Ny Start-Menyen I Windows-10: Alt Du Trenger Å Vite

0
72

Som en del av Windows-10 Insider Forhåndsvisning Bygge 14328, Microsoft har gitt ut en forhåndsvisning av den nye Start-menyen erfaring. Vi drøfte endringer, den nye innstillinger, og selvfølgelig hvordan du får det akkurat nå.

En Kort Historie av Start-Menyen i Windows

Windows 95 Start menu

Windows 95 Start-menyen. Ser relativt primitive!

Start-menyen, sammen med oppgavelinjen er en av de viktigste elementer i brukergrensesnittet i Windows. Det ble introdusert for første gang i Windows 95 som en rask måte å få tilgang til alle dine programmer, dokumenter, få hjelp, eller kjøre kommandoer og script – med andre ord, det gjorde det mulig for deg å komme raskt i gang med arbeidet på PC-en din.

Siden da, Microsoft har forbedret Start-menyen, på måter som store og små. Den ble oppdatert til en to-kolonne layout i Windows XP med flere snarveier, og raskere tilgang til alle programmene som er installert. Windows Vista og 7 ikke legge mye før det fikk en kraftig overhaling i Windows 8 – mye for de fleste brukerens irritasjonsmoment. Microsoft kalte det “startskjermen” nå, siden Start-menyen ville helt ta over skjermen med stor touch-vennlig widgets.

Med Windows 10, Microsoft ta ett skritt tilbake og to skritt frem (ja jeg er klar over dette er ikke riktig bruk av disse tekstene) av elegant blanding Start-menyen med populære elementer på Start-skjermen. Resultatet ble dette:

Windows 10 old Start menu

Mest brukte apps, og raske snarveier på venstre side, etterfulgt av en mindre versjon av startskjermen med levende fliser på høyre side. Brukerne elsker det.

Den Nye Start-Menyen i Windows 10

New Start menu experience in Windows 10

Den siste Insider Forhåndsvisning Bygge (14328) kommer med flere nye forhåndsvisning funksjoner, en av de viktigste som er oppdatert på Start-menyen. Vi diskuterte den nye Start-menyen for bare tre uker siden, da designen ble lekket. Her er hva som er offisielt nye, oppført i punkt poeng for lesing nytelse:

  • De Mest brukte programmene og Alle apps er nå i en enkelt rullbar listen. Stirrer med regelmessig brukte appene på toppen, etterfulgt av en alfabetisk ordnet liste over hver enkelt app installert på din PC. Dette bør i stor grad redusere antall trinn og tiden som kreves for å starte apps som ikke er de mest brukte seg, men er fortsatt viktig å ha i nærheten.
  • Den forrige valg som var fullt synlig på venstre kolonne i gamle Start-menyen – File Explorer, Innstillinger, og Makt – er nå oppført som bare ikonene på venstre ‘skinne’.
  • Den Nylig lagt til underliste i som vanligvis ville vise bare ett program under de Mest brukte programmene kan nå vise opptil tre appene samtidig, men du kan utvide det til å se alt som nylig er lagt til apps. Flott!
  • Mapper du legger til Start-menyen er nå vist direkte på Start-menyen, slik at du ikke trenger å klikke på de tre-line “Hamburger” menyen for å se dem.

Alt i alt, den nye Start-menyen bringer alt opp og nærmere deg, slik at du kan komme i gang med å arbeide raskere. Disse små endringer vil sikkert legger opp til å gjøre for en mye bedre brukeropplevelse.

Hvordan for å få den nye Start-menyen?

Som vi har nevnt i begynnelsen av denne bloggen, og den nye Start-menyen er for øyeblikket kun tilgjengelig på Windows-10 Insider Forhåndsvisning Bygge 14328 (eller senere). Hva dette betyr er at du er nødt til å først bli med Windows Insider programmet, og være på “rask ring” utgivelsen syklus, slik at du kan ha den nyeste versjon (ellers vil du være på den “slow ringen”, som er for tiden på å bygge 14279).

Hvis alle som høres for komplisert for deg, kan jeg si at det er en god ting. Det er virkelig ikke verdt å gå gjennom alle problemer med å registrere deg, laste ned, installere og sette opp upålitelig forhåndsvisning bygger bare så du kan oppleve den nye Start-menyen.

Vi foreslår at du venter det ut til Jubileet Oppdateringen som er forventet i juni senere dette året. Uten en skygge av tvil, vil Microsoft ta med den nye Start-opplevelse i det store utgivelsen.

Inntil da, kan du nyte den nåværende Start-meny! Det er ikke så ille.

(via Windows Blogg)