jaar tussen 2008 en 2015, terwijl de omzet meer dan verdubbeld, van $67.7 miljard naar $146,5 miljard, steeds meer productief is als een dringende taak als iets anders op de agenda en automatisering is een belangrijke weg naar dat doel.

Voor Indiase IT-dienstverleners die worden verstoord schijnbaar op de snelheid van het licht, zittend op geld, niet actief te denken van het verplaatsen van hun front-end activiteiten aan de VS, en niet denken van agressief speelt om een deel van de toekomst-in andere woorden, het toekomstbestendig zelf — gewoon spreuk van een bochtig en snelle ondergang.

Global juggernauts dit herkend hebben. IBM bijvoorbeeld, sloeg één van de Salesforce grootste partners Bluewolf, en Accenture opgehaald andere grote Salesforce partner, Cloud sherpa ‘ s. (Accenture ook pakte een belang in crowdsourced testen outfit Applaus.)

Overlijden als gevolg van een veroudering komt in een flits als Kodak zal getuigen, en zo ver Wipro lijkt te zijn het enige bedrijf dat heeft de bold en canny weddenschappen te wenden uit, iets dat zijn collega ‘ s zouden er goed aan doen te evenaren.