FitBit-nisation av VR och framtiden för ungdomsidrotten

0
22

Noll

strivr.jpg

Känsla Arena, en VR-utbildning-baserade företaget i tjeckien, vill ge ditt barn den perfekta slap shot.

Starten, som har en monter på årets CES, är att lansera vad man kallar “den första verkligt interaktiv VR-plattform där du kan träna, mäta och analysera idrottsprestationer.” Så inleder FitBit-nisation av VR.

Virtual reality-träning är att bli standard i ligor som NFL och i toppen college program. Företag som Eon Sport VR och STRIVR hjälper proffsen i kompetens positioner, såsom i sverige och quarterbacks, arbeta sig igenom spelet scenarier i en säker, ingen kontakt miljöer.

Förutom att erbjuda engagerande upplevelser som känns verkliga, plattformarna är början för att mäta bioindicators som andning och puls för att finjustera prestanda.

Omvandlingen kan vara djupa. Införandet av filmer atletisk träning i mitten av förra århundradet har ändrats på det sätt lag beredd på motståndare och inlett en ny era av biomekaniska forskning.

Nu även fotboll och basket team i rec ligor översyn spelet film för att förbättra prestanda och förbereda sig för spel.

Ungefär som början av video capture-teknik, VR utbildning är fortfarande för dyra för alla, men det bästa-finansierade program. Professionella team punga ut $100 000 eller mer för egna plattformar.

Känsla Arena hoppas kunna ändra på det. “Om du har en ambitiös och hängiven barnet hemma eller driver du ett gym eller träning center, vår plattform kommer [ge] allt du behöver träna din favorit sport utan att vara på isen, i en baseball diamond, eller ducka tacklingar på en riktig fotbollsplan, förklarar Bob Tetiva, grundare och VD för Känsla Arena. “Du kommer att utbilda på ett virtuellt fält i stället.”

Hans företagets VR-lösning kommer att kosta mellan $200 och $2 000 per månad, beroende på antal användare, antal moduler, och olika övningar ingår. Medan det är ju inte precis billiga, det är en kostnad som många ungdomar sport program, som är mycket konkurrenskraftiga, men under allt större press att begränsa onödig kontakt scenarier, kommer sannolikt att överväga.

Känsla Arena skapat en hockey-utbildning speciellt för CES. Om du är i Vegas, förbi deras monter i Eureka Park Marknadsplats för en cool hands-on ser på framtiden av traning.

Relaterade Ämnen:

CES

Innovation

Artificiell Intelligens

Utvecklare

Tech-Industrin

0