ASIC godkänner sju crowdsourcad finansiering för “grindvakter”

0
20

Noll

Den Australiska Värdepapper och Investeringar Kommissionen (ASIC) har gett ut den första omgången av Australian Financial Services (AFS) licens tillstånd, så att sju företag att fungera som mellanhänder kunna ge en crowdsourcad finansiering (GSR).

Infördes i November 2016, GSR-systemet trädde i kraft den 29 September 2017. Under de Företag Ändringsförslag (Crowd-Sourcade Finansiering) Act 2017, onoterade publika bolag med mindre än AU$25 miljoner i tillgångar och årliga intäkter kan göra erbjudanden av aktier till icke-professionella investerare genom en mellanhand: s plattform med hjälp av en GSR erbjudandehandling som innehåller en lägre nivå av utlämnande jämfört med ett prospekt.

Med bidrag av dessa nya tillstånd, stödberättigande offentliga företag kan använda GSR-regimen att anskaffa kapital initialt via online-plattformar som är av Stor Start, Billfolda, Birchal Finansiella Tjänster, Equitise, Globala anslag Partner, IQX investeringstjänster, och På Marknaden Bookbuilds, med fler företag att läggas till listan i framtiden.

“ASIC har varit att bedöma ansökningar som en prioriterad fråga, som lämpar sig mellanhänder som behövs för att vara licensierad innan fundraising under den nya regimen skulle börja,” ASIC-kommissionär John Pris sade i ett uttalande på torsdagen. “Mellanhänder har en viktig roll som gatekeeper kommer att vara nyckeln till att skapa och bibehålla investerarnas förtroende i crowd-sourcade fundraising.”

Enligt företagets regulator, GSR-regimen är utformad för att ge nystartade företag och små och medelstora företag med ett nytt sätt att få tillgång till kapital för att utvecklas och växa.

GSR-erbjudanden är föremål för färre regulatoriska krav än andra former av offentliga insamlingar.

Läs också: Australian nystartade företag uppmanas att se till Asien i spåren av Trump

I det nya systemet är berättigade företag kan höja upp till AU$5 miljoner kronor under en 12-månaders period, där den tidigare lagstiftningen begränsade omfattningen av equity crowdfunding till grossist eller sofistikerade investerare som tjänar minst AU$250,000 per år eller har AU$2,5 miljoner i tillgångar. Icke-professionella investerare kommer också att kunna investera upp till sek 10 000 per företag per år när de har slutfört föreskriven risk bekräftelse, och kommer att ha en fem-dagars ångerfrist.

Mellanhänder måste se till att de ger en ansökan anläggning på deras plattform som gör det möjligt för människor att göra applikationer i svar på öppna CSF erbjuder; föreskrivna kontroller av identitet som erbjuder företag och dess behörighet enligt den nya GSR-regimen, samt information om bolagets styrelse, även om de har “medvetet använt sig av vilseledande eller bedrägligt beteende”, och det finns lämpliga arrangemang för hantering av intressekonflikter, enligt ASIC ‘ s guide [PDF] för GSR mellanhänder som fokuserar mycket på att upprätthålla investerarnas förtroende.

Dessutom, guide rekommenderar att viktig information såsom föreskriven allmän risk varning publiceras en framträdande plats och är lätt tillgänglig på crowdfunding-plattformen, och CSF erbjuder är stängt eller tillfälligt när det är lämpligt att, såsom när erbjudandet fulltecknas.

Ett meddelande anläggning måste också vara tillgängliga för investerare att kommunicera i förhållande till CSF erbjuda och göra förfrågningar av att erbjuda företag och CSF mellanhand. Medan kommunikation anläggning behöver inte vara öppen för allmänheten, det behöver övervakas och kvalitetskontrollerad, ASIC: s tillsyn guide för mellanhänder staterna.

Att anskaffa kapital via CSF, onoterade publika bolag måste gå in i en värd arrangemang med en licensierad CSF mellanhand, förbereda en CSF-erbjudandehandling, tillstånd som krävs för GSR erbjudandehandling som från alla ledamöter i bolagets styrelse, publicera GSR erbjudandehandling på mellanhand: s plattform, nära erbjudandet så snart som möjligt, förklara att erbjuda kompletta, och emission av aktier till icke-professionella investerare, enligt ASIC: s tillsyn guide [PDF] för offentliga företag, som publicerades före programmet go-live i September.

Innovation och Vetenskap, Australien (ISA), tidigare i veckan visade att AU$800 miljoner skulle investeras i lokala företag med Venture Capital Limited Partnerships (VCLPs) under 2016-17 räkenskapsåret, med det totala antalet investerat uppdaterad tippa AU$5,1 miljarder.

Allokerat kapital, det belopp som investerare har enats om att bidra till ett partnerskap, ökat med AU$600 miljoner till sek 6,9 miljarder i 2016-17, som ISA säger var den högsta nivån av utfäst kapital i VCLPs någonsin.

Den VCLP och Tidigt Stadium Venture Capital Limited Partnership (ESVCLP) program är utformade för att stimulera den Australiska venture capital-sektorn genom att locka både inhemska och utländska investeringar i Australian VC marknader.

Den ESVCLPs programmet ger skattelättnader för både Australiska och utländska medborgare att investera i fonder som är registrerade i programmet, förklarar den årliga rapporten [PDF] från oberoende organ med uppgift att forska, planering, och ge råd till regeringen om att all vetenskap, forskning och innovation frågor.

Sedan starten, AU$437.6 miljoner har investerats av ESVCLPs i Australiska företag, med AU$194 miljoner kronor investeras under 2016-17 period.

TIDIGARE OCH RELATERADE TÄCKNING

AU$800 mkr investerats i Aussie startups av VC partnerskap i 2016-17

Den 2016-17 årsredovisning från Innovation och Vetenskap Australien har visat på AU$800 miljoner har investerats av riskkapital Begränsat Partnerskap i lokala företag och startups.

Investeringar i Australian startups når $230 mkr under Q2 2017: KPMG

Investeringarna i Australiska företag som förväntas fortsätta växa, efter mer än AU$1 miljarder euro togs upp av VC-fonder i 2016-17 budgetåret.

Små och medelstora företag tilldelas AU$37,5 mkr i statliga kontrakt på 12 månader

Den federala regeringen sa att det har tilldelats små och medelstora företag i 75 procent av AU$50 miljoner i teknik kontrakt via den Digitala Marknaden.

ASIC väger in på första myntet erbjudanden

Australien företagets vakthund har uppmanat de inblandade i första myntet erbjudanden att fela på sidan av försiktighet för att säkerställa att de följer landets lagar.

ASIC för att bilda chief data office för data strategi rollout

Den Australiska Värdepapper och Investeringar Kommissionens nya uppgifter strategi kommer att se regulatorn övergången till en mer ” data-driven organisation som är angelägen om att utforska teknik som blockchain, det har sagt.

Relaterade Ämnen:

Australien

Tech-Industrin

Innovation

CXO

Regeringen

Smarta Städer

0