Facebook News Feed förändringar: En titt på de sannolika konsekvenserna

0
25

Noll

f8-facebook-mark-zuckerberg-0094.jpg
Bild: James Martin/CNET

Facebook håller på att genomföra en större översyn av vilket innehåll det visar att två miljarder användare, visar färre artiklar från företag och förlag och mer från vänner och familj.

Facebook är chef för nyheter Adam Mosseri sagt att förändringar till News Feed – den oändliga bläddra inlägg där de flesta Facebook-användare spenderar sin tid – skulle införas under de närmaste månaderna.

Han sade att eftersom utrymme i nyhetsflödet är begränsad, visar mer inlägg från vänner och familj kommer att innebära visar mindre innehåll som videoklipp och andra inlägg från förlag eller företag.

Han varnade: “När vi gör dessa uppdateringar, sidor kan se deras räckvidd, video titta på tid och remiss trafiken minska. Effekterna kommer att variera från sida till sida, som drivs av faktorer, inklusive vilken typ av innehåll som de producerar och hur människor interagerar med det. Sidor att göra inlägg om att människor i allmänhet inte reagera eller kommentera kan se de största minskningarna i distribution. Sidor vars inlägg snabbt samtal mellan vänner kommer att se mindre av en effekt.”

Facebook är sannolikt att försöka ta itu med ett par av utmaningarna med detta drag. VD Mark Zuckerberg sade i en relaterad Facebook inlägg som sin egen forskning visar på att använda sociala medier för att få kontakt med människor de bryr sig om kan vara bra för användarens välbefinnande genom att göra dem att känna sig mer samman och mindre ensam, och som korrelerar med långsiktiga åtgärder av lycka och hälsa.

“Å andra sidan, att passivt läsa artiklar eller tittar på videoklipp-även om de är underhållande eller informativa-kan inte vara så bra,” sade han.

“Nu vill jag vara tydlig: genom att göra dessa förändringar, jag förväntar mig att den tid människor spenderar på Facebook och ett visst mått av engagemang kommer att gå ner. Men jag förväntar mig också att den tid du tillbringar på Facebook kommer att bli mer värdefulla. Och om vi gör rätt sak, jag tror att det kommer att vara bra för vårt samhälle och vår verksamhet på lång sikt också”, tillade han.

Facebook har också inför betydande kritik för hur ofta falska nyheter kan spridas med hjälp av sin plattform, och medan Facebook sagt att det kommer att visa innehåll som skapar samtal, det tyder på att denna typ av innehåll är också på väg ut: “med Hjälp av “engagemang-bete” för att sporra folk till att kommentera inlägg är inte en meningsfull interaktion, och vi kommer att fortsätta att sänka dessa inlägg i nyhetsflödet” Mosseri sagt.

Facebook sade den planerade uppdateringen är inte den samma som de senaste tester där alla Sidans innehåll har flyttats till Utforska Foder. Som test, som flyttade alla utgivare innehållet i sex länder för att “Utforska Feed”, hade “en förödande effekt på engagemang” för utgivare enligt The Guardian. Sida inlägg kommer fortfarande att visas i nyhetsflödet, men det kan vara färre av dem,” sa Facebook.

Men det är inte klart hur förändringarna kommer att påverka en annan kostnad som ofta riktas på Facebook – att det skapar ett “filter bubble”, där användarna bara se innehåll eller synpunkter att dela med sig av sina egna åsikter, som kritikerna varnar för är att hjälpa till att ytterligare polarisera attityder i synnerhet till politik.

Hur Facebook förändringar vad dess användare kommer att se att saker och ting helt enkelt på grund av omfattningen av den stora publiken: för många av dem är Facebook News Feed är deras första kontakt inte bara med vänner, men också med nyheter och varumärken. För många av dessa användare, är Facebook ganska mycket är internet. Men många varumärken och förläggare har vuxit till att förlita sig på sociala medier-jätten för marknadsföring.

För Facebook, förändringar verkar vara att säkerställa dess långsiktiga affärsmodell, det spelar ingen vill att användarna vänder sig bort för att passivt konsumera innehåll är inte längre att göra dem glada. Och samtidigt som nyheten kan köra konversationer är det inte alltid kommer att få dig att må bra. Facebook har till balans och se till att det är tillräckligt intressant som händer i nyhetsflödet för att hålla användare som checkar in (vilket är varför det uppmuntras utgivare som i sin News Feed (i första hand) utan deprimerande dem.

Facebook verkar vara att satsa på att det kommer att hålla användarna glada längre, genom att fokusera mer på familj och vänner och mindre på omvärlden.

Men Facebook tillkännagivande kastar upp ett antal frågor.

Kommer Facebook kommer upp med ett sätt att hjälpa och uppmuntra människor till inlägget? Inte alla gillar att skriva ett inlägg om sig själva, utan alla som nyheter och varumärke innehåll med nyhets-feeds kan få ett mycket lugnare.

Vad kommer att Facebook nu tycker är värt att dela nyheter från en synvinkel? Kommer det att markera må-bra-innehåll över komplicerade djup journalistik? Gör känslomässig reaktion nu konkurrera ut fakta och siffror? Som Professor Charlie Beckett i LSE sätter det i ett klarsynt inlägg “övergripande den stora bilden är att journalistik är att de-som prioriteras i förmån för fluffigare saker.”

I det förflutna mycket har gjorts av möjligheten av sociala medier för att engagera människor med de bredare världen och med politik (om än med nackdelar för uppkomsten av staten sponsrade desinformation) . Kommer dessa förändringar att göra Facebook till en lugnare och mer inåtvänd erfarenhet? Om så är fallet, vad betyder det för politiskt engagemang när det finns en dominerande källan till nyheter för så många i sin publik? Gör Facebook nu vill att vi alla ser världen genom rose-tonade glasögon?

Vad betyder det för märken? Insikten att sidorna kommer att se nå, videoströmmar och länktrafik minskning kommer att slå skräck i hjärtat på många marknadsföring chefer. De förändringar som visar risken för att lita på någon innebär att man kan samarbeta med dina kunder. För många kommer det att vara dags att sprida nätet bredare och leta efter mer långvarig sätt att bygga relationer med potentiella kunder.

Och det sätt som varumärken berätta sin historia på Facebook kan behöva ändra. Om Facebook kommer att prioritera att må bra, personlig och lokal, för att sedan göra sin marknadsföring på det sättet kan ingratiate dem med algoritmen. “Det offentliga innehållet du ser mer kommer att hållas till samma standard — det bör uppmuntra samspelet mellan människor,” sade Zuckerberg: s förklaring av de förändringar: att räkna ut hur man gör det kommer att bli en stor utmaning för marknadsföring.

För varumärken att lita på Facebook för att skapa intresse, livet är på väg att få ett mycket svårare och de kommer att behöva arbeta en hel del, mycket svårare att motivera sin plats i nyhetsflödet. Dock, med mindre buller från andra märken att hitta nyckeln till att låsa upp intresset för de Facebook-användare har precis fått en mycket mer värdefull.

Relaterade Ämnen:

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud

0