Spectre bromsar CPU need for speed

0
24

Noll

Hallelujah! Om något gott ska komma ur uppenbarelserna av Härdsmälta och Spectre, det kommer att vara att erkänna att prestandan ökar i silicon var gjort på en grund av sand och säkerhet strömmen har kommit in.

Adjö löjliga jämförelser på falska grunder för att göra nya silicon som inte är mycket snabbare än förra årets kisel verkar mycket bättre.

Härdsmälta-Spectre: Intel varnar för risken för plötsliga omstarter

Typexempel från tolv månader sedan när Intel utökat sin Kaby Sjön familj:

För H-serien core chips, Intel försöker pracka på en 20 procent “att förbättra produktiviteten”, men som jämförelse är emot ett 2013 22-nanometer i7-4700HQ kör på en bas frekvens av 2,4 GHz och med 8GB DDR3-minne i förhållande till 14nm i7-7700HQ kör på 2,8 GHz och packning 16GB DDR4-minne.

I syfte att främja en femtedel förbättring stat, Intel tvungna att gräva upp en gammal chip som tillverkas på en process 1,5 x gånger större, som används för DDR3-minne i stället för DDR4 och fixat dubbelt så mycket minne i det nya systemet för bra åtgärd.

Men i och med 2018, vi får ställa en ytterligare en fråga: Är chip säker?

spectre-logo.png

Kombinationen av Härdsmälta och Spectre kommer att tvinga fram förändringar i sättet Processorer är utformade och fungerar, och tills de fixar i silicon visas, vi lämnade med korrigeringar i den programvara som kommer att påverka prestanda för en viss “riktiga” klass av beräkningsuppgifter.

Ta upplevelsen av Episka Spel, som publicerat en härlig diagram över hur Härdsmälta fläckar ensam slå sin CPU-användning.

Jämför till exempel som citeras ovan, i händelse av Episka Spel, det kan vara sa att tack vare Härdsmälta, dess system är nu utför i samma intervall som helt nytt kisel från 2013. Så mycket för ett halvt decennium av eeking ut ensiffriga procent ökar genomströmningen.

Även i bästa fall som lagts fram av Google, att det inte finns någon väsentlig effekt på resultat från sin Retpoline fläckar, att inverkan är fortfarande sätta på 5 till 10 procent för “väl inställd servrar” i en mindre marknadsföring-vänliga åta sig att LLVM-projektet. För statiskt länkade C++ – program som har många sammanhang växlar, sökandet jätten har sett omkostnader 10 till 50 procent.

Uppenbarligen är de faktiska kostnader som upplevs av användare kommer bara att vara känd i efterhand, men de finns, och vissa program kommer att köras upp mot dem.

I en nära framtid, förväntar sig mer argument om korrekthet och säkerhet av processorer än att käbbla om vem som har fler kärnor eller turbo lägen eller mest gigahertz. För vad är poängen med jubel om 20 procent performance gap över tävlingen om en annan leverantör kan helt enkelt peka på en proof of concept som visar snabbare chip är mottagliga för ett sida-kanal attack?

Det är ett annorlunda sätt att tänka om processorer, och visar att en stor del av den design som nu sker på gemensam hårdvara långt bort i moln, och för att lösa de problem som det förstärker från den gamla världen av lokala dedikerad hårdvara.

Relaterade Ämnen:

Hårdvara

Säkerhet-TV

Hantering Av Data

CXO

Datacenter

0