Facebook ‘ s News Feed veranderingen: Een blik op de waarschijnlijke gevolgen

0
27

Nul

f8-facebook-mark-zuckerberg-0094.jpg
Afbeelding: James Martin/CNET

Facebook is bezig met een grote opknapbeurt van welke inhoud deze geeft aan haar twee miljard gebruikers, tonen minder artikelen van bedrijven en uitgevers en meer van vrienden en familie.

Facebook is hoofd van het nieuws Adam Mosseri zei dat veranderingen in de News Feed – de eindeloze scrollen van de posts waar de meeste Facebook-gebruikers hun tijd doorbrengen, zou worden ingevoerd in de komende paar maanden.

Hij zei dat omdat de ruimte in de News Feed is beperkt, door het weergeven van meer berichten van vrienden en familie zal betekenen tonen minder inhoud, zoals video ‘ s en andere berichten van uitgevers of bedrijven.

Hij waarschuwde: “Als we deze updates pagina’ s kunnen zien met hun bereiken, video kijken tijd en referral verkeer te verlagen. De impact varieert van pagina tot pagina, gedreven door factoren zoals het type content dat ze produceren en hoe mensen ermee omgaan. Pagina ‘ s het maken van berichten dat mensen over het algemeen niet om te reageren of commentaar op kon zien dat de grootste dalingen in de distributie. Pagina ‘ s waarvan de berichten altijd prompt gesprekken tussen vrienden zien minder effect.”

Facebook is waarschijnlijk het proberen aan te pakken een paar van de uitdagingen die met deze beweging. CEO Mark Zuckerberg zei in een verwante Facebook post dat haar eigen onderzoek blijkt dat het gebruik van sociale media om te verbinden met mensen die ze de zorg over goed kan zijn voor een gebruiker welzijn, waardoor ze zich meer verbonden voelen en minder eenzaam, en dat correleert met de lange termijn maatregelen van geluk en gezondheid.

“Aan de andere kant, passief lezen van artikelen of het bekijken van video’ s, zelfs als ze het leuk of informatief — misschien niet zo goed,” zei hij.

“Nu, ik wil duidelijk zijn: door het maken van deze veranderingen, ik verwacht dat de tijd die mensen doorbrengen op Facebook en een aantal maatregelen van betrokkenheid zal gaan. Maar ik verwacht ook dat de tijd die je doorbrengt op Facebook wordt meer waard. En als we het goede doen, ik geloof dat het goed zal zijn voor onze gemeenschap en onze business op de lange termijn,” voegde hij eraan toe.

Facebook heeft ook aanzienlijke problemen met kritiek op hoe grote schaal vervalst nieuws kan worden verspreid met behulp van het platform, terwijl Facebook zei dat het de inhoud die wordt gegenereerd gesprek, het suggereert dat deze soort van inhoud die is ook op de weg naar buiten: “met Behulp van “engagement-aas” te prikkelen mensen in zijn commentaar op berichten is niet een zinvolle interactie, en we zullen doorgaan met het verlagen van deze berichten in het Nieuws-Feed,” Mosseri zei.

Facebook zei dat de geplande update is niet hetzelfde als de recente tests waar alle inhoud van een Pagina is verplaatst naar de Explore-Feed. Op die test, die verplaatst alle uitgever content in zes landen, om de “Verkennen Feed”, had een “verwoestend effect op betrokkenheid” voor uitgevers volgens De Guardian. Pagina-berichten nog steeds weergegeven in de News Feed, al kunnen er minder van hen,” zei Facebook.

Echter, het is niet duidelijk hoe de veranderingen invloed hebben op andere kosten vaak kritiek op de Facebook – die het creëert een ‘filter bubble’, waar gebruikers zien alleen de content of reacties delen hun eigen gezichtspunt, waarbij critici waarschuwen helpt om verder te polariseren attitudes in het bijzonder in de richting van de politiek.

Hoe Facebook verandert wat de gebruikers zien-zaken, gewoon omdat de omvang van dat grote publiek: voor velen van hen Facebook ‘ s News Feed is hun eerste punt van het contact niet alleen met vrienden, maar ook met nieuws en merken. Voor veel van deze gebruikers, Facebook vrij veel aan het internet. Maar veel merken en uitgevers zijn gegroeid beroep te doen op de social media gigant voor promotie.

Voor Facebook, de wijzigingen lijken te zijn over het beveiligen van zijn lange termijn business model; het maakt niet wilt dat gebruikers weg te draaien omdat passief consumeren van content is niet langer het maakt hen gelukkig. En terwijl het nieuws zou rijden gesprekken is het niet altijd te gaan om je goed te voelen. Facebook heeft in evenwicht ervoor te zorgen dat er genoeg interessante happening in de News Feed op de hoogte blijven van gebruikers controleren in (dat is waarom het aangemoedigd uitgevers in de News Feed-in de eerste plaats) zonder deprimerend.

Facebook lijkt te wedden dat het zal blijven gebruikers tevreden te stellen langer door zich meer te richten op familie en vrienden en minder op de buitenwereld.

Maar Facebook ‘ s aankondiging werpt een aantal vragen op.

Zal Facebook komen met manieren om te helpen of aanmoedigen van mensen om te posten? Niet iedereen graag plaatsen over zichzelf, dus zonder al dat nieuws en merk van de inhoud nieuws feeds kunnen krijgen het een stuk rustiger.

Wat Facebook nu overwegen waard delen van een nieuws? Zal het hoogtepunt feel-good gehalte van meer dan ingewikkeld diep journalistiek? Emotionele reactie nu te overtreffen feiten en cijfers? Als Professor Charlie Beckett van de LSE zet het in een opmerkelijke post “totale the big picture is dat de journalistiek wordt de voorrang ten gunste van de zachtere dingen.”

In het verleden is al veel gemaakt van de mogelijkheden van sociale media om te gaan mensen met de bredere wereld en de politiek (zij het met de nadelen van het ontstaan van de staat gesponsorde desinformatie) . Zullen deze wijzigingen is Facebook een stiller en meer in zichzelf gekeerde ervaring? Als dat zo is, wat betekent dat voor politieke betrokkenheid het is een dominante bron van nieuws voor zo velen in het publiek? Heeft Facebook nu willen ons naar de wereld te kijken door een roze gekleurde bril?

Wat betekent dit voor merken? De toelating die pagina ‘ s zien te bereiken, video streams en referral traffic daling strike horror in de harten van vele marketing chiefs. De veranderingen tonen het risico van het vertrouwen op de middelen van de dialoog met uw klanten. Voor vele is het tijd om te verspreiden op het net en bredere kijk voor meer langdurige manieren van het opbouwen van relaties met (potentiële) klanten.

En de manier waarop merken hun verhaal vertellen op Facebook kan hebben om te veranderen. Als Facebook zal prioriteit geven aan een goed gevoel, persoonlijk en lokaal, dan is het herbouwen van hun marketing op die manier kan ingratiate ze met het algoritme. “Het publiek de inhoud zie je meer zal worden aangehouden tot de standaard — moet stimuleren van betekenisvolle interacties tussen mensen,” zei Zuckerberg de uitleg van de veranderingen: uitzoeken hoe dat gaat een grote uitdaging voor marketing.

Voor merken die een beroep doen op Facebook om interesse te wekken, het leven wordt een stuk moeilijker en zullen ze moeten veel werken, veel moeilijker te rechtvaardigen hun plaats in de news feed. Echter, met minder ruis van andere merken met het vinden van de sleutel tot het openen van het belang van die Facebook-gebruikers gewoon een stuk meer waard.

Verwante Onderwerpen:

CXO

Digitale Transformatie

Tech Industrie

Smart Cities

Cloud

0