Raspberry Pi: Hands-On med Pi-Server værktøj

0
32

Nul

Video: Ny bærbar giver dig mulighed for nemt at se Raspberry Pi inde, og opgradering

Med denne form for konfiguration og de begrænsninger, det forekommer mig, at dette vil være mest interessant for uddannelses-eller industrielle installationer, hvor der er flere kunder, som skal være identisk konfigurerede.

Jeg finder denne slags ting helt fascinerende, så selvfølgelig måtte jeg sætte det op for mig selv og give det en chance.

For den server, jeg lige har brugt en af mine bærbare computere, en ASUS X540S. Installation Raspbian Strækning på, at det var ikke noget problem, da det bruger en lidt modificeret udgave af Debian installer ‘ en. Efter den base installationen er fuldført, sørg for at installere alle de nyeste opdateringer. Den PiServer software er inkluderet i base distribution, så du behøver ikke at gøre noget særligt for at forberede det.

For de kunder, den eneste forberedelse er nødvendig, er at aktivere network boot. Dette betyder, som nævnt ovenfor, kun Raspberry Pi 3clients er understøttet, da de er de eneste som er i stand til network boot.

Se også: Enterprise Ti lommeregner: TCO og ROI

For at aktivere network boot, skal kunden først køre Raspbian. Derefter skal du blot tilføje denne linje til slutningen af /boot/config.txt:

program_usb_boot_mode=1

Genstart Pi3, og kontroller, at kommandoen arbejdet:

$ vcgencmd otp_dump | grep 17:

17:3020000a

Når du har bekræftet den værdi, der vises her, kan du fjerne den linje, som du har føjet til slutningen af config.txt ovenstående.

Hvad denne konfiguration faktisk gør, er at tilføje USB og PXE (netværk) boot til Pi 3 boot sekvensen. De er tilføjet, efter den normale lokal disk (SD-kort) boot, så længe du har en bootbar microSD-kort, der er installeret, vil du ikke se nogen forskel. Så nu er du nødt til at lukke ned for kunden, og fjern microSD-kortet.

Med server og klienter forberedt. Den PiServer og klient(er) skal være tilsluttet det samme (kabel) til lokale netværk — trådløse netværk understøttes ikke. I praksis er denne regel betyder, at de alle er forbundet til den samme Ethernet-hub eller switch.

Du vil finde PiServer i PIXEL desktop menuer, under Præferencer. Du behøver ikke at være root for at køre det (hvilket jeg finder en smule overraskende).

intro.png

Første gang du kører PiServer, det starter med Indførelsen skærmen, er vist her. Serveren skal have adgang til internettet, fordi det kommer til at downloade klientsoftwaren, at det vil være nødvendigt. Hvad det betyder i praksis, er, at jeg havde det kablede netværk tilslutning af bærbar computer er sluttet til et Ethernet-hub, og wi-fi-forbindelse til mit hjemmenetværk.

Skærmen minder dig om de grundlæggende krav, som jeg nævnte ovenfor, plus én mere: kunderne skal have de samme tastaturlayout som server. Det er egentlig ikke et krav, fordi kunden vil starte og køre alligevel, men det kan være bedre for din fornuft, hvis den har samme tastaturlayout.

clients.png

Den næste PiServer skærmen, kan du tilføje klienter, som er baseret på en liste, som den bygger på de MAC-adresser på kunder, som beder for PXE-boot på det lokale netværk. Hvis du ikke har drevet op nogen kunder endnu, vil listen være tom, og du kan ikke gå videre, før der er mindst én kunde i listen.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en bestemt Pi 3 er på listen eller ej, blot power-cyklus det og se hvad der sker til listen. Det er lidt sjovt at se dem dukke op og forsvinde, dynamisk.

Hvis du af en eller anden årsag har alle systemer på netværket, som beder for PXE-boot, men som du ikke ønsker at styre med den PiServer, skal du blot fjerne markeringen af afkrydsningsfeltet ved siden af dem.

users.png

Når alle de kunder, du ønsker at konfigurere, der er synlige og valgt, skal du fortsætte til næste PiServer skærmen. Her kan du indtaste de brugernavne og adgangskoder. Husk, at dette er en fælles liste — hver klient vil bruge denne liste, og enhver bruger i denne liste vil være i stand til at logge ind på en klient, som administreres af dette PiServer.

Det er vigtigt at bemærke her, at den traditionelle ‘pi’ login-navn er ikke automatisk inkluderet i PiServer kunder, så hvis du ønsker det, er du nødt til at tilføje det her. Hvis du vælger at gøre det, så please, please, kan du ikke tilføje det med den traditionelle standard password. Vær?

Det er også vigtigt at vide, at root logger ind automatisk, der er defineret for de klienter, så du behøver ikke at tilføje, at her.

os.png

Efter indtastning af mindst et login-navn og password, skal du fortsætte til det næste skærmbillede, hvor du kan vælge, hvilket operativsystem de PiServer vil give til kunderne. Du vil se, at både Raspbian (PIXEL) og Raspbian Lite er opført, men i dette ‘første-run” – skærmen kan du kun vælge én af de to, og det vil blive givet til alle kunder. Må ikke bekymre dig, du kan ændre dette senere, således at forskellige kunder med at få forskellige operativsystemer, hvis du ønsker.

Operativsystemer til at blive leveret af PiServer nødt til at være forberedt og pakket på en speciel måde. Selvom den nederste del af dette vindue giver dig mulighed for at angive en lokal fil eller en URL-adresse, kan du ikke bare bruge et tidligere downloadet Raspbian (eller NOOBS) – billede, og du kan ikke bare indtaste en WEBADRESSE, der peger på et af standard billeder.

installing.png

Når du fortsætte til det næste skærmbillede PiServer vil først udføre det lokale netværk hjælpeprogram, konfiguration (LDAP, NFS, DHCP, og sådan), så det vil hente en hvilken Raspbian-version, du har valgt at installere.

Afhængigt af hvilken version du vælger, og hvor hurtig din internetforbindelse er, download kan tage alt fra fem minutter til en temmelig lang tid, så vær tålmodig. Den gode nyhed er, at dette er en engangs-download (for hver af de forskellige Raspbian version), så du vil ikke nødt til at sidde gennem det hver gang du starter PiServer.

finished.png

Når download er færdig, Færdig skærmen vil blive vist. Klik på Close, og den første-run vindue vil gå væk, og en normal PiServer vindue vil åbne.

Hvad første-run proces undlader at nævne er, at ved denne tid, din Pi 3 klienter, som du tændt et stykke tid siden, så de vil blive tilføjet til Kunden listen, har timet ud og er ikke længere forsøger at PXE boot. Så selvom det siger, at installationen lykkedes, er du nødt til at power-cyklus dine kunder, mere tid til at få dem til rent faktisk at starte op fra PiServer.

Hvis du har et godt Ethernet-hub med temmelig blinkende Lysdioder, der viser net-aktivitet, vil du være i stand til at se, hvad der sker, så de boot (eller forsøge at starte…). Om fem sekunder efter, at du tænder på klienten, Ethernet-link skulle komme op. Yderligere fem sekunder efter, at du bør se LYSDIODEN blinke, når klienten forsøger at PXE boot. Hvis det så fortsætter med at blinke, klienten er på vej op, og hvis du har et display, der er tilsluttet, skal du se klient boot sekvensen. Men hvis netværket, blinker LED ‘ en gang eller to gange og så bare stopper, og kunden stadig ikke starter op, der er en mere konfigurationsændring, at du er nødt til at gøre. Læse på.

settings.png

Nogen på det lokale netværk, som skal være ansvarlig for at tildele IP-adresser til klienter, når de boot. Som standard PiServer er konfigureret til at fungere som proxy, DHCP-server, hvilket betyder, at nogle andre-system på det lokale netværk, som er ansvarlig for tildeling af IP-adresser efter behov. Dette vil være typisk, hvis din PiServer og klienter, var blot en del af en større lab eller pædagogiske netværk, for eksempel.

Hvis det passer til din sag, når du derefter power-cyklus de kunder, som de vil starte, og verden er et vidunderligt sted! Men hvis du bruger et lokalt knudepunkt, som jeg er, og PiServer og dens kunder er den eneste ting, der er forbundet, så PiServer skal være konfigureret til at tildele IP-adresser til klienter, når de boot. Gå til Indstillinger – skærmen på PiServer, og vælg Fungere som en uafhængig DHCP-server, og klik derefter på Gem.

Når DHCP-konfiguration er korrekt, at klienter skal opstarte fra PiServer. Hurra! Men hvad, hvis du ikke ønsker alle kunder, til at køre de samme Raspbian billede?

software.png

Hvis du gerne vil have begge versioner af Raspbian (PIXEL-og Lite) til rådighed, kan du gå til PiServer Software skærmen, og tilføje en, som du ikke vælge, i det første løb. Den vil så blive hentet og føjet til listen over tilgængelige printere. Den PiServer blog-indlæg omtaler, at mens Raspbian er det eneste operativsystem til rådighed lige nu, er de håber på, at andre vil blive tilføjet i fremtiden.

clientconfig.png

Efter at have tilføjet de øvrige Raspbian-distributionen, kan du gå til PiServer Kunder vindue og ændre, hvad klienten(s), du ønsker at bruge det. Der er en anden meget flot tryk her, du kan tilføje en beskrivelse til hver kunde. Der er helt sikkert beats med at prøve at huske, hvad er der af MAC-adresser!

Endelig vil jeg gerne lige tilføje et par tekniske noter og kommentarer om ting, jeg har bemærket, mens få PiServer installeret og kører. Gennemførelsen af PiServer funktionalitet, er faktisk kun en meget klog brug af nogle af de eksisterende kapaciteter og forståelse, som kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din PiServer setup.

Klientens root-filsystem er en NFS-mount af /var/lib/piserver/os/[navn] fra PiServer. Dette betyder, at hver klient får den samme rod-filsystem, og dermed den samme konfiguration. Dette er grunden til, at blog-indlæg siger, at de kunder, skal have de samme tastaturlayout, som serveren — men i virkeligheden er, at er ikke sandt. Hvis du redigerer tastaturet konfigurationsfil i PiServer hierarki (/var/lib/piserver/os/[navn]/etc/default/keyboard) du kan indstille den til et andet layout — men selvfølgelig er alle kunder opstart fra, at billedet vil derefter få det nye layout.

Den brugeres hjemmemappe på enhver kunde er en NFS-mount af /home/[user] fra PiServer. Dette betyder, at en bruger kan logge ind på en klient, og vil stadig få den samme home directory, og at indholdet af mappen / home, vil blive bevaret på tværs af genstarter af kunden.

Fordi kunden filsystemer er NFS-monteres af dele af PiServer filsystem, mængden af diskplads til rådighed for de kunder, der er i virkeligheden det beløb, der er tilgængelige på PiServer. Så, når du installerer PiServer system, sørg for at du giver det masser af diskplads. I det mindste vil du få brug for plads nok til operativsystemet billeder (cirka 4 GB for Raspbian med PIXEL, og omkring 1 gb til Raspbian Lite), men at det kun bliver du til det punkt, hvor du kan starte klienter. Du kan derefter nødt til at sørge for, at PiServer /hjem har nok plads til alle de kunder, brugere og deres filer.

Brugerens konti, der er oprettet gennem PiServer utility er ikke medlemmer af gruppen sudo, så de ikke har root-adgang. Puha.

Dynamisk konfiguration af enheder er ikke bevaret på tværs af klient genstarter. Det særlige tilfælde, hvor dette fik mig var min Bluetooth-tastatur og mus, men det er også kommer til at være sandt ting som netværksprintere.

Læs: Ti i den virkelige verden: top Fem use cases

Yderligere hardware, som kræver særlig konfiguration og support fra operativsystemet, der ikke vil arbejde på klient-systemer. Jeg løb ind i problemet med Element14 Pi Desktop Sag, der omfatter en Magt/Ur-modulet. Støtte for dette modul kræver yderligere software at blive installeret i operativsystemet, og det er ikke inkluderet i klienten med opstartsaftrykket.

Jeg tvivler på, at det ville være meget af et problem i et pædagogisk miljø, hvor kunderne er tilbøjelige til at være temmelig grundlæggende. Men jeg kan forestille mig, at i et industrielt anlæg, hvor kunderne kan have ting, som scannere, badge læsere eller andre enheder er tilsluttet, kan det være et problem.

Så, det er det for nu. Min PiServer er oppe og køre, og jeg har to Pi 3 klienter at starte op fra det. Én støvler Raspbian PIXEL og andre støvler Raspbian Lite. Meget cool.

Relaterede dækning

Raspberry Pi: Tilføjelse af et SSD-drev til Pi-Desktop-kit

Pi-Desktop-Kit add-on board omfatter en forbindelse til et mSATA SSD-drev. Jeg kommer til at kigge på at tilføje en, og bruger den til simpel disk storage-udvidelse og opstart af Raspberry Pi.

Kali Linux 2017.3 hands-on: Det bedste alternativ til Raspbian til din Raspberry Pi

Den seneste udgave af denne fremragende sikkerhed, forensic, og penetration test Linux-distributionen er alt, hvad jeg har kommet til at forvente fra software og meget mere, med både PC (32 og 64 bit) og Raspberry Pi billeder.

Raspberry Pi supercomputer: Los Alamos til brug 10.000 små bestyrelser til at teste software

Los Alamos National Lab finder sin besvarelse til ‘exascale’ udvikling af software i den lille Raspberry Pi.

Raspberry Pi laptop lader børn komme ind i deres computer (CNET)

Pi-top laptop har en glidende tastatur og løber fra Raspberry Pi.

Raspberry Pi rival: Android-venligt, 4K-stand Asus Pille Bestyrelsen får opgradering (TechRepublic)

Den nye Asus Pille Bestyrelsen S er stort set det samme i spec til den oprindelige bord, men tilføjer, 16 gb eMMC hukommelse, som Asus lover, at vi vil øge ydeevnen.

Relaterede Emner:

Hardware

Open Source

Virksomhedens Software

Udvikler

Cloud

0