Spectre sætter bremserne på CPU-need for speed

0
23

Nul

Halleluja! Hvis nogen er god til at komme fra de åbenbaringer af Nedsmeltning-og Spectre, vil det være i erkendelse af, at ydelsen stiger i silicon blev foretaget på et fundament af sand, og den sikkerhed tidevandet er inde i.

Farvel latterlige sammenligninger for falske grunde for at gøre nye silicium, der er ikke meget hurtigere end sidste års silicium synes meget bedre.

Nedsmeltning-Spectre: Intel advarer om risiko for pludselige genstarter

Sag i punkt, fra tolv måneder siden, da Intel udvidet sin Kaby Søen familie:

For sin H-serien core-chips, Intel er kapret en 20 procent “produktivitet forbedring”, men denne sammenligning er imod en 2013-22-nanometer i7-4700HQ kører på en base frekvens på 2,4 GHz, og med 8GB DDR3-hukommelse i forhold til 14nm i7-7700HQ, der kører på 2.8 GHz og pakning 16 gb DDR4 hukommelse.

For at fremme en femtedel forbedring stat, Intel havde at grave en gammel chip, der blev fremstillet på en proces, 1,5 x gange større, anvendes DDR3-hukommelse i stedet for DDR4, og nakket dobbelt så meget hukommelse ind i det nye system for god foranstaltning.

Men i 2018, får vi at stille et supplerende spørgsmål: Er den chip sikker?

spectre-logo.png

Kombinationen af Nedsmeltning-og Spectre vil tvinge ændringer til den måde, Cpu ‘ er er designet og fungerer, og indtil disse rettelser i silicon synes, vi er tilbage med rettelser i softwaren, der vil påvirke ydeevnen for en bestemt “rigtig” klasse af beregningsmæssige opgaver.

Tag erfaringer fra Epic Games, som har udsendt en dejlig graf over, hvordan de Nedsmeltning patches alene var at ramme sin CPU-forbrug.

I forhold til eksemplet ovenfor citerede, i tilfælde af Epic Games, det kunne være sagt, at på grund Nedsmeltning, dens systemer er nu klarer sig i den samme række som helt nye silicon fra 2013. Så meget for et halvt årti af eeking ud single-cifrede procent stiger i kapacitet.

Selv i bedste fald er fremsat af Google, at der ikke er nogen væsentlig effekt på performance fra sin Retpoline patches, at virkningen er stadig sat på 5 til 10 procent for “godt tunet servere” i en mindre marketing-venligt forpligte sig til APT-projektet. For statisk knyttet C++ – programmer, der har mange sammenhæng, afbrydere, at søgegiganten har set generalomkostninger af 10 til 50 procent.

Naturligvis den faktiske omkostninger, som opleves af brugerne vil kun være kendt, set i bakspejlet, men de eksisterer, og visse applikationer kan køre op mod dem.

I nær fremtid forventer flere argumenter over korrekthed og sikkerhed af processorer end at strides om, hvem der har flere kerner eller turbo tilstande eller de mest gigahertz. Fordi hvad er det punkt, der galer om en 20 procent kløften over den konkurrence, hvis en anden leverandør kan blot pege på et proof of concept, der viser den hurtigere chip er modtagelige for en side-channel-angreb?

Det er en anderledes måde at tænke på-processorer, og afspejler, at en stor del af it-nu sker på delt hardware langt væk i skyen, og løse de problemer, det forstærker fra den gamle verden af lokale dedikeret hardware.

Relaterede Emner:

Hardware

Sikkerhed-TV

Data Management

CXO

Datacentre

0