ICO böter spam-glad företag £600,000

0
28

Noll

UK Information Commissioner ‘ s Office (ICO) har dömt fyra företag för spam sina kunder med oönskade texter och samtal.

På torsdag, den data som vakthund sade att Barrington Fordringar Begränsad, Newday Begränsad, Goody Marknaden UK Limited, och TFLI Begränsad lyckats generera hundratals klagomål från konsumenter översvämmas av spam.

Störande marknadsföring har kostat dem, men som de måste sammantaget betala böter på £600 000 kr till sin verksamhet.

Port Talbot-baserade Barrington Fordringar Limited är ansvarig för över 15 miljoner automatiska samtal och kunde inte bevisa att företaget hade fått medgivande från varje person att kontakta dem — och som ett resultat, har fått böta £250 000 kronor.

Newday Begränsat, baserat i London, har fått böta £230.000 på för att skicka över 44 miljoner oönskad e-post att främja sina finansiella produkter. En utredning fann att Newday används för andra företag att skicka dessa e-postmeddelanden till personer som hade anmält sig till de företag men hade inte kontrollerat för ett godkännande.

Goody Marknaden UK Limited, en försäkring jämförelse webbplats från Liverpool, måste punga ut med 40 000 pund för att skicka 111,367 spam texter till konsumenter. En data mäklare köpt konsumenternas data från ett annat företag för deras räkning.

ICO har även beställt fast att stoppa olaglig marknadsföring omedelbart eller inför domstol.

Macclesfield-baserade TFLI Begränsad har fått böta £80.000 kr för att skicka åtminstone till 1,19 miljoner spam texter för att främja en webbplats som erbjuder lån. 793 personer klagade på kommunikation, vilket var möjligt genom användning av personliga uppgifter från andra företag.

Spam och oönskad marknadsföring i sådana volymer är ogillat av byrån, och som vart och ett av dessa företag inte säkra avtal för varje mottagare att bli kontaktade av dem, de har brutit mot svensk lag.

Se även: Carphone Warehouse böta £400,000 över 2015 dataintrång

“Företag kan inte komma undan med att inte följa de regler som syftar till att skydda människor från irritation och ibland ångest störande samtal, e-post och texter sak, säger Andy Curry, ICO Verkställighet Group Manager. “Jag vill uppmana alla som besväras av störande marknadsföring för att rapportera det till oss. Rapporterna hjälper oss att vidta åtgärder mot företag som vi har böter i dag, att sätta stopp för de problem de orsakar.”

Tidigare denna vecka, ICO böter Carphone Warehouse £400,000 för att inte tillräckligt för att skydda konsumenten information, vilket ledde till ett dataintrång 2015 som utsätts uppgifter som hör till över tre miljoner kunder och tusentals anställda.

Den fina är en av de största utfärdas av ICO i byråns historia.

Tidigare och relaterade täckning

Zero-day sårbarheter kapa full Dell EMC Data Protection Suite Låt oss Kryptera inaktiverar TLS-SNI-01 validering CoffeeMiner kapar offentliga Wi-Fi-användarnas webbläsning till min cryptocurrency

Relaterade Ämnen:

Säkerhet-TV

Hantering Av Data

CXO

Datacenter

0