ProtonMail Bridge: kryptert e-post for Outlook, Thunderbird og andre e-postklienter

0
28

ProtonMail Bridge er en ny desktop program for Windows, Mac og Linux-enheter som integreres ProtonMail e-postkontoer i e-postklienter, for eksempel Thunderbird, Outlook eller Apple Mail.

Vi gjennomgått ProtonMail to ganger i de siste årene. Først i 2014 da tjenesten ble annonsert, og så er det bare en måned siden, da vi publiserte vår komme i gang guide.

ProtonMail var tilgjengelig som en web-basert versjon og i form av apper bare tilbake da. Mens du kan laste ned tastene for å integrere dem i andre programmer, det var ikke et behagelig alternativ.

ProtonMail Bridge endringer. Den gratis programvaren bro og gjør ProtonMail tilgjengelig i desktop e-post programmer. Den viktigste fordelen med denne tilnærmingen er at programmet sørger for samme nivå av sikkerhet — ende-til-ende-kryptering og null-tilgang kryptering — at ProtonMail tilbyr.

Merk: Bridge er kun tilgjengelig for betalende kunder, og ikke til gratis brukere av ProtonMail.

Den ProtonMail Bridge-programmet “sitter” mellom e-postklienten og ProtonMail servere. Det fungerer som en proxy-hvis du vil at krefter kryptering og dekryptering av innhold. E-post-klient kommuniserer via IMAP og SMTP-med Brua, som i sin tur krypterer eller dekrypterer ProtonMail meldinger.

Dette betyr at du kan samhandle med ProtonMail e-post som du ville gjort med andre e-poster fra andre leverandører. Gode nyheten er at dette betyr at du kan kjøre søk på tvers av alle e-poster eller en del av dem, og trenger ikke å endre konfigurasjon av e-postklienten på noen måte.

I en sak fra en sikkerhet og personvern synspunkt er at e-post blir ikke lagret i kryptert form i e-postklienten. Dette betyr at de kan nås av alle som har lokal tilgang til enheten, og programmer som kan dumpe data fra det så godt.

ProtonMail planer om å frigi kildekoden for Brua programmet etter teknisk dokumentasjon av koden er gjort.

Sette opp ProtonMail Bridge

protonmail bridge

Den første tingen som du trenger å gjøre er å installere Bridge-programmet på enheten. Dette er en grei prosess; den eneste muligheten du får til å endre mappen som programmet er installert på, og velg om du vil installasjonsprogrammet til å opprette snarveier til programmer på systemet.

Les også: Thunderbird Koble fra Utklippstavlen extension

Selve oppsettet av kontoer som skjer når du kjører ProtonMail Bridge på systemet. Start med et klikk på “legg til konto” – lenken i programmet grensesnitt.

Du blir deretter bedt om å logge på med din ProtonMail brukernavn og passord for å legge til kontoen til Broen programmet. Broen er satt opp i kombinert adresser-modus som standard, og alle e-postadressene forvaltes på en enkelt postboks i denne modusen. Du kan endre det det med et klikk på postkassen konfigurasjonen slik at alle adresser håndteres individuelt (hver med sin egen postkasse).

ProtonMail Bridge viser IMAP-og SMTP-innstillinger etterpå. Disse bruker 127.0.01 som vertsnavn, lokale porter, og ProtonMail brukernavn som identifikatorer. Passordet er generert av Broen søknad og er ikke identisk med den ProtonMail passord.

Dette er gjort for ekstra sikkerhet i henhold til ProtonMail.

Konfigurasjon i klienten avhengig av at klienten. Det er vanligvis nødvendig å plukke egendefinerte oppsett som du trenger for å angi egendefinerte vertsnavn og port under oppsett.

ProtonMail støtte nettstedet har guider for Outlook, Thunderbird, Apple Mail, som du kan bruke til å sette ting opp.

Avsluttende Ord

ProtonMail Bridge bringer sikker e-posttjeneste for å skrivebordet. Selv om det betyr å måtte kjøre Bridge-applikasjonen i bakgrunnen, og behov for et betalt abonnement for å bruke den i det hele tatt, det er noe som mange brukere har ventet på.