Qualcomm presenterar Snapdragon 845 med bättre bilder, AI bearbetning

0
21

Noll

qualcomm-snapdragon-845-unveil.png
Jessica Dolcourt/CNET

Qualcomm på onsdagen meddelade Snapdragon 845, nästa generations mobila processor på väg till 2018 high-end flaggskepp smartphones.

Nya funktioner, inklusive 4K HDR-videoinspelning, bättre batteritid och bättre AI bearbetning avslöjades av Qualcomm på sin andra årliga tech-toppmötet i Hawaii.

Qualcomm avslöjat Snapdragon 845 består av Snapdragon X20 LTE-modem, Wi-Fi, Hexagon 685 DSP, Aqstic Ljud, Adreno 630 GPU, Spectra 280 bild signalbehandling, Kryo 385 CPU, maskinvarubaserad säkerhet och minne. Detta kommer att leda till 30 procent snabbare grafik, 30 procent bättre effektivitet, och 2,5 x snabbare display genomströmning, jämfört med Snapdragon 835, sade Qualcomm.

dqysfwnvqaah6vr.jpg
(Bild: Shara Tibken / CNET)

Hexagon 685 DSP kommer att tillåta en snabbare maskin lärande och AI funktioner, och är ihopkopplade med Aqstic Ljud för att få ett bättre erkännande av att vakna ord som “Ok, Google.”

Samsung, Google och LG används Qualcomms Snapdragon 835 chip i och med 2017 för att driva deras flaggskepp, och det är troligt att de stora aktörerna kommer att följa efter nästa år. Samsung Galaxy S9 har ryktats har den nya chipset från Qualcomm.

Snapdragon 845 kamera funktioner inkluderar Ultra HD Premium Video Capture, djupt porträtt, multi-frame-brusreducering, 30 procent effektminskning för video, djup baserat ansiktsigenkänning, snabbare bildstabilisering, selektiv motion capture, och mer. Spectra ISP lägger inbyggt stöd för iris-skanning, även om du bär solglasögon.

Machine learning på Snapdragon 845 kommer att tillåta användare att ta bokeh bilder med bara en kamera, snarare än att använda två kameror som finns på smartphones som iPhone X. Qualcomm sade vid sitt händelse av att AI-mjukvara, hårdvara och tjänster kommer att uppgå till $160 miljarder i totala intäkter år 2025.

En octa-core chip byggda på Samsungs 10mn process, sade Qualcomm Snapdragon 845 kommer att vara i enheter med start i början av 2018. Kina smartphone-jätten Xiaomi har redan bekräftats som en partner för sitt nya Mi 7 luren. Inga andra detaljer kring utgivningen var delade.

“Xiaomi är fast beslutna att göra enheter som kombinerar banbrytande innovationer i teknik och vacker design, samtidigt som trotsar pris förväntningar, och vi har valt Snapdragon 845 för att driva vår nästa flaggskepp smartphone,” Lei Jun, grundare och VD av Xiaomi, sade i ett uttalande.

Vi är benägna att höra mer om Snapdragon 845 och partner Oem på CES i januari 2018.

Relaterade Ämnen:

Nätverk

Smartphones

Mobila OS

Säkerhet

Hårdvara

Recensioner

0